Смяна на катализатора. Впечатления...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Смяна на катализатора. Впечатления...
Както каза колегата bum_bum, скъпо е най-добрия варянт
Иначе съм чувал от М3 3.2 крайно гърне как го бяха изтубанили на двойка като наще и беше доста приятен звук. На Magnaflow има крайни както и на Supersprint, дето въобще не звучат зле също... зависи къв ти е бюджета, а и най-добре поръчвай от USA или UK, ако имаш и познат най-добре... че тука водата е мътна.

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Да използвам темата и аз да попитам.
Доколкото знам от предишният собственик съм без катализатор, но като гледам отдолу си стои ама има следи от заварки че е свалян, което ме навежда на мисълта че са го изтърбушили и пак са го сложили. Сега звукът ми е един дрънчащ калибренски
Ако го махна и сложа на негово място права тръба ще се оправи ли? И също така ще стане ли шумна колата, тъй като търся и комфорт и не толкова дразнещ звук. Иначе останалото по генерацията всичко е оригинално.
Доколкото знам от предишният собственик съм без катализатор, но като гледам отдолу си стои ама има следи от заварки че е свалян, което ме навежда на мисълта че са го изтърбушили и пак са го сложили. Сега звукът ми е един дрънчащ калибренски

Ако го махна и сложа на негово място права тръба ще се оправи ли? И също така ще стане ли шумна колата, тъй като търся и комфорт и не толкова дразнещ звук. Иначе останалото по генерацията всичко е оригинално.

Точно с права тръба, ще бучи колега. Те повечето слагат прави тръби с цел да докарат "мощния звук" или пък резонатор с което също да докарат приличен но малко по-плътен звук. Ако искаш да запазиш тиха колата и в ниски и високи, някъв катализатор слагайте с заглушители или пък другия варянт - като мен, с катализаторно гърне. Наистина с него нямам промяна в звука и съм доволен, щото точно т'ва целях.
Звука е като на заводски шестак, неможе да се каже, че с това гърне е особено плътен. Ще сменя и крайното обаче, с нещо по-качествено и тогава може би, ще може да поговорим за плътност и малко рев... 

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Ще се радвам ако има доброволци да направят клипчета със звука на своята кола и постне в темата заедно с описанието на генерацията си, да видим всички разликите при различните варианти 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?v=u1uhOUqGlQc
Не обръщайте внимание на шума от ремъка (оригинален Контитек от Бг
) Колата е 20-ка със Себринг и резонатор на мястото на катализатора. Спортни колектори и валове, които едва ли влияят на звука.
http://www.youtube.com/watch?v=kbLZxEDhP6I
Това е хард версията, вече съм я пускал във форума. Само с катализатори без крайното.
Не обръщайте внимание на шума от ремъка (оригинален Контитек от Бг

http://www.youtube.com/watch?v=kbLZxEDhP6I
Това е хард версията, вече съм я пускал във форума. Само с катализатори без крайното.
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Супер, направо пее 
Надявам се да споделят и други с различни варианти

Надявам се да споделят и други с различни варианти

20-ката с Sebringa звучи арно
Преработвал ли си дифузьора за двуцевка, щото моя си е оригиналния и хич не ми се ще да режа за да вкарам двуцевка там...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тоя беше от тия добавките само и го резнах без да мисля, а сега си е с оригинална броня и си беше направо за двуцевка. Ако е за една тръба няма как да не го режеш.
28-цата с резонаторите и себринга е доста по-добре ама нямам клип с гърнето.
28-цата с резонаторите и себринга е доста по-добре ама нямам клип с гърнето.
ето сиромашкия вариант, преработен катализатор на гърне и крайно ФК
http://www.youtube.com/watch?v=Z5Cm30BQa_c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Z5Cm30BQa_c&feature=related
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
И аз минах през подобна интервенция преди близо 2 год. Само,че при мен беше поставено резонаторно гърне, поне така си мисля аз, защото лесно може да бъде излъган някой който не разбира от това. Преди да сложа това гърне колата звучеше ужасно, наподобяваше Жигула на високите обороти, а разлика във вървенето нямаше, дори беше -.
С резонатора звука стана по-плътен, деже малко по-плътен и от преди, вървежа - все така... Само, че ето близо от година колата ми гърми в ауспуха, което ме навежда към мисалта за не работеща ламбда сонда, или ''мудна'' , макар, че на таблото не ми свети нищо. На скоро сменях повдигачи и реших да сменя клапъните, вървенето се подобри много, но гърменето си остана, така и не съм я закачал още на диагностика, за да видя ламбдата. Като цяло моето впечатление е, че най-добре си беше с катализатора, обаче моя беше като нов след като го свалихме, нямаше и 1 запушена дупчица или нагар. За резонатор дадох 140 лв (уж такъв който изкарвал газовете по-бързо, нещо от сорта на спирала бил вътре и т.н. глупости) и вече не ми се занимава с това, но бих си сложил оригинален катализатор ако ми изпадне някой излизашен лев. Предполагам, че за м43 мотор няма да е толкова скъп ?
С резонатора звука стана по-плътен, деже малко по-плътен и от преди, вървежа - все така... Само, че ето близо от година колата ми гърми в ауспуха, което ме навежда към мисалта за не работеща ламбда сонда, или ''мудна'' , макар, че на таблото не ми свети нищо. На скоро сменях повдигачи и реших да сменя клапъните, вървенето се подобри много, но гърменето си остана, така и не съм я закачал още на диагностика, за да видя ламбдата. Като цяло моето впечатление е, че най-добре си беше с катализатора, обаче моя беше като нов след като го свалихме, нямаше и 1 запушена дупчица или нагар. За резонатор дадох 140 лв (уж такъв който изкарвал газовете по-бързо, нещо от сорта на спирала бил вътре и т.н. глупости) и вече не ми се занимава с това, но бих си сложил оригинален катализатор ако ми изпадне някой излизашен лев. Предполагам, че за м43 мотор няма да е толкова скъп ?
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m42 и м43
- Мечтае да кара: нещо ново от магазина
- Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42
Приятели ако може някой да ми разясни нещо
Гледам снимките тук на колегата,който е махна катализатора и съм гледал и моята кола м43б16 двигател.От долу е еднакво,ама се са чудя защо пред катализатора има някакво гърне ? Имал съм други марки коли и на нито една до сега не е било така. Катализатор 1 -во и после 2-гарне и крайно гарне и така ...
Иначе колега поздрави,станало е супер.Ако може и някой да ми каже къде в Бургас да извърша подобна интервенция? Че много гадно ми дрънчи на ламарина понякога,исками се да разкарам този 13 годишен катализатор от колата си.

Иначе колега поздрави,станало е супер.Ако може и някой да ми каже къде в Бургас да извърша подобна интервенция? Че много гадно ми дрънчи на ламарина понякога,исками се да разкарам този 13 годишен катализатор от колата си.
То тва май се водеше средно гърне
Варянта в които другите коли го нямат, може да е заради сменяна генерация и махането на тва гърне... разни там доработки. Имай предвид че в затворени пространства (например подземен паркинг на някой мол), когато се изкачваш пак може да чуваш резонанса и да ти дрънчи и крайното гърне, щото и то е изпърдяло на тия години. Може да смениш и него и ще придобиеш далеч по плътен звук. А и тая тенекия дето сложих аз... си е баш тенекия за сирене. Към днешна дата, там дето му е синята боя, зе да ръждясва. 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
krisu написа:......А и тая тенекия дето сложих аз... си е баш тенекия за сирене. Към днешна дата, там дето му е синята боя, зе да ръждясва.
Е какво стана с неръждавейката и гаранцията от 3 год?

И един съществен въпрос. Има ли някакъв начин, по който може да се провери до каква степен е запушен катализатора? Тъй като колата си ми е със заводския катализатор и въобще не ми се иска да го сменям за каквито и да било афтърмаркет гърнета, но пък ако се окаже, че се е позапушил доволно, ще се наложи искам не искам...