Е36 320 на газ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Е36 320 на газ?
dimitar_tod82 написа:благодаря колеги, но наистина нямам възможност да сложа ГИ. Чувал съм, че с обикновенна газоза имало опастност да пукне и да спука колекторите??? и после ставало сложно, а и разхода се вдигал доста в сравнение с газ-бензин и излизало почти еднакво дали караш на газ или бензин???
иначе колата си я карам в рамките на разумното....повече от 120-130 не я напъвам.
Големи митове се носят за тия обикновени газови

ПП: Не ме разбирайте погрешно - аз съм си твърдо против газта

- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Някой да ми каже дали проблемите с оборотите може да са от дебитомера. И също така ако познава ДОБРИ газаджии да ми даде кординатите им.Благодаря от сега!
- xds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320 97'
- Мечтае да кара: BI-TURBO
Варна ,извинявам се че съм пропуснал да кажа.
За Варна, ако е за инжекцион отиваш в сервиза на "Рено" и "Дачия" зад ЕКО-то на излизане от града. Вътре в официалният им сервиз, има отделен сервиз за газови, монтират на чисто новите рена и дачии, но правят и други автомобили.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Колега има мноооого теми за газта 
Незнам какво точно си търсил но наистина са много и във всички от тях има много писано и много различни мнения.
Аз също слагам + за газова инжекция, от 3 години съм с такава на 18-ката и съм ОК.
Определено ако караш много, на бензин не си е работа, единствения начин да докараш разходите на бензиновата кола като такава на дизелова е да сложиш газ.
Явно е че БМВ-тата с газовите инжекции си работят ОК, има много хора, аз лично обикновенна не бих сложил, особено на пластмасови колектори с каквито е 20-ката.
Ти си преценяваш, варианта с 18-ка няма никакъв смисъл, пак ще си на бензин и пак ще искаш да сложиш газ за да намалиш разходите на пари
ПС.
До колегата който е взел колата от газаджията с проблем:
Колега, газаджията, с всичките пари който му даваш е длъжен да ти даде колата настроена и т.н. и с гаранция че тва работи, винаги съм се дразнил на "майстори" който уж правят нещо - викат ти покарай, и после като се върнеш и кажеш не работи, почват да ти взимат пари като за ремонт за нещо което така или иначе не е работило и първия път като си го взел...

Незнам какво точно си търсил но наистина са много и във всички от тях има много писано и много различни мнения.
Аз също слагам + за газова инжекция, от 3 години съм с такава на 18-ката и съм ОК.
Определено ако караш много, на бензин не си е работа, единствения начин да докараш разходите на бензиновата кола като такава на дизелова е да сложиш газ.
Явно е че БМВ-тата с газовите инжекции си работят ОК, има много хора, аз лично обикновенна не бих сложил, особено на пластмасови колектори с каквито е 20-ката.
Ти си преценяваш, варианта с 18-ка няма никакъв смисъл, пак ще си на бензин и пак ще искаш да сложиш газ за да намалиш разходите на пари
ПС.
До колегата който е взел колата от газаджията с проблем:
Колега, газаджията, с всичките пари който му даваш е длъжен да ти даде колата настроена и т.н. и с гаранция че тва работи, винаги съм се дразнил на "майстори" който уж правят нещо - викат ти покарай, и после като се върнеш и кажеш не работи, почват да ти взимат пари като за ремонт за нещо което така или иначе не е работило и първия път като си го взел...

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Бих ти препоръчал само ГИ
- shankylov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
- Мечтае да кара: e-32 750il
здравей колега!
разбира се че най добре е колата да си върви на бензин!
ГИ е мн по-добре от обикновенния и това е ясно!
но с обикновен изпарител при няколко прости условия ако се спазят няма да имаш ядове!
разбира се изхождам от личен опит е-34 с твоя мотор 4 год на газ с обикновен изпарител.за майстора евалла и сега му казвам въпреки че я смених колата.беше поставил газовото както си трябва.
задължително с клапи на четири цилиндъра сложи,ако я палиш на газ често гърми,на бензин не,сложи и един клапан преди въздушния филтър,ако ти са наред кабелите,свещите,лулите,,ако не губиш охладителна течност,и вакуум мъркучите си ок.
извън градско каране дава хубав разход,по-малка е инвестицията,по бързо ще си избиеш парите!
най важно е да подбереш правилния майстор!
успех!
разбира се че най добре е колата да си върви на бензин!
ГИ е мн по-добре от обикновенния и това е ясно!
но с обикновен изпарител при няколко прости условия ако се спазят няма да имаш ядове!
разбира се изхождам от личен опит е-34 с твоя мотор 4 год на газ с обикновен изпарител.за майстора евалла и сега му казвам въпреки че я смених колата.беше поставил газовото както си трябва.
задължително с клапи на четири цилиндъра сложи,ако я палиш на газ често гърми,на бензин не,сложи и един клапан преди въздушния филтър,ако ти са наред кабелите,свещите,лулите,,ако не губиш охладителна течност,и вакуум мъркучите си ок.
извън градско каране дава хубав разход,по-малка е инвестицията,по бързо ще си избиеш парите!
най важно е да подбереш правилния майстор!
успех!

- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
Благодаря на всички колеги! След като прочетох всичко написано и се посъветвах с няколко газаджии, реших да изчакам още млако (да посъбера още някой лев) и да слагам ГИ.
Наистина колата ми трябва за работа и не мога да си позвиля да имам ядове!!
Благоадря на всички

Наистина колата ми трябва за работа и не мога да си позвиля да имам ядове!!
Благоадря на всички

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
правилно решение няма да сбъркаш 

- borq
- Потребител
-
- Кара: 320i E36, WV 2.0i
Аз съм от една година с ГИ FOBOS на моята 320i и никакви грижи! Единствено като ви слагат газовите инжектора трябва самите инжектори да са монтирани отдолу под колектора възможно най- близко до щуцерите. Иначе дава грешка компа. на ГИ.

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Здравейте колеги зада не отварям нова тема ресхих да попитам тука. Надявам се колегата пуснал темата да не се сърди. Имам е36 318и, днеска ходих при един газаджия и ми каза че ако сложа обикновенно газожо оборотите на празен ход понякога схтели да играят а със ГИ нямало проблем. Някои може ли да каже на какво се дължат тия колебания на обороти на празен ход че сам се насочил към обикновенно газово защото няма кинти за ГИ.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
от самата газова ги прави самото моторче на празен ход кадето е се побърква
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
hus0 написа:Здравейте колеги зада не отварям нова тема ресхих да попитам тука. Надявам се колегата пуснал темата да не се сърди. Имам е36 318и, днеска ходих при един газаджия и ми каза че ако сложа обикновенно газожо оборотите на празен ход понякога схтели да играят а със ГИ нямало проблем. Някои може ли да каже на какво се дължат тия колебания на обороти на празен ход че сам се насочил към обикновенно газово защото няма кинти за ГИ.
Евтиното не винаги, ама доста често излиза скъпо.. ти си прави сметката, ако се опитваш да пестиш от всичко до никъде няма да стигнеш, направи си сметката колко километра въртиш, имаш ли нужда от газ, ГИ и т.н. щото да не влезеш в един порочен кръг от проблеми и разходи по колата... че някой път с цел да спестиш някой лев после харчиш много повече и нещата пак не се оправят.. казвам ти го не само за газта, а по-принцип когато правиш нещо/не правиш нищо/ по колата..

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3