Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Климатроник - недостатъчен дебит
имаш задържала клапа ,също така на централната духалка ако се счупил ограничителя на бронята на жилото и да не ти позволява да мине на студено
Re: Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Е , нищо ново под слънцето. Вече духа като либийска гибла насред пустинята
. Тъй де третирах питата на изпарителя ( пред радиатора е , в купето ) с препарат три пъти като след всяко обилно напръскване със спрея оусках вентилатора за около 5 минути да дуа . След тая процедура ( мръсотията в течен вид се изцеди под колата , гьол направи ) си сложих предварително закупен нов филтър и заспа , вече на втора скорост ми разрошва перчема
. Обаче има едно обаче направих си експеромента със стария( на по-малко от месец, скъп) и новия филтър ( сравнително почти два и половина пъти по-евтин ) да видя какво пропускат кат ги сложих пред една духалка и ръката след тях да усещам е да ама не стария нищо не пуска ама нищичко докат новия се усеща ветреца. Ебаси и консуматива от три филтъра нови двата ( и то баси късмета последователни и на височка цена над 25 и 30лв ) са в гъза още откак са се родили , не ми се беше случвало досега . Мисля голяма вина имат и самите филтри макар че попочистих добре питата . Клапите ги преслушах всичките и даже три от тях директно има видях действията , бяха в ред . Та може би си има смисъл една такава профилактика с препарат ( май този се оказа ефективен пък и не толкоз скъп ) щот се пълни питата с кви ли не гадории от прахта и влагата и се набива после и пада КПД-то да отдава хлад поради замърсяването. Успех на всички и благодаря за вниманието и дадените мнения . Живи и здрави

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Колега, може ли да кажеш марка на филтъра или снимка, модификация ако има и аз да взема такъв, че май и при мен ще излезе от филтъра да е

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Честно казано много съм докачлив на тема оригинален и не щот съм голяма работа или имам много пари , а защото искамда имам правото да избирам и решавам кое и какво в моя живот ( естествено със спазване законите на обществото ) . И когато някой ми обяви че нещо е оригинално и аз реша че ще дам парите си за него нека бъде точно така , а не абе немско е гаранция обаче всъщност се оказва буклук или неоригинално е те това вече много боли и в повечето случаи не става въпрос и за пари а за достойнство което е смачкано кат бубукечка под букукчийски камион. Не искам оригинално , а истинско произведено от фирма сотговорност и продадено от търговец с поне малко чувство за чест и уважение към клиента , а не да ми брои колко стотинки е изкарал от едното ми филтърче или квото се сетите още , че то готовите ( бързи ) пари винаги свършват един ден било по-рано или по-късно , а истинските неща и отношения нямат губене . В гаден свят живеем лъжливо-розов и само ние сме си виновни та и аз искам да си купувам оригинални неща е не винаги ми е възможно , но тропна ли парите на тезгяха и кажа ли оригинално отсреща да ми тропнат оригинално с две думи мъжка сделка . Не съм очаквал че такъв елементаризъм ще ми вкара дългометражен филм и съм сигурен че най няма да е единствен за съжаление затова и споделям колкото може по-подробно белкем един поне се спаси от простотията наречена авточасти дилъред бай БГ. 

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
С какъв препарат третира питата, че и аз имам проблем със слабия поток струя на централната духалка, ама и филтъра не съм сменявал година и половина, че ще видим. Преди правеше лед, сега духа студено, но слаба ракия 

baitun написа:С какъв препарат третира питата, че и аз имам проблем със слабия поток струя на централната духалка, ама и филтъра не съм сменявал година и половина, че ще видим. Преди правеше лед, сега духа студено, но слаба ракия
Брат година и половина кат го извадиш и солна киселина да му сипнеш отгоре няма капка да пусне

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
И аз направих същото както описва колегата горе. Вече нямам проблем с дебита, в колата е хладилник. Всички ми казваха "неможе да е толкова задръстен, че така слабо да духа, другаде ти е проблема".... Synt е спрея, а кабинният филтър като го свалих и го показах на човека в магазина за авточасти, веднага ми казаха че бил менте. Никъде нямало надписи серийни номера по него. Също така на новият филтър му дават 10 000км и пак се сменя, за хората които се чудят кога да го сменят. А имайте в предвид че на нашите "чисти" пътища и на по-малко километри трябва да го сменяме

- baitun
- ентусиаст
-
Колега, коя пита третира с препарата, тази зад филтъра на купето или външната в коша при мотора, ако е вътрешната не се ли наводни купето
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Зад филтъра на радиаторът, който е в купето. Също така на спрея пишеше, че може да се пръска на клапите откъдето взема въздух - директно в отвора.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и аз имам подобен въпрос,след като се напръска с препарата питата, се затваря капака на филтъра без самия филтър да е вътре и се пуска вентилатора и "гнязта" капе под колата ли ? 

6>4
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Изважда се старият филтър, впръсква се обилно със спрея по питата, затваря се капачето на филтъра, пуска се така без филтър на макс да работи и то си има пропка където да излиза мръсоятията. Тази процедура няколко пъти се прави, за по-добър ефект, след което се слага новият филтър (който да не е менте) и вече неможеш да си познаеш климата 
П.П. Тази тема направо си е за полезни

П.П. Тази тема направо си е за полезни

- baitun
- ентусиаст
-
Преди малко закупих спрея от практикер за 14.50лв, на него пише след третирането да се изключи климатика и да се измие питата със силна струя вода. На автомивка ли го правихте или ръчно, че не знам как ще стане
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
Това с водата не съм го правил, то малко трудно ще се измие с вода там... иначе на всички клапи отворени и с отворени врати, че както беше с миризма на мента, направо ми залютя 

- baitun
- ентусиаст
-
Да, миризмата е страшна, но се търпи, аз след третиране с препарата пробвах да промия питата с някаква ръчна пръскалка, но не стана нищо/няма дебит/, после отидох на автомивка и пръснах с водоструйка леко , но при първото пръскане леко излезе гняс от кутията на филтъра и малко намокрих, после подложих една торбичка и работата заспа. Сега вее вятър, но имам чувството, че преди повече изстудяваше/беше ледено/, явно ще се проверява и фреона. Супер тема.
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4