Генерация за М44 ИС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Генерация за М44 ИС
liloff написа:Какво им "преправяте" след като изтърбушите керамиката? Права надупчена тръба, права с бленди, камерно ли го правите или проходно?
Не си го правих аз естествено, но бях в сервиза през цялото време и гледах. Аз като отидох по принцип исках да ми го резнат, да го лашна за 200 кинта ид а сложа резонаторче за 70-80лв. Ама поставих условието звукът мид а остане абсолютно същия. Майстора каза, тоя филм няма стане по тоя начин, дай да го изтърбуша ид а го напрая, аз казах ОК. Значи фабричното гърне има един като подгънат ръб покрая, разтвори го внимателно, отдолу по ръба го изряза половината, колкото да се разтвори, с един чук натроши керамиката. Измери диаметъра на генерацията ми, взе тръба със същото Ф. Измери я на дължина. Парчето което остана, в двата края му направи нещо като звездовидна форма с нагряване с оксижен. После цялата тръба я надупчки на решето с около 1-2мм Ф на отворчетата. Завари я отвътре на разпореното гърне, все едно като продължение на тръбата на генерацията. Затвори гърнето със заварка, маза го с нещо, после затвори подгъва. Сега даже не си личи че е отваряно. Като ми каза, че като тоя материал дето ми е фабричното гърне, никое за малко пари не може да му се доближи по качество. Керамиката излезе 950гр мисля, 40 кинта трябваше да ми дадат. Цялата работа ми струваше 60лв. Дадох им 20 кинта и всичко точно

Явно имало и по-интелигентно наименование
В интерес на истината, абсолютно нищо му нямаше на катализатора, майстора каза, че е като нов. Ама нали уж преди тва бях чувал, че се скапват за 150-200к км и като се махне много тръгвала колата
В началото естествено и аз така си внушавах, че е по-пъргава от ниски и т.н. но е само заблуда.

Тръгва малко повече, да.
Иначе и аз не пипам, докато не замирише на сяра от ауспусите.
Иначе и аз не пипам, докато не замирише на сяра от ауспусите.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
При мен замириса и пак си беше като нов...
п.с. Какво стана с Мерцедеса,насити ли му се?

п.с. Какво стана с Мерцедеса,насити ли му се?

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Генерация за М44 ИС
Не съвсем, предложиха ми добра цифра за него, над пазарната... Помислих малко и го дадох. После си взех Е36, защото трудно може да поевтинее повече, харесва ми, а и познавам модела технически. И така...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Обаче според мен това явление се дължи, че генерацията ми изпуска отнякъде, защото примерно на свободен ход се дава газ, то тогава се усеща звука на ламарина някъде в предната част на мотора. Вчера пак бях мотивиран да видя, къде по дяволите изпуска и видях, че единият ми тампон на генерацията се е разпаднал-> може ли това да повлияе?!
Късат се заварките колега и аз така с резонатор и задно гърне, се усеща точно както го описваш!
Не съвсем, предложиха ми добра цифра за него, над пазарната... Помислих малко и го дадох. После си взех Е36, защото трудно може да поевтинее повече, харесва ми, а и познавам модела технически. И така...
Сега пак ли компакт взе?, ако решиш да слагаш пак вортексно гърне и мека връзка и ги намериш от някъде пиши ми л.с да се оборудвам и аз, че аз още не съм го поръчал този катализатор от щатите че доставката е 3 пати колкото катализатора!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Не, взех си купенце с M44 и умрях от кеф като диагностиката му видя и кътните зъби.
Малко по малко ще стане кола уникат, но без М-пакет и ще си остане със жълтите мигачи
Малко по малко ще стане кола уникат, но без М-пакет и ще си остане със жълтите мигачи

- Шева
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
Nukem написа:Обаче според мен това явление се дължи, че генерацията ми изпуска отнякъде, защото примерно на свободен ход се дава газ, то тогава се усеща звука на ламарина някъде в предната част на мотора. Вчера пак бях мотивиран да видя, къде по дяволите изпуска и видях, че единият ми тампон на генерацията се е разпаднал-> може ли това да повлияе?!
Късат се заварките колега и аз така с резонатор и задно гърне, се усеща точно както го описваш!
Логично е това...

booster_audio написа:Тонката написа:резонатора е от Примера
Аз ще взема да потърся резонатор от Примера и ще махна това резонаторно гърне...
- booster_audio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5-series
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Шева написа: Аз ще взема да потърся резонатор от Примера и ще махна това резонаторно гърне...
Няма значение от какво е резонатора, аз сложих такъв защото е качествен и няма да се раздрънчи след известно време... а и е неръждаем

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
http://www.youtube.com/watch?v=oRQuxGPK_XE&feature=player_embedded
Ето при мен какво се получи ...
И сега "куките ме дебнааат"

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Tomekk написа:http://www.youtube.com/watch?v=oRQuxGPK_XE&feature=player_embedded
Яко е станало

- booster_audio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5-series
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Tomekk написа:http://www.youtube.com/watch?v=oRQuxGPK_XE&feature=player_embedded
Я кажи по-подробно как стана така

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Няма катализатор, на негово място има резонатор от Волво турбо малкото средното гърне си седи и крайното е право и доста широко 

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Tomekk написа:Няма катализатор, на негово място има резонатор от Волво турбо малкото средното гърне си седи и крайното е право и доста широко
Колега, ще споделиш ли, от кой точно модел Волво е взет резонатора, защото гледам, че при теб го няма гадното дрънчене?

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3