М40Б18 не пали!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: М40Б18 не пали!
NikiNikolov написа:на синята лепенка пише: 0 261 200 386 - ако върши работа го имаш, но имай в предвид, че е от Е34 с М40Б18 и реално е от Е30 модел 198* год.
Колкото да запали и да докара колата до Плевен или някой друг голям град може би ще свърши работа, не знам как ще ускорява, може и да гасне, тези от е30 са с прекъсвач на дросела, а не потенциометър.
vladi_a_i написа:Палеца като избие и няма да запалиш никога,даже и кондензаторите отстрани ако имаш и те правят същата мизерия...
Кондензаторите на делко, заедно с авансовите тежести не се слагат дори и на моделите БМВ отпреди трийсетина години, вакуумните аванс коректори ги има до септеври 1987 г. на двигатели м10, в редки случаи до 1990 г., до 1986 г. на м20 и двата мотора в е30. В темата става въпрос за м40 с инжекцион мотроник и заложена параметрична таблица за управление и изчисление ъгъла на запалването при различни режими на работа. Цялата електроника по запалването се намира в блока на компютъра и е достатъчен само софтуерен бъг, за да няма подаване на ток към свещите.
В старите модели автомобили с контактно запалване има кондензатор на делкото, за предотвратяване доколкото е възможно нагар по контактите. Наистина при избил кондензатор е възможно трудно палене, лошо ускорение, прекъсване и т.н.
Последна промяна ивчо3 на 26 Май 2011, 9:17, променена общо 2 пъти
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
с потенциометър е колега, нищо че е от Е34, па баща му е от Е30
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
NikiNikolov написа:с потенциометър е колега, нищо че е от Е34, па баща му е от Е30

- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
bmwmaniq написа:Колега аз има същия проблем и редовно спираше да пали нито на бензин нито на газ след афтомивка... Същата работа беше и като завалеше ... като каже че няма да запали и това е. Сменях Демферната шайба датчика бубина кабели капаки и пак същата работа .... Един ден съвсем случайно рещих че трябва да си сменя ключето на газовото понеже беше само газ/бензин. Смених го с автоматично да прехвърля на обороти и чудо ... Вече 3-та година не си е мислела да не може да запали. Незнам дали и при теб ще е от това но при мен това беше проблема ... Бях си помислил че съм си купил лятна колаДругото което е за газовото има и една платка ... преди да намеря проблема с копчето исключвах тази платка за 3-4 мин и после палеше
моето газова обръща на 2500 оборота. Две платки са вързани към кабелите на компютъра. Евентуално от тях ще е, но чакамот сервиза да потвърдят. Другото е компютъра според мен
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:NikiNikolov написа:на синята лепенка пише: 0 261 200 386 - ако върши работа го имаш, но имай в предвид, че е от Е34 с М40Б18 и реално е от Е30 модел 198* год.
Колкото да запали и да докара колата до Плевен или някой друг голям град може би ще свърши работа, не знам как ще ускорява, може и да гасне, тези от е30 са с прекъсвач на дросела, а не потенциометър.vladi_a_i написа:Палеца като избие и няма да запалиш никога,даже и кондензаторите отстрани ако имаш и те правят същата мизерия...
Кондензаторите на делко, заедно с авансовите тежести не се слагат дори и на моделите БМВ отпреди трийсетина години, вакуумните аванс коректори ги има до септеври 1987 г. на двигатели м10, в редки случаи до 1990 г., до 1986 г. на м20 и двата мотора в е30. В темата става въпрос за м40 с инжекцион мотроник и заложена параметрична таблица за управление и изчисление ъгъла на запалването при различни режими на работа. Цялата електроника по запалването се намира в блока на компютъра и е достатъчен само софтуерен бъг, за да няма подаване на ток към свещите.
В старите модели автомобили с контактно запалване има кондензатор на делкото, за предотвратяване доколкото е възможно нагар по контактите. Наистина при избил кондензатор е възможно трудно палене, лошо ускорение, прекъсване и т.н.

Drift machine ....
- mamuta88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Мечтае да кара: на бензин
стига с тоя компютър не е компютър не е и датчик колянов вал 100 броя за героя че ако отворя дистрибуторната капачка вътре ще има рибки защото тия прадни само като се изпикае куче на гумата и влиза влага в дистибуторната капачка и то малко и трябва да не запали никога на газ.За да е компютър трябва да го е поливала с маркуча отгоре а там кадето стой много трудно влиза вода хората са го имислили да не говорим затова че съм мил компютри със струйката за експеримента к'во ще стане (оставям ги да изсъхнат естествено) и от 10 един се прееба вече ако е мокър и го мъчиш да палиш доста вероятно да умре но както казах там трудно влиза вода ОСВЕН АКО някой селски майстор е отварял там където не му е работата и не го е затворил както трябва защото и такова нещо съм виждал!! другото което е при свещите сигурно вече има тиня а в кабелите мухъл.
- grudev
- младши ентусиаст
-
mamuta88 написа:стига с тоя компютър не е компютър не е и датчик колянов вал 100 броя за героя че ако отворя дистрибуторната капачка вътре ще има рибки защото тия прадни само като се изпикае куче на гумата и влиза влага в дистибуторната капачка и то малко и трябва да не запали никога на газ.За да е компютър трябва да го е поливала с маркуча отгоре а там кадето стой много трудно влиза вода хората са го имислили да не говорим затова че съм мил компютри със струйката за експеримента к'во ще стане (оставям ги да изсъхнат естествено) и от 10 един се прееба вече ако е мокър и го мъчиш да палиш доста вероятно да умре но както казах там трудно влиза вода ОСВЕН АКО някой селски майстор е отварял там където не му е работата и не го е затворил както трябва защото и такова нещо съм виждал!! другото което е при свещите сигурно вече има тиня а в кабелите мухъл.
Ами ако е от дистрибуторната капачка възможно ли е за това да няма ток в свещите?
Между другото днес майстора пробва с друг компютър и пак не запали, но също така каза, че и свещите са сухи, което е странно. Има ли нящо в този двигател което ако сдаде багажа спира тока до свещоите и подаването на гориво едновременно колеги?
И друго: казаха ми, че когато се сменя компютър от една кола с такъв от друга, пък и бил той същия като модел и номер, тршбвало да се сменя и някакъв чип, взимал се от стария и се слагал на новия? Вярно ли е това или е някаква стара градска легенда, защотото на мен така ми звучи. И също така ако се сменят компоютрите тршбва ли да се закача на диагностика да се чистят грешки или нещо подобно?
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
Сложихме за проба друг компютър и дойде ток до свещите. сега обаче дюзите не впръскват гориво а бензиновата помпа работи. остава да не е от АГУ-то, за друго не се сещам
Drift machine ....
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
grudev написа:Сложихме за проба друг компютър и дойде ток до свещите. сега обаче дюзите не впръскват гориво а бензиновата помпа работи. остава да не е от АГУ-то, за друго не се сещам
Най-вероятно е от АГУ-то. Махнете го временно
Здравей,
Споделям горчивия опит с непаленето след престараване с измиването. Преди около две години имах същият мистериозен проблем, в един хубав априлски ден реших да си измия колата собственоръчно, и тя реши повече да не запали. След три дневно обикаляне по сервизи, и проверка на всички основни възли по двигателя (минахме през абсолютно всичко), решихме загадката.
Оказа се бордкомпютъра (въпреки че го тествахме на компютър), след механично разглобяване се оказа че е плесенясал отвътре, и работи когато му скимне. Смених го, и вече две години не съм имал проблем.
Дано това ти помогне.
Споделям горчивия опит с непаленето след престараване с измиването. Преди около две години имах същият мистериозен проблем, в един хубав априлски ден реших да си измия колата собственоръчно, и тя реши повече да не запали. След три дневно обикаляне по сервизи, и проверка на всички основни възли по двигателя (минахме през абсолютно всичко), решихме загадката.
Оказа се бордкомпютъра (въпреки че го тествахме на компютър), след механично разглобяване се оказа че е плесенясал отвътре, и работи когато му скимне. Смених го, и вече две години не съм имал проблем.
Дано това ти помогне.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- grudev
- младши ентусиаст
-
колеги благодаря Ви и най вече на колегата THE_PREDATOR, от когото взех новия компютър, изключително бързо ми го изпрати и още на следващия ден сутринта го монтирахме
Колата вече работи перфектно, наистина се оказа, че моя компютър "made in spain" си е заминал отведнъж
. Този който взех от колегата е "made in germany"
и заработи прекрасно и на газ и на бензин!
Поздрави,

Поздрави,
Drift machine ....
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
и другия път внимателно с маркуча 

- grudev
- младши ентусиаст