Цветове при оригилните пружини за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Цветове при оригилните пружини за Е36
Ами п*чка им лелина и те така ... Тия в ебаси тайната ги държат каталожните номера на пружините,все едно на тях е изписана рецептата на кока кола ...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
plradev написа:Ами п*чка им лелина и те така ... Тия в ебаси тайната ги държат каталожните номера на пружините,все едно на тях е изписана рецептата на кока кола ...
хахахаах

Не мооо са запраа .....
- plradev
- старши ентусиаст
-
Темата е малко стара и аз конкретно си реших моя проблем със задните пружини ,като купих от колега от форума, М-тех свалени от ИС купе ( с три кафяви маркера) и общо взето осезаема разлика в поведението на колата не усетих. Преди да монтирам новите пружини ги сравних със старите и като височина са абсолютно еднакви 236мм . Обаче в дебелина се оакзва ,че има немалка разлика. Пружината със сините маркери е дебела Ф15,5мм ,а тази с кафявите е Ф17,1мм. Конкретната разлика която се получи от това,е че колата се вдигна отзад с 10мм ,което от друга страна го оттдавам и на неминуемото омекване на старите ми пружини...
Та мисълта ми от тоя пост е ,всеки който има демонтирани оригинални пружини ,да вземе да ги премери като височина и дебелина и да пусне някакво инфо в темата за сътветните стойности като спомене и какви са цветовите маркери. Така поне малко от малко ще има някаква база за сравнене относно тия пружини ,че неяснотата при избора на пружини е ужасяваща ....
Та мисълта ми от тоя пост е ,всеки който има демонтирани оригинални пружини ,да вземе да ги премери като височина и дебелина и да пусне някакво инфо в темата за сътветните стойности като спомене и какви са цветовите маркери. Така поне малко от малко ще има някаква база за сравнене относно тия пружини ,че неяснотата при избора на пружини е ужасяваща ....

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Така , да кажа какво научих тамън днеска .... След като се наложи да купя оригинална част , която поръчах от дарукар (в случая става въпрос за една пластмасова джажда м/у двете зъбни колелета на ангренажа на ИС , но това няма особено значение ... ) , та погледнах номера , който е изписан на джаджата и забелязах НЕЩО !
На частта си имаше щампа на БМВ (баш как си требва ) , а номера , който беше изписан на нея не беше пълния номер от реалОЕМ , а бяха последните 7 цифри от номера ... Нека конкретизирам ...
Номера на частта от реалОЕМ е : 11 53 1 714 738 ....
Демек цифрите се изписват : две - две - една - три - три
На частта обаче не беше изписан целия номер , а само последните седем цифри : 1 714 738
Товя , което забелязх после , след обстойна проверка в реалОЕМ е , че частите от дадена система започват с еднакви първи четири цифри (а понякога и следващи няколко ) и се различават само по да речем последните седем цифри ... Тоест първите 4 цифри са "родови" за дадена "система" , а останалите цифри са идентификационни за конкретната част ....
Та , това което се опитвам да кажа , че вероятно на пружините излизат т.н от мен "идентификациаонни" седем цифри , а "родовите" не са ясни ...
Това , което трябва да устоновиме е кои са родовите цифри ... , демек първите 4 .....
Защото те ще са еднакви за всички пружини , а разликата ще е само в последните 7 цифри , които ще определят твърдостата , височината и т.н на пружините ...
На частта си имаше щампа на БМВ (баш как си требва ) , а номера , който беше изписан на нея не беше пълния номер от реалОЕМ , а бяха последните 7 цифри от номера ... Нека конкретизирам ...
Номера на частта от реалОЕМ е : 11 53 1 714 738 ....
Демек цифрите се изписват : две - две - една - три - три
На частта обаче не беше изписан целия номер , а само последните седем цифри : 1 714 738
Товя , което забелязх после , след обстойна проверка в реалОЕМ е , че частите от дадена система започват с еднакви първи четири цифри (а понякога и следващи няколко ) и се различават само по да речем последните седем цифри ... Тоест първите 4 цифри са "родови" за дадена "система" , а останалите цифри са идентификационни за конкретната част ....
Та , това което се опитвам да кажа , че вероятно на пружините излизат т.н от мен "идентификациаонни" седем цифри , а "родовите" не са ясни ...
Това , което трябва да устоновиме е кои са родовите цифри ... , демек първите 4 .....
Защото те ще са еднакви за всички пружини , а разликата ще е само в последните 7 цифри , които ще определят твърдостата , височината и т.н на пружините ...
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
plradev написа:Темата е малко стара и аз конкретно си реших моя проблем със задните пружини ,като купих от колега от форума, М-тех свалени от ИС купе ( с три кафяви маркера) и общо взето осезаема разлика в поведението на колата не усетих. Преди да монтирам новите пружини ги сравних със старите и като височина са абсолютно еднакви 236мм . Обаче в дебелина се оакзва ,че има немалка разлика. Пружината със сините маркери е дебела Ф15,5мм ,а тази с кафявите е Ф17,1мм. Конкретната разлика която се получи от това,е че колата се вдигна отзад с 10мм ,което от друга страна го оттдавам и на неминуемото омекване на старите ми пружини...
Имам в гаража задни черни с три червени маркера. На колата ми са черни с три сини маркера на височина са еднакви ще проверя и на дебелина и ще пиша. Тези със сините маркери ми се струват малко по твърдички но......може и да не е така

Ма много ме кефи тази кола!!!

- plradev
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:Така , да кажа какво научих тамън днеска ....
Добра логика,но съжаление ,неприложима относно малоумните пружини

- metodi80
- старши ентусиаст
-
plradev написа:metodi80 написа:Така , да кажа какво научих тамън днеска ....
Добра логика,но съжаление ,неприложима относно малоумните пружиниЕто във втората таблица ги има реалните партномера на пружините. За предни ,първите четири цифри са 31 33 ,за задните са 33 53. Обаче като пусна кода в реалоем-а от мойте пружини + първите 4 цифри (33531138306) и ефекта е
![]()
Пробвах същото и с номера ,който е дал колегата maxpower (33531138287) ,отново без резултат .... Та общо взето пак до никъде и тия 7 цифрени номера дето са щампирани в/у самите пружини могат да послужат само за татос на някой мюнхенски гъз ,дето знае к'во значат ..
Еми както и ти каза ... - п*чка им лелина и те така ...
П.С. Ама нищо , при нас поне е само в номерата на пружините .. , а ако знаеш как се ядосвах за един кошник - Поло , че нема намиране на никоя част и не само за поло .... опитай да намериш част за друга кола - няма сайт за номера , няма сайт за част ... пълна индия ... отиваш при разните търговци и се надяваш , че неговите каталози са добър "извор"
Темата е стара, но да пусна малко инфо, понеже като търсих допрях точно до тук.
Пружините, които взех са от м3 кабрио. С по 4 розови маркирания. Високи са 234мм, дебели 17мм +- няколко десети от мм.
Мега твърди са, в комбинация с двойнодействащи газови богета от е34 стана супер дърво отзад, за жалост обаче ми идват високи за моите предпочитания и ще ги продавам
Пружините, които взех са от м3 кабрио. С по 4 розови маркирания. Високи са 234мм, дебели 17мм +- няколко десети от мм.
Мега твърди са, в комбинация с двойнодействащи газови богета от е34 стана супер дърво отзад, за жалост обаче ми идват високи за моите предпочитания и ще ги продавам

- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Мойта тдска 2.5 по вин излиза от завода с м тех окачване пружините са ми черни с 3 зелени дебели линии. Самата кола седи по-ниско в сравнение с други тдс ки и е36ци със стоково окачване и една идея по-твърдо вози
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Мисля, че темата е подходяща да задам въпроса си тук. Някой има ли представа какви са тези пружини, защото искам да купувам нови 30/15 или 30/20, но не искам да се окаже, че вече си имам такива. Ето това са пружините:

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Колега ако ще купуваш нови бих ти препоръчал такива:
http://gripendo.de/shop/article_E2044-140/EIBACH-Tieferlegungssatz-PRO-KIT.html?sessid=wEA0nsmZlJ9FU5axgHBY0rfzZGtwXqWbuNx0Ka6CgudMjdxKn2z1DfutBrOQO9rX&shop_param=cid%3D3315%26aid%3DE2044-140%26
аз мисля да сменям и двете окачвания които имам- напълно стоково за компакт и едно Supersport амортесьори+ червени пружини 60/40, и да взема такива пружини и някакви хубави амортесьори, стига съм си разбивал вече камъните в бъбреците, взе да ми писва малко с толкова ниска кола
http://gripendo.de/shop/article_E2044-140/EIBACH-Tieferlegungssatz-PRO-KIT.html?sessid=wEA0nsmZlJ9FU5axgHBY0rfzZGtwXqWbuNx0Ka6CgudMjdxKn2z1DfutBrOQO9rX&shop_param=cid%3D3315%26aid%3DE2044-140%26
аз мисля да сменям и двете окачвания които имам- напълно стоково за компакт и едно Supersport амортесьори+ червени пружини 60/40, и да взема такива пружини и някакви хубави амортесьори, стига съм си разбивал вече камъните в бъбреците, взе да ми писва малко с толкова ниска кола

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2