Смяна на мотор???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mitky
- Потребител
-
- Кара: e92 335i DCT
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Смяна на мотор???
стан написа:Какво по окачването трябва да смени освен стабилизиращата щанга която не вярвам да е повече от 30-40лв. И моля ви се не ми казвайте амортисьори и пружиниОсвен това барабаните и плътните дискове на 318 ката спират по абсолютно същия начин като вентилираните, просто загряват много по-бързо и трябва да се внимава. Първоначално според мен 1200лв ще стигнат ако се намери читав мотор, което е трудната част при 25-ците
че аз сега за внесена 25ца не съм чул не читави да има , разбирасе има тук там някви в бг търкаляни на 20-30 коли дето ги дават за 700 лева комплект за вграждане в е30 . е36 совалка и тн дето вървят като добре подържана 20ка ма това са други въпроси , иначе братле ако не и раздаваш толкова газ , вземи си м52 б25 или б28
I'm slowly drifting

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Е то какво да очакваш от двигател който е на 20 години и 100% е каран на бургия през поне 15 от тях
То затова нов необорудван скопен N53B30 от 325и е92 струва 10 000евро, а тия дараци са по 700-800лв цели комплекти

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Точно заради това шъ знаиш че е
иначе повервай , едва ли Iski и 20ки се карат по-малко от 25ци и 28ци 

I'm slowly drifting

Колеги колата ми е с задни дискове и работещ АBS,незнам вече дали да не взема М50б20 поне ще е читав мотор??? Ако има колега с такъв мотор автомат да сподели мнение

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Само да попитам не се ли минава през технотест? Нали се пак сменяш двигателя от там трябва да се смени талона, поне така си мисля.
sas_88 написа:А защо ти е автоматик?
колега по удобен е за града,но ако намеря читав мотор ръчка го грабван веднага

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
georgi9909 написа:Само да попитам не се ли минава през технотест? Нали се пак сменяш двигателя от там трябва да се смени талона, поне така си мисля.
Може и без това упражнение.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата .... Да не говориме колко по -евтина е поддръжката на 4-цилиндров мотор в сравнение с 6-так. Освен това от бюджета , който си отделил даже ще ти останат пари ....
Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата .... Да не говориме колко по -евтина е поддръжката на 4-цилиндров мотор в сравнение с 6-так. Освен това от бюджета , който си отделил даже ще ти останат пари ....
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
И ще е зад 20-ска после

Къде сравнявате Б25 с ИС, колега взимай си големия мотор, че после ще съжаляваш. Всеки ще ти каже, ма те са 6 бубини, 6 свещи, 6 литра масло... Щом си тръгнал да сменяш мотор, очевидно не ти е все тая как ще се държи колата, иначе щеше да си направиш ремонт на твоя. Ако ти е все тая дали върви и колко върви си направи твоя мотор, поне ще знаеш че всичко си му е наред и можеш да разчиташ дълги километри на него. Ако търсиш тръпка си взимай големия мотор, малко повече разходи (визирам за масло), защото ако няма проблем самият мотор то и ти няма да имаш проблеми по-натам. Друг е въпроса че ако избираш двигател по външния му вид може да уцелиш коптор..
Успех, аз те съветвам по-голям мотор ръчна кутия. (ако повишиш бюджета -> V8 автоматик

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- sas_88
- ентусиаст
-
metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Колега респект към DIY темите ти,много са добри.Но да сравниш IS със B25.....

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
metodi80 е абсолютно прав, но масата псевдо реисърчета няма да го признаят това което е казал и най-вероятно ще се отключи сега спама 318vs320/5 и ще види катанеца темата, аз и друго съм забелязал тези който питат и се чудят обикновенно нищо не смянят а сериозните колеги деистват и не се занимават с глупости щом се чудим за някакви 1к за какво да се захваща човека!
Иначе не виждам смисъл да се сменя двиг. с последствията който го следват нередовна кола, евентуални проблеми и този който слагаш колко ще е читав/особенно като гониш и ниска цена и т.н/, по-добре продавам добавяш някакви пари и взимаш друга, това при положение, че не си набил много пари в твоята!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sas_88 написа:metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Колега , нищо не сравнявам ... ! Веднага извадихте съдържането от контекста и започнахте да теоритизирате на мой гръб !!! Просто съм му казал на колегата , че за тия пари ще може да се класира за ИС мотор ... пък той да си взима което му е на сърце , и както акъл го учи ....
Понякога се чудя защо ли се обяснявам ... ама те ... Ааа и не ми ги пускайте тия емотиконки дето се бият , щото съм много чувствителен на тая тема и ....

- sas_88
- ентусиаст
-
metodi80 написа:sas_88 написа:metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Колега , нищо не сравнявам ... !
metodi80 написа:Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата ...

Почти там е да.... на 2 цилиндъра разстояние... и 50-ина коня.....
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4