Смяна на мотор???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e92 335i DCT

Re: Смяна на мотор???

Мнение от mitky » 29 Апр 2011, 21:14

Всеки сам си решава.... пййс
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 29 Апр 2011, 23:02

стан написа:Какво по окачването трябва да смени освен стабилизиращата щанга която не вярвам да е повече от 30-40лв. И моля ви се не ми казвайте амортисьори и пружини :mhihi: Освен това барабаните и плътните дискове на 318 ката спират по абсолютно същия начин като вентилираните, просто загряват много по-бързо и трябва да се внимава. Първоначално според мен 1200лв ще стигнат ако се намери читав мотор, което е трудната част при 25-ците :mhihi:

че аз сега за внесена 25ца не съм чул не читави да има , разбирасе има тук там някви в бг търкаляни на 20-30 коли дето ги дават за 700 лева комплект за вграждане в е30 . е36 совалка и тн дето вървят като добре подържана 20ка ма това са други въпроси , иначе братле ако не и раздаваш толкова газ , вземи си м52 б25 или б28
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 29 Апр 2011, 23:47

Е то какво да очакваш от двигател който е на 20 години и 100% е каран на бургия през поне 15 от тях :mhihi: То затова нов необорудван скопен N53B30 от 325и е92 струва 10 000евро, а тия дараци са по 700-800лв цели комплекти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 30 Апр 2011, 9:54

Точно заради това шъ знаиш че е :mhihi: иначе повервай , едва ли Iski и 20ки се карат по-малко от 25ци и 28ци :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lubitel » 30 Апр 2011, 10:27

Колеги колата ми е с задни дискове и работещ АBS,незнам вече дали да не взема М50б20 поне ще е читав мотор??? Ако има колега с такъв мотор автомат да сподели мнение :dunno: :dunno: :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 30 Апр 2011, 11:42

А защо ти е автоматик? :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 30 Апр 2011, 11:47

Само да попитам не се ли минава през технотест? Нали се пак сменяш двигателя от там трябва да се смени талона, поне така си мисля.
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lubitel » 30 Апр 2011, 11:54

sas_88 написа:А защо ти е автоматик? :banghead:

колега по удобен е за града,но ако намеря читав мотор ръчка го грабван веднага :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 30 Апр 2011, 11:55

georgi9909 написа:Само да попитам не се ли минава през технотест? Нали се пак сменяш двигателя от там трябва да се смени талона, поне така си мисля.

Може и без това упражнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Апр 2011, 13:24

Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата .... Да не говориме колко по -евтина е поддръжката на 4-цилиндров мотор в сравнение с 6-так. Освен това от бюджета , който си отделил даже ще ти останат пари ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2011, 13:39

metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....
Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата .... Да не говориме колко по -евтина е поддръжката на 4-цилиндров мотор в сравнение с 6-так. Освен това от бюджета , който си отделил даже ще ти останат пари ....

И ще е зад 20-ска после :mhihi:
Къде сравнявате Б25 с ИС, колега взимай си големия мотор, че после ще съжаляваш. Всеки ще ти каже, ма те са 6 бубини, 6 свещи, 6 литра масло... Щом си тръгнал да сменяш мотор, очевидно не ти е все тая как ще се държи колата, иначе щеше да си направиш ремонт на твоя. Ако ти е все тая дали върви и колко върви си направи твоя мотор, поне ще знаеш че всичко си му е наред и можеш да разчиташ дълги километри на него. Ако търсиш тръпка си взимай големия мотор, малко повече разходи (визирам за масло), защото ако няма проблем самият мотор то и ти няма да имаш проблеми по-натам. Друг е въпроса че ако избираш двигател по външния му вид може да уцелиш коптор..
Успех, аз те съветвам по-голям мотор ръчна кутия. (ако повишиш бюджета -> V8 автоматик :mrgreen: ) :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 30 Апр 2011, 13:43

metodi80 написа:Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....

Колега респект към DIY темите ти,много са добри.Но да сравниш IS със B25..... :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Апр 2011, 15:14

Моя коментар може да се яви малко извън темата , ама аз лично бих те посъветвал друго ....

metodi80 е абсолютно прав, но масата псевдо реисърчета няма да го признаят това което е казал и най-вероятно ще се отключи сега спама 318vs320/5 и ще види катанеца темата, аз и друго съм забелязал тези който питат и се чудят обикновенно нищо не смянят а сериозните колеги деистват и не се занимават с глупости щом се чудим за някакви 1к за какво да се захваща човека!
Иначе не виждам смисъл да се сменя двиг. с последствията който го следват нередовна кола, евентуални проблеми и този който слагаш колко ще е читав/особенно като гониш и ниска цена и т.н/, по-добре продавам добавяш някакви пари и взимаш друга, това при положение, че не си набил много пари в твоята!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Апр 2011, 17:07

sas_88 написа:

Колега респект към DIY темите ти,много са добри.Но да сравниш IS със B25..... :dummy:

Колега , нищо не сравнявам ... ! Веднага извадихте съдържането от контекста и започнахте да теоритизирате на мой гръб !!! Просто съм му казал на колегата , че за тия пари ще може да се класира за ИС мотор ... пък той да си взима което му е на сърце , и както акъл го учи ....
Понякога се чудя защо ли се обяснявам ... ама те ... Ааа и не ми ги пускайте тия емотиконки дето се бият , щото съм много чувствителен на тая тема и .... :censored: :dummy:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 30 Апр 2011, 18:00

metodi80 написа:
sas_88 написа:

Колега , нищо не сравнявам ... !

metodi80 написа:Вземи си читав ИС , стегни го , чипни го и ще си почти там , където е 325-цата ...

:OT:

Почти там е да.... на 2 цилиндъра разстояние... и 50-ина коня.....

ПредишнаСледваща

Назад към E36