трудно пали след като е загряла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: трудно пали след като е загряла

Мнение от jakson » 22 Апр 2011, 16:17

Пилев написа:Ако е от датчика би трябвало да го прави и на студен двигател. Или поне при мен беше така. Също и непостоянно ускорение, прекъсване от време на време, изгасва след форсиране и т.н. В повечето случай си излиза и като грешка след диагностика.

Всичко това отговаря на моя двигател само където пали когато е студен .
Питах диагностик дали ми е наред датчика на коляновия и той каза , че ако не е наред този датчик няма да запали двигателя .
Забелзязах и още нещо . Като запаля двигателя и неизчакам да ми изгаснат лампите на маслото , т.е тръгна веднага след като запаля двигателя има повече сила и върви по-добре отколкото ако запаля и изчакам 30 сек. и тогава потегля .
Ако запаля и изчакам леко да вдигне стрелката на температурата т.е ако поработи към минута и нещо на празен ход пак върви по-добре отколкото ако съм запалил , изчакал съм 30 сек и съм тръгнал ...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 22 Апр 2011, 17:10

Ако не пали въобще тогава не работи на 100%. Но може да дава грешки от време на време и да проработва и тогава се държи по този начин. Не е задължително да не може да запали за да имаш проблем с него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Апр 2011, 20:49

докато имах М40 Power преди време си спомням същото...
като е студен палеше като часовник а понякога при загял мотор се мъчеше така..
не открих какво е но.. това с регулатора на налягането има логика..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 23 Апр 2011, 0:48

Пилев написа:Ако не пали въобще тогава не работи на 100%. Но може да дава грешки от време на време и да проработва и тогава се държи по този начин. Не е задължително да не може да запали за да имаш проблем с него.

А ще има ли промяна в разхода защото шри мен е висок около 30 /100 и ускорява неравномерно , няма сила , дави се , мирише на бензин и т.н ...
Не е ламбдасонда , дебитомера съм почти сигурен , че е наред ....
Възможно ли е от този датчик да е цялата беля ?
Как да го хвана в издънка ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 23 Апр 2011, 12:55

Би трябвало да излиза на диагностика. За разход не съм забелязал да се е повишил чувствително, карах така около 150 200км. Но пък да го смениш само за тест не си заслужава. 160лв беше моя.
Не съм сигурен как е при м40, но може да се пробваш да почистиш дроселовата клапа, там имаше някакъв датчик.

Предишна

Назад към E36