318

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: 318

Мнение от wild_dingo_dog » 17 Апр 2011, 18:33

Колеги казвате, че е Италианка....имам митническа декларация на колата, че е внос от Швейцария...и може ли в крайна сметка да се разбере от каде е вност тая пу :banghead: штина
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Апр 2011, 10:08

Честито!
Натисни копчето на таблото за рестартиране на малкия километраж и дай на контакт. Това пуска теста на таблото, виж първото число то е кода на държавата, за която е произведена колата. Потърси из нета или форума за различните държави кодовете и ще разбереш.
И ако не ти харесва CD-то и ще го махаш пиши едно лично :D

Edit: сега гледам в нета, че за първото число пише BMW Part No. Бях чел, че е различно за различните държави, но не съм сигурен нека колегите кажат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Апр 2011, 10:31

Колата на снимката не е от 1996 г. Съдя за това по бъбреците и предната броня, които са преди фейслифта, до към края на 1995 г. Възможно е колата да е от 1996 г., а след удар отпред да са подменени с такива от някоя морга, просто защото нови не се продават от преди фейслифта.
ПП: Да си поправя мнението- бъбреците са до 1995 г., предната броня е от 1996 г. , а централната конзола с врътките за парното е до 1995 г. Значи колата е от 1995 г., може и по-стара. Вероятно е имало лек удар отпред и са подменили левия фар и предната броня с такива след фейслифта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Апр 2011, 10:40

ивчо3 написа:Колата на снимката не е от 1996 г. Съдя за това по бъбреците и предната броня, които са преди фейслифта, до към края на 1995 г. Възможно е колата да е от 1996 г., а след удар отпред да са подменени с такива от някоя морга, просто защото нови не се продават от преди фейслифта.

Продават си се още даже мислех да купувам едни ама ще е доста по-натам. А фейса е чак септември '96, но колегата нали си даде и вина и се оказа, че е '95.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 18 Апр 2011, 10:53

По ВИН може да е 95 г., а по първа регистрация 96 г. Имах една тройка по ВИН излиза април 1990 г., а по първа регистрация септември 1991 г. По темата, не съм виждал е36 от 1996 г. с врътките на парното, е може всички да са били от септември, знам ли. Другото са стъклата на десния и левия фар, със сигурност са от различни години.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Апр 2011, 11:50

Врътките нямат общо с фейслифта, те са до 09/1995, в realoem-а всичко пише :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 18 Апр 2011, 15:26

Относно снимката на двигателния отсек. Всичко е измито до блясък, не знам дали така са ти продали колата, или впоследствие си го направил. Прави впечатление отдясно капака на главата блести, по средата е леко омаслен, също така има разминаване в положението на предния горен капак на ангренажа и отворите за болтовете на главата, т.е. горния капак е свалян, а при монтажа не са го натиснали надолу да прилепне силно към гарнитурата между горния и долния предни капаци, откъдето е и омасляването от тази гарнитура. Когато има разминаване в монтажните повърхности между горния капак и главата (в случая горния капак е малко по-нагоре от главата), избива масло от неуплътнението на горната гарнитура, вижда се силикона, който е слаган за да не тече. Това разбирасе са подробности, но в някои случаи има голямо значение за прикриване на дефекти. Желателно е като си купуваш кола двигателя да е мръсен, в противен случай измитият мотор означава и нещо друго. Пожелавам ти много безаварийни килиметри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 18 Апр 2011, 16:03

Отвори си ,капака на бушоните виж на какъв език са написани означенията,дали ти шпрехат или ти крекат ... :mhihi:

Не ,че е гаранця за произхода на колата ,като се има предвид колко са изобретателни тукашните търговци,ма се съмнявам,някой да тръгне да сменя капака на бушониерата ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 18 Апр 2011, 17:51

колега да ти е честита колата,със здраве да си я караш.тука от 100 души 105 мнения ще има затова ако си ти харесва колата си я караи и да не ти пука,ако ще и от Камерун да е,дали е 95 или 96 немисля че е кой знае каква разлика има, и аз имам седан 1.8 м43 96 г. син металик и си е много добра кола,бронята била преди фейса е и моята е преди това защото ми харесва милион пъти повече от фейслифтовата и разни други такива.сипваи бензин и само масло и гуми да сменяш и си караи със здраве.... :driving: ако има проблеми пиши ще помагаме и това е :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от wild_dingo_dog » 18 Апр 2011, 18:06

ивчо3 написа:Относно снимката на двигателния отсек. Всичко е измито до блясък, не знам дали така са ти продали колата, или впоследствие си го направил. Прави впечатление отдясно капака на главата блести, по средата е леко омаслен, също така има разминаване в положението на предния горен капак на ангренажа и отворите за болтовете на главата, т.е. горния капак е свалян, а при монтажа не са го натиснали надолу да прилепне силно към гарнитурата между горния и долния предни капаци, откъдето е и омасляването от тази гарнитура. Когато има разминаване в монтажните повърхности между горния капак и главата (в случая горния капак е малко по-нагоре от главата), избива масло от неуплътнението на горната гарнитура, вижда се силикона, който е слаган за да не тече. Това разбирасе са подробности, но в някои случаи има голямо значение за прикриване на дефекти. Желателно е като си купуваш кола двигателя да е мръсен, в противен случай измитият мотор означава и нещо друго. Пожелавам ти много безаварийни килиметри.

Когато копувах колата двигателя не беше мит и аз не съм го мил....не мога да разбера къде е това разминаване и къде се вижда този силикон....

Потребител
Аватар

Мнение от wild_dingo_dog » 18 Апр 2011, 18:18

vanko 318i написа:колега да ти е честита колата,със здраве да си я караш.тука от 100 души 105 мнения ще има затова ако си ти харесва колата си я караи и да не ти пука,ако ще и от Камерун да е,дали е 95 или 96 немисля че е кой знае каква разлика има, и аз имам седан 1.8 м43 96 г. син металик и си е много добра кола,бронята била преди фейса е и моята е преди това защото ми харесва милион пъти повече от фейслифтовата и разни други такива.сипваи бензин и само масло и гуми да сменяш и си караи със здраве.... :driving: ако има проблеми пиши ще помагаме и това е :bchug:

Много си прав приятелю и съм съгласен с теб на 100% и на мен си ми харесва така както е :bchug: :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 18 Апр 2011, 20:34

браво колега само така, стига са ти пълнили главата с разни брони,бъбреци,маски,капаци,силикони и други такива,всеки гледа другите,и намира кусури,а не гледа своята (почти всички от нас караме некакви барутарници били те от1.6 до 2.8 ) колата е много добра като модел и мотор (съдя по моята и още 2 такива) и да не обръщаш много внимание на тия дето ще ти казват че ако не е 6-так и да е 2.8 не е бмв значи не е кола,да нети пука :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

Мнение от MAFID » 18 Апр 2011, 20:36

Евала :lol: :lol: :lol: :yes:
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 18 Апр 2011, 21:20

Колеги, фейслифта започва от 09.1996 г., а до този месец и година бъбреците и бронята са от стария модел (тънки бъбреци и броня без решетка отдолу). Много хора се бъркат и мислят че ги променят през различни години, но не е така. Това което се променя след 09.1993 г. е мотора - от М40 става М43 с верига и другото, ако не се лъжа е таблото - от една става с 2 въздушни въглавници (говоря за по-големите промени). Освен това в още по-късните модели серийно се вгражда и третия стоп, по това се познава дали колата е от този модел.
Относно фаровете - не е вярно, че няма лупи в късните модели, по принцип обаче ги вграждат в английските модели, марката там е Бош. ZKW е само за континентална Европа, те са до 1994, след това почват да монтират само с рефлектори, без лупи.
Освен това и врътките на климатика ги произвеждат до последните модели през 1998 г. Просто за климатроник се доплаща като се поръчва от завода, същото важи и за по-новите Е46 и т.н. :)
Колега, всичко изглежда наред на пръв поглед по автомобила ти отвън, не е сменяно нищо, освен фаровете, но това не е голям проблем.
Последна промяна batvlady79 на 18 Апр 2011, 21:41, променена общо 1 път
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Апр 2011, 21:31

vld написа:Това под климатроника показва външна температура, дата и час.

като натиснеш бутона мемо се появява един символ на екранчето на часовника o))) който пиука 1 минута преди всеки кръгъл час , освен това ако датчика ти работи (показва ти температура различна от -36 градуса :mhihi: ) се радваш на външна температура и пиукане при доближаване на +3 градуса с цел да те предупреди за възможни заледявания по пътя :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36