Идей за справяне с проблема-трудно влизане на 1-ва и 2-ра!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Идей за справяне с проблема-трудно влизане на 1-ва и 2-ра!
Методи това тук в Дград няма кой да се навие да се занимава даже и моя майстор, ако можеш ти да помогнеш като идвам до Враца след някой месец имам там едни приятели с който да се видим, ще си платя разбиртасе това не подлежи на коментар! Ако имаш желание разбира се!
Иначе проблема го прави в 60-70% от времето не винаги сега не ми го правеше следобяд, ех тази е36-ца все има да се прави нещо, оказа се че изпуска фреон от някакви гарнитури сигурно на компресора утре ще я правим, поне съм доволен от новата ДИСА днес по-нанагорнището за Хасково 210км/ч добре се усеща във високите!
П.С:Ако не е обезвъздушена добре, ще стане ли малко по-твърд педала на съединителя след смяната на помпите и тезноста/при положение че е нов/! Сега емалко по-твърд при натискане от преди!
Иначе проблема го прави в 60-70% от времето не винаги сега не ми го правеше следобяд, ех тази е36-ца все има да се прави нещо, оказа се че изпуска фреон от някакви гарнитури сигурно на компресора утре ще я правим, поне съм доволен от новата ДИСА днес по-нанагорнището за Хасково 210км/ч добре се усеща във високите!
П.С:Ако не е обезвъздушена добре, ще стане ли малко по-твърд педала на съединителя след смяната на помпите и тезноста/при положение че е нов/! Сега емалко по-твърд при натискане от преди!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Наистина с отверка ще ти е доста трудно да натиснеш вилката, по-скоро с щанга, защото една такава помпа прави по спомен 120-тина атмосфери, но проблема изобщо не е там (поне според мен) Ако е такъв проблема, както е поставен от Методи, тогава скоростите ти ще хъркат, понеже ще се овлича постоянно първичния вал. Апък за въздух в системата, не, няма да ти стане по-твърд педала, даже напротив, като напомпиш няколко пъти - чак тогава може да усетиш втърдяване...
разгледай си отново лостовата система, там се крие разковничето... ако кутията е сигурна де...
разгледай си отново лостовата система, там се крие разковничето... ако кутията е сигурна де...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Zlobil написа:Супер ама нали като свали помпата от скоростната кутия (двата болта) и натисне съединителя буталото на помпата ще изхвърчи и помпата му ще стане на парчета ?

Изобщо опитвал ли си това , което си написал ?!!!!!!
Zlobil написа:Не се заяждам ама малко на теория го ударихме тука.
Еми живо заяждане си е като казваш неща в които ти самия не си сигурен и същвременно твърдиш , че аз съм го бил "ударил на теория" !
Нищо казано от мен във форума не е теория !!!
Явно вече вместо снимки , трябва да правя клипове за нещата , които казвам , за да се види , че казаното е направено на практика !
А по въпроса за изхвърчането на буталото ....

За тези , които не знаят английски ще кажа , че човека в клипа казва , че педала на съединителя се натиска до долу , след което се отвива пробката на работния цилиндър , натиска се с ръка назад буталото , след което се завива пробката !
Zlobil написа:И друг въпрос имам... как със отверка ще натисне вилката ?
Еми явно и това трябва да покажа как се прави .....
Имам си една голяма отверка (тя си е почти като малка щангичка, или малък секач ) , но е отверка с яко и дълго стебло (диаметъра на стеблото е 15мм и дължина 300мм) и дебела дръжка .., еми с нея натискам и става ....
EnimEn написа: Ако е такъв проблема, както е поставен от Методи, тогава скоростите ти ще хъркат, понеже ще се овлича постоянно първичния вал. разгледай си отново лостовата система, там се крие разковничето... ако кутията е сигурна де...
Абсолютно и напълно съм съгласен с казаното за "хърнакето" на скоростите .... , когато има проблем с хидравликата на съединителя се усеща характерно "престъргване, хъркане" при превключване на скоростите , именно от увличането на първияни вал ! За лостовата система също съм съгласен , може от там да се поражда проблема ....
Nukem написа:Методи това тук в Дград няма кой да се навие да се занимава даже и моя майстор, ако можеш ти да помогнеш като идвам до Враца след някой месец ....
Ще помогна ....
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Като смени съединителя, сетихте ли се да погледните в какво състояние е вилката.Понякога се износва и тя, макар и малко, но достатачно да създава ядове от подобен род.Имал съм случай дори вилката да е била спукана,та за това те питам.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Нямам никаква представа за вилката, това не го гледах тогава, доста надежди възлагах на смяната на помпите, но останах разочарован, а най-мразя проблеми със скоростите, карах на един приятел 330-та и така готино влизаха скоростите че като се качих после на моята ми се дорева направо!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
metodi80 написа:Zlobil написа:И друг въпрос имам... как със отверка ще натисне вилката ?
Имам си една голяма отверка (тя си е почти като малка щангичка, или малък секач ) , но е отверка с яко и дълго стебло (диаметъра на стеблото е 15мм и дължина 300мм) и дебела дръжка .., еми с нея натискам и става ....
С тая отвертка само обираш луфта.
п.п. лагерчето на маховика как е?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:metodi80 написа:Zlobil написа:И друг въпрос имам... как със отверка ще натисне вилката ?
С тая отвертка само обираш луфта.
п.п. лагерчето на маховика как е?
Ще ме карате да снимам клип ... при първа удобна възможност ще го направя ... !
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
metodi80 написа:Zlobil написа:Супер ама нали като свали помпата от скоростната кутия (двата болта) и натисне съединителя буталото на помпата ще изхвърчи и помпата му ще стане на парчета ?
Колега , ти пробвал ли си някога , та ги говориш тия щуротии !!!
![]()
![]()
![]()
Един-два пъти може и да натисне без да се разхвърчат карнтиите на помпата, но напомпа ли няколко пъти ще събира буталото, пружината и лоста.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Добре бе, аз ли не мога да разбера? Къде е казано, че обезвъздушаването трябва да се прави при свален цилиндър?
Помпаш си съединителя, докато цилиндъра си е монтиран и вече на края, когато приключиш с помпането, при натиснат съединител правиш това, което е казал Методи - при развита пробка натискаш буталцето навътре и после стягаш пробката.

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Колеги относно обезвъздушанането,някой би ли могъл да качи някоя снимка.Аз имам сходен проблем със скоростите,понякога ми изключва първа.За това обезвъздушаване не бях чувал и идея си нямам кое къде е??? 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
CTORH написа:Добре бе, аз ли не мога да разбера? Къде е казано, че обезвъздушаването трябва да се прави при свален цилиндър?Помпаш си съединителя, докато цилиндъра си е монтиран и вече на края, когато приключиш с помпането, при натиснат съединител правиш това, което е казал Методи - при развита пробка натискаш буталцето навътре и после стягаш пробката.
Еми малоумна работа колега .... !
Колкото пъти да им го напишеш , все едно и също ще си поватарят .... !
Аз никъде не съм казал , че трябва да се обезвъздушава на свален цилиндър , даже повторих е сега ще потретя , че на края на процедурата , след като вече е било обезвъздушено (при монтиран на кутията цилиндър) , се сваля цилиндъра , натиска се точно ВЕДНЪЖ педала на съединителя и се прибира буталото .... И това се прави , САМО ако се усети , че нещо не е наред и че въпреки обезвъздушаването , скоростите не влизат !!! И клип пуснах , да се види .... Па питам аз , колко пъти сте пробвали бе дразнители , дето пишете , че нещо ще стане , ама вероятно не сте "помирисвали" от тая работа ! Пробвал съм го , казвам го ... ! При мене нищо не "хвърча" !
Ич ми не е зор , повече няма да коментирам в тая тема , че нещо става тъпа работата !!!
Само ще добавя за колегата Nukem , ако на изгасен двигател си вкарваш нормално скоростите , а проблема присъства само на запален двигател , тогава може да се предположи , че е породен от хидравликата . Ако го имаш и на изгасен двигател , тогава е по скоро нещо по лостовата система.....
П.С. М/у другото от къде купи помпата и работния цилиндър , каква марка и какви пари .... ? Ако не искаш да го пишеш в темата , ще те помоля за едно ЛС ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Проблема го има и на изгасена кола, маховика по план ще се го сменям към края на годината така че версията на колегата който беше писла за него ще се провери, лостовия механизъм кажете кой части трябва да купя и ще се заема с него, metodi80 писла съм ти на л.с!
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Колега , ти пробвал ли си някога , та ги говориш тия щуротии !!!
![]()
![]()
![]()
Изобщо опитвал ли си това , което си написал ?!!!!!!
ПРОБВАЛ СЪМ ГО ДА!
1. ако го приемаш за заяждане си е лично твой проблем.
2. незнам къде съм бил несигурен.
3. натискай си вилката със каквото си искаш, не ме интересува.
4. не дей да съдиш хората без да ги познаваш.
5. ПРИКАНВАМ ТЕ КЪМ СПАЗВАНЕТО НА ДОБРИЯ ТОН!
Живи и здрави.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Въиии кво стана тука
аз съм с същия проблем на скоростите,но това стана след като свалих за пръв път новия съединител,и явно не съм го зацепил по реда си...ще следя темата с интерес 

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
няма понятие като зацепване на съединител и определено, ако не е поставен правилно, нито кутията ще влезе, нито колата ще се кара.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3