Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

Мнение от chimeto » 28 Мар 2011, 20:34

Колеги благодарско за бързите отговори и да ви споделя, че предишната ми кола беше една умряла Корса 93г октомври
Разполагаше с 61 кончета заедно с мене и си бях мн доволен при изпреварване не съм имал никакъв проблем и за мен си беше МОЩНА КОЛА понеже бях кормувал 8 месеца на лада всъщност и от нейната хидравлика направих мускули :mhihi:
Мисълта ми беше, че аз разлика в вървежа/ускорението няма да усетя НИКАКВА понеже не съм карал 320 с ръчни но разхода сериозно ме притеснява.
Тук идва и др момент скоростната кутия има следните режими - S, E и M.
Изображение
Предполагам S-спорт режим и тръгвам от 1ва, и превключва следващата скорост чак когато изпълни до край обортомера.
E-икономичен режим - превключва на 2000/2500 оборота и M - зимен - превключва плавно на ниски обороти.
Като знам средната стойност на извънградско - 8л/100км + още 2л понеже е автомат и почвам да се плаша щото градско под 15 няма да падна (карам мн агресивно с тоя тежък крак :roll: ).

Иначе колегата както каза скоростите не струват 150лв, сериозно си се объркал.

Дайте повече инормация отностно разхода на автомобила понеже знам че М52 мотора трябва да е по-икономичен.
Ако някой има наблюдения от ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ нека сподели колко извън/градско :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 28 Мар 2011, 22:50

Нашия не се притеснявай и за изспреварване и за ускорение,като го покараш малко и ще му свикнеш
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Мар 2011, 23:11

Колега, щом те притеснява разхода не си купувай кола :mhihi:
Сега малко по-сериозно. Казваш, че караш агресивно и ти тежи крачето. В този случай, няма да има разлика в разхода независимо дали караш ръчка или автомат. Аз също карам агресивно и си позволявам да вкарвам печката в прекъсвач. С моята ръчна скоростна кутия при такова каране, разхода ми е колкото на един познат, който има същата кола но с автоматични скорости. Когато карам като белите хора :mhihi: колата дава разлика в рахода около 2 литра. Всичко това е за градски условия.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 29 Мар 2011, 0:21

chimeto написа:Като знам средната стойност на извънградско - 8л/100км + още 2л понеже е автомат и почвам да се плаша щото градско под 15 няма да падна (карам мн агресивно с тоя тежък крак :roll: )

Колега разхода извънградско,ще бъде на 90% идентичен на този с ръчни скорости.Като поддържаш една скорост,дали е автомат или ръчни е все тая.Градското,ще ти е малко повече,но Малко.Ако ти е тежък крака и те притеснява разхода,то тогава въобще не си взимай 20ка,пък с каквито и ще скорости да е :winky:
А ако това е снимка на въпросната кола,виждам че има и АСЦ,което съвсем ти решава проблема зимата :)

Аватар

Мнение от chimeto » 29 Мар 2011, 2:46

Не колега, друг беше лоста с едно палче и нямаше тази АЦС, просто тази снимка е по-близка до гледката.
Начи ясно, мисля да се мятам на тази кола, това че колата е нещо като тунингована с белите стопове и фарове ЩЕ го преживея и градско няма да я ръчкам....... много :mhihi:
Притесняваме също, че колата има леко ръжда по гърнето и евентуално ако го сменям ще е цялото и дали има някакъв проблем с мотора понеже е М52 пък цената на хавфомобила е като за М50....
Странна работа, но ще я проверя...
Др мн важен въпрос - при превключване към по-висока предавка стана ясно че става на 2/2500 rpm а от по-висока към по-ниска?

Давайте др идеи какво да гледам при тестването на автомобила?

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 29 Мар 2011, 8:13

Не си купувай автомат,отначалото ще ти хареса но след 2-3 месеца толкова ще ти омръзне ,че ще си намразиш колата заради него.От личен опит го казвам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Мар 2011, 8:21

ares2 написа:
vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА! :yes:

така си е

предполагам, че ако карате автомат през лятото на 40 градуса жега и нямате климатик пак ще продължавате да твърдите, че по-хубава екстра от автомата в една кола няма :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 29 Мар 2011, 9:59

vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА! :yes:

+1
Напълно подкрепям! моята е с ръчни, но бих дал всичко да е автомат. В момента карам и друга кола, която е автомат и ... няма такъв рай!. Преди около 10-15 г. седнах за първи път на автомат и от тогава съм му върл фен :). Ако снимката е на въпросния автомобил, не е от старите автоматици. Като го гледам е 5 степенен и с режим спорт и т.н. Относно разхода... и при автоматика си има "пинизи" как да се кара икономично ;). Ако е читава кутията и колата, аз съм на мнение да се мяташ в бурята :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 29 Мар 2011, 11:19

все пак е и въпрос на вкус...
а и в тази част на света тази екстра не е така разпространена...
поне за мен това една от наи големите революции в развитието на автомобила...
не зная и колко от всички колеги писали по темата са сядали в Е36 автомат но...
е истинско удоволствие...
ааа
и прочетох неща от рода на ускорение, корси ... тежки крака и тн
корси ще го пропусна тук защото звучи несериозно на фона на останалото по темата... но
не съм много сигурен че ако се подгоним с да кажем две еднакви Е36 автоамт и ръчка "пилота" на ръчката ще успее да направи нещо повече от спортния режим на автоматика......
всичко си е сметнато перфектно
нели не мислите че навлизането в прекъсвача ви прави с нещо повече....
напротив... момента на смяна на предавка е отминал... а спортния режим на автоматика си го знае точно кога е .....
демек например от 2 рa към 3 та е минато точно във върха на дадените Nm
Изображение

Аватар

Мнение от chimeto » 29 Мар 2011, 11:40

Навил съм се за автомат, аз не съм "ПИЛОТ" автомата ще го прежиея даже си мисля че ще е мн удобен за градско.
Кажете за какго да се огледам като тествам колата та да няма неприятни изненади после :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 29 Мар 2011, 13:57

chimeto написа:Навил съм се за автомат, аз не съм "ПИЛОТ" автомата ще го прежиея даже си мисля че ще е мн удобен за градско.
Кажете за какго да се огледам като тествам колата та да няма неприятни изненади после :mhihi:

Гледай само като сменя предавки автомата, да не "прибутва". Сядаш палиш и тръгваш. После плавно започваш да набираш скорост и оставяш колата сама да свърши всичко останало без да си местиш крака от газта. Ако почти не усещаш да се сменят предавките всичко е ОК. Но ако усещаш силно прибутване при смяната по-добре си вземи друга.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 29 Мар 2011, 14:06

Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
така м52б20 ваносите и те са така със същият разход .. г/д
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална кола :) Карах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно .. :) при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8 :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 29 Мар 2011, 14:59

Кола без автомат за мен е половин кола :D И така и не разбрах какъв е проблема зимата, тва са някви легенди. А М-то е ръчен режим, на която предавка сложиш лоста на нея си стои. Зимния е със снежинка на копчето вместо М и до колкото знам разликата е само в това, че тръгва от втора, варианта с М е по-добре.

А да и колегата над мен е много прав, в началото ще и се радваш много но по някое време ще почне да те е яд, че не си взел по-голям мотор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 29 Мар 2011, 15:02

за градска кола и много по удобен автомата,и на спорт си ги цеди предавките не го мислете за толкова бавен ,просто 20ката ще си прави едно 14-15 градско :yes:
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 29 Мар 2011, 15:12

player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
така м52б20 ваносите и те са така със същият разход .. г/д
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална кола :) Карах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно .. :) при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8 :(

Абе колега тоз твоя "ис" автомат ли е? Щото ако не е автомат....бах тоз разход, честно. На извън градско с 90, 7.2-7.5 :kuku:

А иначе за автомата - както се казва, разни хора разни идеали. Аз лично бих си взел ръчка или максимум типтроник (ако карам 530д примерно). Просто обичам да карам и да се наслаждавам на шофирането, а не да се возя.
Последна промяна Nikito_nn на 29 Мар 2011, 15:15, променена общо 1 път
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36