Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Колеги благодарско за бързите отговори и да ви споделя, че предишната ми кола беше една умряла Корса 93г октомври
Разполагаше с 61 кончета заедно с мене и си бях мн доволен при изпреварване не съм имал никакъв проблем и за мен си беше МОЩНА КОЛА понеже бях кормувал 8 месеца на лада всъщност и от нейната хидравлика направих мускули
Мисълта ми беше, че аз разлика в вървежа/ускорението няма да усетя НИКАКВА понеже не съм карал 320 с ръчни но разхода сериозно ме притеснява.
Тук идва и др момент скоростната кутия има следните режими - S, E и M.

Предполагам S-спорт режим и тръгвам от 1ва, и превключва следващата скорост чак когато изпълни до край обортомера.
E-икономичен режим - превключва на 2000/2500 оборота и M - зимен - превключва плавно на ниски обороти.
Като знам средната стойност на извънградско - 8л/100км + още 2л понеже е автомат и почвам да се плаша щото градско под 15 няма да падна (карам мн агресивно с тоя тежък крак
).
Иначе колегата както каза скоростите не струват 150лв, сериозно си се объркал.
Дайте повече инормация отностно разхода на автомобила понеже знам че М52 мотора трябва да е по-икономичен.
Ако някой има наблюдения от ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ нека сподели колко извън/градско
.
Разполагаше с 61 кончета заедно с мене и си бях мн доволен при изпреварване не съм имал никакъв проблем и за мен си беше МОЩНА КОЛА понеже бях кормувал 8 месеца на лада всъщност и от нейната хидравлика направих мускули

Мисълта ми беше, че аз разлика в вървежа/ускорението няма да усетя НИКАКВА понеже не съм карал 320 с ръчни но разхода сериозно ме притеснява.
Тук идва и др момент скоростната кутия има следните режими - S, E и M.

Предполагам S-спорт режим и тръгвам от 1ва, и превключва следващата скорост чак когато изпълни до край обортомера.
E-икономичен режим - превключва на 2000/2500 оборота и M - зимен - превключва плавно на ниски обороти.
Като знам средната стойност на извънградско - 8л/100км + още 2л понеже е автомат и почвам да се плаша щото градско под 15 няма да падна (карам мн агресивно с тоя тежък крак

Иначе колегата както каза скоростите не струват 150лв, сериозно си се объркал.
Дайте повече инормация отностно разхода на автомобила понеже знам че М52 мотора трябва да е по-икономичен.
Ако някой има наблюдения от ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ нека сподели колко извън/градско

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Нашия не се притеснявай и за изспреварване и за ускорение,като го покараш малко и ще му свикнеш
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, щом те притеснява разхода не си купувай кола
Сега малко по-сериозно. Казваш, че караш агресивно и ти тежи крачето. В този случай, няма да има разлика в разхода независимо дали караш ръчка или автомат. Аз също карам агресивно и си позволявам да вкарвам печката в прекъсвач. С моята ръчна скоростна кутия при такова каране, разхода ми е колкото на един познат, който има същата кола но с автоматични скорости. Когато карам като белите хора
колата дава разлика в рахода около 2 литра. Всичко това е за градски условия.

Сега малко по-сериозно. Казваш, че караш агресивно и ти тежи крачето. В този случай, няма да има разлика в разхода независимо дали караш ръчка или автомат. Аз също карам агресивно и си позволявам да вкарвам печката в прекъсвач. С моята ръчна скоростна кутия при такова каране, разхода ми е колкото на един познат, който има същата кола но с автоматични скорости. Когато карам като белите хора

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
chimeto написа:Като знам средната стойност на извънградско - 8л/100км + още 2л понеже е автомат и почвам да се плаша щото градско под 15 няма да падна (карам мн агресивно с тоя тежък крак)
Колега разхода извънградско,ще бъде на 90% идентичен на този с ръчни скорости.Като поддържаш една скорост,дали е автомат или ръчни е все тая.Градското,ще ти е малко повече,но Малко.Ако ти е тежък крака и те притеснява разхода,то тогава въобще не си взимай 20ка,пък с каквито и ще скорости да е

А ако това е снимка на въпросната кола,виждам че има и АСЦ,което съвсем ти решава проблема зимата

Не колега, друг беше лоста с едно палче и нямаше тази АЦС, просто тази снимка е по-близка до гледката.
Начи ясно, мисля да се мятам на тази кола, това че колата е нещо като тунингована с белите стопове и фарове ЩЕ го преживея и градско няма да я ръчкам....... много
Притесняваме също, че колата има леко ръжда по гърнето и евентуално ако го сменям ще е цялото и дали има някакъв проблем с мотора понеже е М52 пък цената на хавфомобила е като за М50....
Странна работа, но ще я проверя...
Др мн важен въпрос - при превключване към по-висока предавка стана ясно че става на 2/2500 rpm а от по-висока към по-ниска?
Давайте др идеи какво да гледам при тестването на автомобила?
Начи ясно, мисля да се мятам на тази кола, това че колата е нещо като тунингована с белите стопове и фарове ЩЕ го преживея и градско няма да я ръчкам....... много

Притесняваме също, че колата има леко ръжда по гърнето и евентуално ако го сменям ще е цялото и дали има някакъв проблем с мотора понеже е М52 пък цената на хавфомобила е като за М50....
Странна работа, но ще я проверя...
Др мн важен въпрос - при превключване към по-висока предавка стана ясно че става на 2/2500 rpm а от по-висока към по-ниска?
Давайте др идеи какво да гледам при тестването на автомобила?
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Не си купувай автомат,отначалото ще ти хареса но след 2-3 месеца толкова ще ти омръзне ,че ще си намразиш колата заради него.От личен опит го казвам.
ares2 написа:vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА!
така си е
предполагам, че ако карате автомат през лятото на 40 градуса жега и нямате климатик пак ще продължавате да твърдите, че по-хубава екстра от автомата в една кола няма

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА!
+1
Напълно подкрепям! моята е с ръчни, но бих дал всичко да е автомат. В момента карам и друга кола, която е автомат и ... няма такъв рай!. Преди около 10-15 г. седнах за първи път на автомат и от тогава съм му върл фен

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
все пак е и въпрос на вкус...
а и в тази част на света тази екстра не е така разпространена...
поне за мен това една от наи големите революции в развитието на автомобила...
не зная и колко от всички колеги писали по темата са сядали в Е36 автомат но...
е истинско удоволствие...
ааа
и прочетох неща от рода на ускорение, корси ... тежки крака и тн
корси ще го пропусна тук защото звучи несериозно на фона на останалото по темата... но
не съм много сигурен че ако се подгоним с да кажем две еднакви Е36 автоамт и ръчка "пилота" на ръчката ще успее да направи нещо повече от спортния режим на автоматика......
всичко си е сметнато перфектно
нели не мислите че навлизането в прекъсвача ви прави с нещо повече....
напротив... момента на смяна на предавка е отминал... а спортния режим на автоматика си го знае точно кога е .....
демек например от 2 рa към 3 та е минато точно във върха на дадените Nm
а и в тази част на света тази екстра не е така разпространена...
поне за мен това една от наи големите революции в развитието на автомобила...
не зная и колко от всички колеги писали по темата са сядали в Е36 автомат но...
е истинско удоволствие...
ааа
и прочетох неща от рода на ускорение, корси ... тежки крака и тн
корси ще го пропусна тук защото звучи несериозно на фона на останалото по темата... но
не съм много сигурен че ако се подгоним с да кажем две еднакви Е36 автоамт и ръчка "пилота" на ръчката ще успее да направи нещо повече от спортния режим на автоматика......
всичко си е сметнато перфектно
нели не мислите че навлизането в прекъсвача ви прави с нещо повече....
напротив... момента на смяна на предавка е отминал... а спортния режим на автоматика си го знае точно кога е .....
демек например от 2 рa към 3 та е минато точно във върха на дадените Nm
Навил съм се за автомат, аз не съм "ПИЛОТ" автомата ще го прежиея даже си мисля че ще е мн удобен за градско.
Кажете за какго да се огледам като тествам колата та да няма неприятни изненади после
Кажете за какго да се огледам като тествам колата та да няма неприятни изненади после

chimeto написа:Навил съм се за автомат, аз не съм "ПИЛОТ" автомата ще го прежиея даже си мисля че ще е мн удобен за градско.
Гледай само като сменя предавки автомата, да не "прибутва". Сядаш палиш и тръгваш. После плавно започваш да набираш скорост и оставяш колата сама да свърши всичко останало без да си местиш крака от газта. Ако почти не усещаш да се сменят предавките всичко е ОК. Но ако усещаш силно прибутване при смяната по-добре си вземи друга.
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
така м52б20 ваносите и те са така със същият разход .. г/д
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална кола
Карах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно ..
при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8 
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална кола

Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно ..

Кола без автомат за мен е половин кола
И така и не разбрах какъв е проблема зимата, тва са някви легенди. А М-то е ръчен режим, на която предавка сложиш лоста на нея си стои. Зимния е със снежинка на копчето вместо М и до колкото знам разликата е само в това, че тръгва от втора, варианта с М е по-добре.
А да и колегата над мен е много прав, в началото ще и се радваш много но по някое време ще почне да те е яд, че не си взел по-голям мотор.

А да и колегата над мен е много прав, в началото ще и се радваш много но по някое време ще почне да те е яд, че не си взел по-голям мотор.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
за градска кола и много по удобен автомата,и на спорт си ги цеди предавките не го мислете за толкова бавен ,просто 20ката ще си прави едно 14-15 градско 

6>4
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална колаКарах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно ..при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8
Абе колега тоз твоя "ис" автомат ли е? Щото ако не е автомат....бах тоз разход, честно. На извън градско с 90, 7.2-7.5

А иначе за автомата - както се казва, разни хора разни идеали. Аз лично бих си взел ръчка или максимум типтроник (ако карам 530д примерно). Просто обичам да карам и да се наслаждавам на шофирането, а не да се возя.
Последна промяна Nikito_nn на 29 Мар 2011, 15:15, променена общо 1 път
74 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5