Колко метра ви е спирачния път? (е36 купе)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Re: Колко метра ви е спирачния път? (е36 купе)

Мнение от ZLATIST » 23 Мар 2011, 22:43

batvlady79 написа:
ZLATIST написа:Не знам колко ми е спирачния път при скорост 100 км/ч,но мога да кажа,че имам много добри спирачки и намалям от 220 км/ч до 100 км/ч за около 3 сек. :conf:

Значи от 220 до 0 най-много за 6-7 секунди, а ? ....те моторите от 200 км/ч не знам дали спират за толкова кратко... 8)

Еми горе-долу за толкова колега(според теб колко метра ще изминеш за 3-4 сек.),а и нямах друг избор,защото следваше завой :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2011, 22:47

Моля ви само проверени факти. Около едиколко си секунди и едиколко си тира не върши работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 23 Мар 2011, 22:56

bum_bum написа:Моля ви само проверени факти. Около едиколко си секунди и едиколко си тира не върши работа.

Остави 'ората да се "почешат"... :mhihi:
Той човека питаше конкретно за 20-ки купета, тука се разписаха 'секви, така че проверена - непроверена, информация 'секва. :lol:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 23 Мар 2011, 23:02

Eто ви един тест от далечната 1995 на нашите е36-ци - 320, 323 и 328
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 23 Мар 2011, 23:35

Толкова - 45 м е напълно нормално
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Мар 2011, 23:44

аз два пъти съм тествал след ремоти..
гуми дънлоп.. 235/45/17 предни 225/45/17
дот от преди две години.. налягане 3
спирачна систамка с АБС от 328и
суха настилка...
от 150 разко спиране даде някави 5-6 сек
дано да съм замерил правилно обаче че имаше ритане доста :lol: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 24 Мар 2011, 1:49

batvlady79 написа:Толкова - 45 м е напълно нормално

Е ок, аз ще взема на нашите стария ескорт '87ма година, който е с барабани отзад и вентилирани дискове отпред- тежи 800кг и ще направя една "справка" да видим кое спира повече БМВ 3та серия с АБС 18ки 225 или Форд Ескорт с 13ки 155/80 .... И ще е голям майтап форда да има по-добър спирачен път...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 24 Мар 2011, 16:09

Много е възможно задните дискове просто да си "стоят" т.е. да не работят. Тез нови коли имат навика да им блокират отзад апаратите или просто да не работят като хората. Може да са задни и да не оказват по-голямо спирачно усилие, но все пак разликата е огромна, когато са сервизирани и работят както трябва. Като за начало можеш да ги предгледаш и да смениш спирачната течност.

Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 24 Мар 2011, 16:54

AutoCoil написа:Като за начало можеш да ги предгледаш и да смениш спирачната течност.

Тъкмо това си говорих с един колега с 320ка кабрио. Спирачната течност е 25лв за 2та литра и не си струва да се спестява от нея. Сменя се на всеки две години, в момента не знам от кога не е сменяна тази.
Има ли къде да ги прегледам и да се провери спирачното усилие на всяко от колелата, освен на преглед - там с ролките? Колко пари би ми струвало това удоволствие?

Малко развитие по темата:

Значи днеска реших да пробвам колата как спира и отидох на най-близкото подходящо място за целта - на "Булгарплод" - Слатина (който не знае, това е зеленчукова борса). Имаше доста движение и реших, че няма как да изчакам да остане напълно чист пътя. Изчаках да мине поредната кола и да направи 100тина метра пред мен и се засилих (и двамата караме в една посока ) 40-50-60-70-80 и на 85-90км/ч набих спирачките. Тъкмо бях на около 15тина метра зад колата и видях нагледно как в първите 0,5- 1 секунда педала на АБС-са ме рита, аз съм набил спирачката колкото мога, а всъщност се движех пак на същото разстояние от колата както и преди да набия спирачките. След това колата взе да спира и спря доста бързо. Това което ми направи впечатление на мен и на пасажера до мен е, че колата сякаш се "влачи" по пътя, но не спира. Според мен, спирачките на колата сработват със закъснение до 1 секунда, което е доста. Дори смея да твърдя, че примерно ми сработват една или две спирачки, защото се усеща, че колата намаля и след определено време ми сработват всичктие 4ри спирачки и воала - колата спира... Има ли тези дни срещи из София да сложим две е36ци купе, да ги пробваме, защото ако има нещо на което държа много - то това е безопасността :yes: Все пак и 5 годишната ми сестра се вози, чат-пат в тази кола...
Поздрави!

П.С.: mladfen Данке зер за теста :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 24 Мар 2011, 17:01

Snoop написа:
bum_bum написа:Моля ви само проверени факти. Около едиколко си секунди и едиколко си тира не върши работа.

Остави 'ората да се "почешат"... :mhihi:
Той човека питаше конкретно за 20-ки купета, тука се разписаха 'секви, така че проверена - непроверена, информация 'секва. :lol:

тя тая тема тема верно само за това ще е :mhihi:
20-ки, 30-ки все тая... аз доколкото съм чувал - май се използва спец.апаратура за мерене на спирачен път :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 24 Мар 2011, 17:15

:D Значи , не може да има еднозначен отговор - защо:
1 . зависи от състоянието на спирачната с/ма
2. зависи от качеството на гумата и колко е напомпана
3. зависи от общото състояние на автомобила
4 .най много зависи ,от този зад волана - стаж , кадърност ,бързина на реакция и т.н.
По- принцип има спесификации , като тази дето е изнесъл колегата mladfen , но и те са относителни ,защото са тествали нови и изправни автомобили!
Та да обобщя : карай внимателно , разумно, спазвай си дистанция и може никога да не ти се налага да тестваш спирачният път! :yes: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 24 Мар 2011, 20:38

...само да вметна,че изправноста на амотртисьорите са ключов елемент за дължината на спирачния път,освен спирачната система разбира се. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Мар 2011, 21:47

Борис_Малинов написа:...само да вметна,че изправноста на амотртисьорите са ключов елемент за дължината на спирачния път,освен спирачната система разбира се. ;)

дааа оказва голямо значение и това
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Мар 2011, 1:22

Игнатов написа:...20-ки, 30-ки все тая... аз доколкото съм чувал - май се използва спец.апаратура за мерене на спирачен път :winky:

:yes: Не "май" а със сигурност,това - аз натиснах,тя започна да спира след 1с. са приказки за маса,в тоя момент всичко е субективно и зависи от много фактори,без апаратура личната преценка нищо не значи. Както казаха колегите,една проба на валовете ще даде добра представа дали има проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 25 Мар 2011, 1:55

~Мишо~ написа:
Игнатов написа:...20-ки, 30-ки все тая... аз доколкото съм чувал - май се използва спец.апаратура за мерене на спирачен път :winky:

:yes: Не "май" а със сигурност,това - аз натиснах,тя започна да спира след 1с. са приказки за маса,в тоя момент всичко е субективно и зависи от много фактори,без апаратура личната преценка нищо не значи. Както казаха колегите,една проба на валовете ще даде добра представа дали има проблем.

:yes: Ясно, форумна диагностика не помага в случая :) Ще си сменя спирачната течност с такава от Дару или от Камор - за 25лв (ако имате някакви други предложения тук е момента да ги споменете) и после пак ще се пробва.
След това ще търся някъде да се направи проба на валове :yes:

Борис_Малинов написа:...само да вметна,че изправноста на амотртисьорите са ключов елемент за дължината на спирачния път,освен спирачната система разбира се. ;)

Ъ-ъ-ъ Борис Малинов, може ли да разбера как амортисьорите имат значение? Караш си със 100км в час набиваш спирачките и :dunno: При мен пружините са червени, а амортосьорите жълти. Колата не мога да я разклатя нито наляво-надясно, нито нагоре-надолу, при спряла кола на място. Като гледам е стабилна по завоите, не съм я водил на стрес-тест да ги пробват, но не са омаслени... :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E36