дебитомер или ламда ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: дебитомер или ламда ?

Мнение от ръб » 23 Мар 2011, 9:25

абе там за колко лв ви чистят дюзите ? Тука на 4ри инжектора около 100тина лв е чистенето :confused:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 23 Мар 2011, 11:44

На мен ми излезна ако не се лъжа около 45-50 лв почистването, при мой човек разбира се
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 24 Мар 2011, 0:57

kemakozeE36 написа:На моята 16-ка разхода го смъкнах с почистване на дюзите и нова сонда, а оборотите с читав дебитомер ;)
колега ,не ме ориентираш,това е като да сменяш всичко подред..........аз вече приключих с тази схема........

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 24 Мар 2011, 1:11

giggs_11 написа:
kemakozeE36 написа:На моята 16-ка разхода го смъкнах с почистване на дюзите и нова сонда, а оборотите с читав дебитомер ;)
колега ,не ме ориентираш,това е като да сменяш всичко подред..........аз вече приключих с тази схема........

Ами това за свещите по принцип се получава от неправилна горивна смес.Причините може да са много, може и да не е от сместа, макар че се съмнявам отзад на кюнеца на суров бензин ли мирише или на изгорял, за да ги цапа ми се струва че не го изгаря докрай.Виж центровката, свещите предполагам са по книга(за топлинното число става въпрос)За друго не се сещам за момента ;)
Принципно при тия коли сместа се определя електронно посредством ламбда-сондата и дебитомера едното отчита количество вредни емисии на изгорели газове и в зависимост от това дали са много/малко съответно пуска малко/много бензин, а според количеството бензин, дебитомера пуска толкова въздух колкото трябва за пълното изгаряне и ако едно от двете не е в ред всичко отива на кино и почват мъките.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Bmw X5

Мнение от senata » 24 Мар 2011, 9:53

колега и мойта правеше по същия начин смених ламда сондата и сичко заспа.разхпд 10/30 с леко ръчкне :mhihi:
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 24 Мар 2011, 10:49

senata написа:колега и мойта правеше по същия начин смених ламда сондата и сичко заспа.разхпд 10/30 с леко ръчкне :mhihi:

Моя разход също е висок , около 25-30л./100км. НА диагностика показва , че ламндата работи , температурните датчици също . Следователно всичко е наред , а коолата гори безбожно много . Та искам да кажа , че с диагностика невинаги се разбира за изникналия проблем .

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 24 Мар 2011, 11:22

Бе мене на диагностиката колата не може да откине да запали, оня ми вика колата ти е перфектна... :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Мар 2011, 11:27

с тоя разход по скоро ламда или темературен датчик
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Bmw X5

Мнение от senata » 25 Мар 2011, 8:55

колега ламда сондата ако е заспала и на диагностика няма да покаже крешката.Ако имаш някой познат да ти даде ламда за няколко дни ще видиш че ще е по различно.Ламда сондата дори не е задалжително да е от БМВ, мойта е зех от фият или фолсваген май беше.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 25 Мар 2011, 9:33

Aaa не е така. Показва си тя ако сондата не е в ред. Моята на диагностиката ми показваше 0.415 волта на празен ход без газ, като натисна газта се меняха от 0.4-0.2-0.3-0.5 волта и се изключваше. Ако диагностичния хардуер е добър ще опреснява и по-бързо ще ти показва дали има достатъчно бързодействие.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Мар 2011, 9:48

ръб написа:абе там за колко лв ви чистят дюзите ? Тука на 4ри инжектора около 100тина лв е чистенето :confused:

По-добре си купи една ваничка с ултразвук за към 30-40лв. и всеки път след това ще ти идва безплатно :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Мар 2011, 10:48

Dpy написа:
ръб написа:абе там за колко лв ви чистят дюзите ? Тука на 4ри инжектора около 100тина лв е чистенето :confused:

По-добре си купи една ваничка с ултразвук за към 30-40лв. и всеки път след това ще ти идва безплатно :D

колега къде с епродават тези ванички
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 25 Мар 2011, 11:12

Dpy написа:

Колега , не е точно така . Аз ходих да ми чистят дюзите с ултразвук и маистора си беше направил мултивибратор , който подава определено напрежение с различна честота според това как го наглася , та този мултивибратор го вързва към дюзите и те започват да цъкат . По този начин течноста от ваничката преминава през дюзите и ги почиста и вътрешно , където може да има замърсяване . Този мултивибратор вкарва дюзите в работен режим , както бира се отваряли и затваряли при работещ двигател .
Така че освен ваничка ще трябва и мултивибратор със стабилизирано напрежение на изхода .

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 25 Мар 2011, 11:17

По златарските магазини ползват ако не се лъжа такива ванички, що не питаш там колега, може поне да ти кажат за какво иде реч :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 25 Мар 2011, 20:31

kemakozeE36 написа:
giggs_11 написа:

Ами това за свещите по принцип се получава от неправилна горивна смес.Причините може да са много, може и да не е от сместа, макар че се съмнявам отзад на кюнеца на суров бензин ли мирише или на изгорял, за да ги цапа ми се струва че не го изгаря докрай.Виж центровката, свещите предполагам са по книга(за топлинното число става въпрос)За друго не се сещам за момента ;)
Принципно при тия коли сместа се определя електронно посредством ламбда-сондата и дебитомера едното отчита количество вредни емисии на изгорели газове и в зависимост от това дали са много/малко съответно пуска малко/много бензин, а според количеството бензин, дебитомера пуска толкова въздух колкото трябва за пълното изгаряне и ако едно от двете не е в ред всичко отива на кино и почват мъките.
окачвал съм я около 7-8 пъти на диагностика ,на 4ри различни места,нито веднъж не ми дало грешка на ламда,даже ми казват че работи много-добре,слагах дебитомер за проба,няма промяна.....

ПредишнаСледваща

Назад към E36