Какъв компакт да избера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Re: Какъв компакт да избера

Мнение от Wolf4 » 11 Мар 2011, 17:44

Кола с мотор под 1.8 няма да купим, но съм изненадан, че тук болшинството 318ti се предлагат с автоматична скоростна кутия. Какво ще ме посъветвате за това? Аз лично не харесвам автоматици, но от друга страна са много удобни за каране в задръствания, множество светофари и т.н. а тя кара точно в такива условия. Надеждни ли са автоматичните предавателни кутии на този модел компакт? Питам защото, някои от колите, които съм решил да прегледам са автоматик, а не знам дали тези скоростни кутии са издържливи.
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 11 Мар 2011, 17:45

тдс-а е най-добрият вариянт нисък разход,малък данък,добро вървене(по-добро от 1,6 бензин) а с подходящ чип още по приятно ускорение...поне според мен ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Мар 2011, 17:52

да, ама поддръжката му е по-скъпа от на 2.5/2.8, а се троши повече от м40 :mhihi:
Кат са били нови са ставали, ама не и сега...15 годишен дизел с технология на 20г. си е таралеж в гащите:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 11 Мар 2011, 17:53

Wolf4 написа:Кола с мотор под 1.8 няма да купим, но съм изненадан, че тук болшинството 318ti се предлагат с автоматична скоростна кутия. Какво ще ме посъветвате за това? Аз лично не харесвам автоматици, но от друга страна са много удобни за каране в задръствания, множество светофари и т.н. а тя кара точно в такива условия. Надеждни ли са автоматичните предавателни кутии на този модел компакт? Питам защото, някои от колите, които съм решил да прегледам са автоматик, а не знам дали тези скоростни кутии са издържливи.

Вземи М42/44 и ще си доволен, стига да е в добро състояние. Автоматичната кутия е удобна за града, но имай в предвид че разхода ще е поне с 1.5-2л отгоре. М42/44 са познати , изпитани и разпространени мотори, с приемлив разход на гориво и за мене са най-добрия вариант за компакт като съотношение разход/вървеж. Слушай за шумове от веригата, тъй като над 300 000км започва да се обажда и респективно идва момент в който се къса, но това важи за всички коли попринцип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Мар 2011, 20:57

Карам 318ti откакто карам BMW !Аз лично съм много доволен.Разхода ми е малък,колата върви повече от достатъчно за мен,не съм сменял кой знае какво (взех я в много добро състояние).Данъка ми в Пловдив с увеличението е 133лв.Т.е. модела не чак толкова "страшен" откъм разходи.Гледам,че колегата е от Айндховен.Там данъците май са по-различни,както и доходите.Би трябвало де не му е толкова "скъп" бензина,както в България.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 12 Мар 2011, 11:05

Аз никъде не съм споменал, че ме притесняват данъци и разход на гориво. Всеки, който е карал БМВ с мотор над 2 литра знае, че до 3000 оборота, разлика в разхода на моторите почти няма. Важните неща от които се интересувам са издържливост на агрегата, какво да гледам при тестване, проблем ли е автоматичната предавателна утия при този модел след възраст от 10-15 години и мнения на собствениците на компакт за това каква кола е. Това е.
Are you M enough...?!

Потребител
Аватар
Кара: ше E36 325i

Мнение от F*natic » 12 Мар 2011, 13:14

Когато купуваш кола над 10 год. единственото което има значение е как е обслужвана и дали навреме са сменяни проблемните неща по нея. Няма кола, която е направена, за да бъде вечна. Доколкото разбирам си извън БГ, така че виж сервизната история на автомобила - километрите нямат значение ако колата е карана редовно и собственикът и се е грижил за нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2011, 19:56

ИзображениеИзображение

Компакт с 2 човека и 30-40 кила багаж + пълен резервоар и 30 кила псе :mhihi: Разхода и средната скорост са засечени за 500км извънградско, 20-тина градско и рахода е потвърден с допълване.
Отностно поддръжката няма да споря, но е далеч по-евтина от бензинов модел.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 14 Мар 2011, 0:59

[quote="bum_bum"]ИзображениеИзображение

:OT:
Колега,какти го показва това на мястото на часовника? За първи път виждам...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2011, 1:08

Има си борд и за компакт.
ПС Забравих да допълня, че е и с 16-ки :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 14 Мар 2011, 2:49

Dpy написа:Разликата е супер минимална и при данъка и застраховката,...

Да бе, гОвори ми. На моята 20-ска данъка й е 220лв :shock: , ако карах is, щеше да ми е 110лв, е т'ва ако е минимална разлика - не знам...
Специално за коНтакта, ако вземат М52Б25 данъка ще им е... 375лв :shock: Земииии... , ако карат 143коньов М44Б19 - ми к'во- 175лв е данъка. По-малко от половината ;)
Сега ще ми кажеш колега, че един път в годината се плаща - нали :mhihi: Знам, аз то всичко се плаща един път в годината, ама има разлика като ти се съберат 400лв и 800+лв от данъци - нали :yes:

По темата, мен ако пита колегата, за жена му М43Б19 - 1.9 мАтор 105к.с. (големия данък :mhihi: ) в производство са до 2000та година (както и другите впрочем), но мисля, че повече за това купе не е наложително, а и е много възможно точно малкият мотор да е пазен и да не е каран от такива като нас :roll: За това си вземи нов внос, за да си сигурен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 14 Мар 2011, 2:54

troublemaker написа:тдс-а е най-добрият вариянт нисък разход,малък данък,добро вървене(по-добро от 1,6 бензин

Опа, опа ,нещо се обърка... искаше да кажеш доускорение - нали? Примерно между 90 и 120км/ч на 5та скорост. В този случай могат да се сравняват ;) В противен случай с ускорението си 0-100км/ч за 14,4 (14,7 ли беше :roll: ), трябва да си някакъв мазохист, за да караш кола с емблемата на спортен автомобил и ускорението до 100км/ч за 2 седмици :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 14 Мар 2011, 9:37

u`F`o написа:
Dpy написа:Разликата е супер минимална и при данъка и застраховката,...

Да бе, гОвори ми. На моята 20-ска данъка й е 220лв :shock: , ако карах is, щеше да ми е 110лв, е т'ва ако е минимална разлика - не знам...
Специално за коНтакта, ако вземат М52Б25 данъка ще им е... 375лв :shock: Земииии... , ако карат 143коньов М44Б19 - ми к'во- 175лв е данъка. По-малко от половината ;)
Сега ще ми кажеш колега, че един път в годината се плаща - нали :mhihi: Знам, аз то всичко се плаща един път в годината, ама има разлика като ти се съберат 400лв и 800+лв от данъци - нали :yes:

По темата, мен ако пита колегата, за жена му М43Б19 - 1.9 мАтор 105к.с. (големия данък :mhihi: ) в производство са до 2000та година (както и другите впрочем), но мисля, че повече за това купе не е наложително, а и е много възможно точно малкият мотор да е пазен и да не е каран от такива като нас :roll: За това си вземи нов внос, за да си сигурен :yes:

Колегата Dpv говори за разлика между 316 и 318ти. На 320-ската много ясно че е голям. Между М43 и М42 разликата е минимална.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2011, 10:00

u`F`o написа:трябва да си някакъв мазохист, за да караш кола с емблемата на спортен автомобил и ускорението до 100км/ч за 2 седмици :mhihi:

Аз по същия начин ще кажа, че трябва да си мазохист да караш кола с 6 цилиндров мотор и толкова голям разход, която да е над 8 сек до 100. Не всичко е 0-100 ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 14 Мар 2011, 10:17

бензин 318ти
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36