Централния въздоховод не душа топло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Централния въздоховод не душа топло
nike69 написа:Аз съм с климатроник с врътките и преди време от централната конзола можеше да духа както топло,така и студено в зависимост от положението на врътката "синьо-червено". От известно време обаче духа само студено.Свалих конзолата и видях,че врътката е всъщност потенциометър свързан с 3 проводника (чух,че има и вариант с жило).Но така и не намерих къде отиват тези проводници.Свалих и кората под волана, над педалите, но и от там не видях нищо. Отказах се засега да го търся
колега тия кабели са за клапаните които отварят зада влезе антифриза в радиаторчето в купето и да почне дати духа топло,и при мен не духаше и проблема се оказа точно в тия клапанчета,едната намотка просто се беше скъсала,има и със жило но не помня на кои модели беше точно.

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
И къде се намират тези клапанчета? Защото из форума намерих тема за едни клапанчета които се намират отпред при двигателя.Интересното е,че все пак духа топло в краката и пред стъклото.
P.S. Преди време всичко си работеше както трябва.От скоро спря.
P.S. Преди време всичко си работеше както трябва.От скоро спря.
Последна промяна nike69 на 06 Мар 2011, 17:35, променена общо 1 път
Абре, фабрично на тия без климатик не може по средата, а на другите може. Ко толкоз го мъдрите 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Dpy написа:Абре, фабрично на тия без климатик не може по средата, а на другите може. Ко толкоз го мъдрите
А тези с климатроника?

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
За климатроник не е същото. При мен до скоро си духаше топло от централната конзола, но от скоро спря.
Говорех, че по принцип трябва да духа от средата, а не при теб как е 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
paco_sp написа:nike69 написа:Аз съм с климатроник с врътките и преди време от централната конзола можеше да духа както топло,така и студено в зависимост от положението на врътката "синьо-червено". От известно време обаче духа само студено.Свалих конзолата и видях,че врътката е всъщност потенциометър свързан с 3 проводника (чух,че има и вариант с жило).Но така и не намерих къде отиват тези проводници.Свалих и кората под волана, над педалите, но и от там не видях нищо. Отказах се засега да го търся
колега тия кабели са за клапаните които отварят зада влезе антифриза в радиаторчето в купето и да почне дати духа топло,и при мен не духаше и проблема се оказа точно в тия клапанчета,едната намотка просто се беше скъсала,има и със жило но не помня на кои модели беше точно.
Малко си в грешка колега, клапаните не се управляват от тази врътка.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
stony1 написа:paco_sp написа:nike69 написа:Аз съм с климатроник с врътките и преди време от централната конзола можеше да духа както топло,така и студено в зависимост от положението на врътката "синьо-червено". От известно време обаче духа само студено.Свалих конзолата и видях,че врътката е всъщност потенциометър свързан с 3 проводника (чух,че има и вариант с жило).Но така и не намерих къде отиват тези проводници.Свалих и кората под волана, над педалите, но и от там не видях нищо. Отказах се засега да го търся
Колега мисля,че несъм в грешка,точно от там се контролира дали да отворят клапаните или да са затворени.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
paco_sp написа:stony1 написа:paco_sp написа:nike69 написа:Аз съм с климатроник с врътките и преди време от централната конзола можеше да духа както топло,така и студено в зависимост от положението на врътката "синьо-червено". От известно време обаче духа само студено.Свалих конзолата и видях,че врътката е всъщност потенциометър свързан с 3 проводника (чух,че има и вариант с жило).Но така и не намерих къде отиват тези проводници.Свалих и кората под волана, над педалите, но и от там не видях нищо. Отказах се засега да го търся
Колега мисля,че несъм в грешка,точно от там се контролира дали да отворят клапаните или да са затворени.
Объркал си се

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
баш намери с кого да спориш относно вентилация и електроника в Е36
Стони си разглоби и сглоби колата поне 3 пъти в последните 2 години и след всяко сглобяване излизат по 5-6 теми дет са в полезни ....
Врътката регулира клапата за топло студено, а клапаните се управлят от дигито най-лесен начин да го провериш мани си буксата от клапаните и връткай врътката - ще забележиш промяна следователно врътката и клапаните не са взаимносвързани

Врътката регулира клапата за топло студено, а клапаните се управлят от дигито най-лесен начин да го провериш мани си буксата от клапаните и връткай врътката - ще забележиш промяна следователно врътката и клапаните не са взаимносвързани
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Човека е с дигиталния климатроник, за какви врътки говорите, и аз съм с дигиталния и си духа топло от средната конзола/как стават тези магии от всяко друго място да духа топло, а от средата студено-да не са дошли извънземните/, стига да е загрял мотора, но по принцип не духа много силно дори и на мах
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
baitun написа:Човека е с дигиталния климатроник, за какви врътки говорите, и аз съм с дигиталния и си духа топло от средната конзола/как стават тези магии от всяко друго място да духа топло, а от средата студено-да не са дошли извънземните/, стига да е загрял мотора, но по принцип не духа много силно дори и на мах
Има едно нещо нарича се Ръководство за употреба на БМВ Е36, четеш и ще разбереш.
Духа силно стига да си смениш филтъра.
Случайно да ти правят впечатление двете врътки ?
Едната с 0 и 1 ти определя затворено - отворено положение тоест духа или не - регулира се плавно според желанието на пациента
а другата синьо-червено - дали да духа топло или студено тоест дори и климатроника да ти е настроен на 32 градуса, ако врътнеш изцяло в лява позиция към синьото от централната духалка духа СТУДЕН ВЪЗДУХ ДИРЕКТНО. Направено е с цел шофьора да има по-фин контрол върху настройките на температурата и най-вече хладният въздух възпрепятства лесното заспиване.
Ако ти имаш една ...... значи си със саден дигитален климатроник, иначе ние с оригиналните дигитални сме с две (което не е голям келепир)
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Coulthard написа:Случайно да ти правят впечатление двете врътки ?
Ако ти имаш една ...... значи си със саден дигитален климатроник, иначе ние с оригиналните дигитални сме с две (което не е голям келепир)
Тцъ, има ги и на климатроника с врътките. Там едва ли някой е присаждал на кола с дигитален климатроник, управление за ръчен - нали се сещаш

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
И така, стигнахме отново до изходно положение. Ако тази въпросната врътка "синьо-студено" не работи какво правим 

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3