Гарнитури тампони на задни амортисьори e36 Compact?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Гарнитури тампони на задни амортисьори e36 Compact?
IPI78 написа:Само едно не разбрах:как ще свали тампона без да свали амортисьора?
Амортисьора изобщо не трябва да се сваля ! Достатъчно е да се освободи гайката от горе от към тампона , за да може да се изниже от него ! От долу амортисьора изобщо не трябва да се освобождава .... Ако за да смениш тампони на задни амортисьори сваляш амортисьор , просто си отваряш ненужно повече работа ... !

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА
!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих ! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
troublemaker написа:ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих !
Колега, въпреки че си от Варна, ще те критикувам...Давам ти снимка от компакта, гарнитурката е под номер 9:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Аз като сменях задните амортисьори смених и тампоните ест. , та да си призная взех много евтинки тампони(на 8 месеца са, а вече тупкат здраво
) , но имаха гарнитури в комплекта.

Still Speedin
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Айде да не говориме глупости-през ръцете са ми минали толкова тампони,колкото на всички тук взети заедно.
Някой марки идват с,други без.
Отделно lemforder-а вече идват в повечето случай вътре BOGE.
Това ни най-малко е критерий-имам испански и турски дето идват даже с гайки и гарнитурки да се лъжат хората -брей гледай какви работи има тука.
Отделно някой фирми И ТО СЕРИОЗНИ ги дават тия тампони пакетаж- в смисъл в кашонче идват по 10 бр.-това е като ги купуваш в голями количества.
Отделно други фирми предлагат опция със и без тази гарнитурка ,като разликата е в техния си референтен номер.....
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси
Истината е за мен е следната -както каза един колега по горе-слага се малко качествена грес и работата заспива-и няма смисъм да се сваля аморт. при подмяната на това тампонче
Това ни най-малко е критерий-имам испански и турски дето идват даже с гайки и гарнитурки да се лъжат хората -брей гледай какви работи има тука.
Отделно някой фирми И ТО СЕРИОЗНИ ги дават тия тампони пакетаж- в смисъл в кашонче идват по 10 бр.-това е като ги купуваш в голями количества.
Отделно други фирми предлагат опция със и без тази гарнитурка ,като разликата е в техния си референтен номер.....
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси

Истината е за мен е следната -както каза един колега по горе-слага се малко качествена грес и работата заспива-и няма смисъм да се сваля аморт. при подмяната на това тампонче

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
laviatan написа:Айде да не говориме глупости-през ръцете са ми минали толкова тампони,колкото на всички тук взети заедно.
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси![]()

- metodi80
- старши ентусиаст
-
troublemaker написа:ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих !
Ей , шебек , ако щеш слагай гарнитура .....

Ние може да не сме "разбирачи" , ама колкото да си оправиме наще коли , ставаме , а и да не си даваме парите залудо при "хора , които с това си вадят хляба" ...
То , че може без нея , може .... и ти можеш да си обуеш обувките на босо , ама май ще ти е по-добре ако сложиш чорап , а .. ?!
Казва ти се като на човек , че е по -добре да я сложиш (или гарнитура , или силикон , или дори грес), щото обира луфта (колкото и да е малък) м/у тампона и бумбето .... Това са две метални повърхности , да не мислиш че лепват плътно една за друга ?! Ти изобщо свалял ли си тоя тампон , та говориш щуротии ?! Една автомивка да минеш и вече там се е задържала вода .... Ама кво ли се хабя и аз ... , ходи си по сервизите и питай "хора които с това си вадят хляба " , после що имало теми във форума , след като са били на сервиз при "хора , които с това си вадят хляба" ..!
Айде със здраве !
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Жалката действителност в бг, е че "хората дето с това си вадят хляба" са най-често произнасящите фразата- "абе това не ти трябва, онова не ти трябва,...не се занимавай с глупости..."...
Уважавам хората, които разсъждават над нещата, сигурно единици по сервизите. Специално за тези подложки ходих до магазин, защото и аз мисля че са си намясто, ама и в магазина .....фразата по-горе..
и взех си направих де, щото в БГ ако искаш нещата да са как си трябва, лееко те вземата за гътнат(тва за всички сфери на живота), ама иначе даваме за пример Запада.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Le Transporteur написа: щото в БГ ако искаш нещата да са как си трябва, лееко те вземата за гътнат(тва за всички сфери на живота), ама иначе даваме за пример Запада.
Еми такъв ние нрава , за съжаление .... Като искаш нещата да са както трябва и всяко нещо да е с ред , те вземат или за педантичен , или по -лошото за "шматка" , остави това , ами и "от горе" те гледат , все едно си извънземен ....., както казваш - важи за всички сфери !
Самия факт , че коментираме в тема (че и в спор влизаме) за това дали да има или не гарнитура е достатъчно показателен .... Всеки логично разсъждаващ човек с елементарни познания , знае , че м/у два метала връзката никога не е плътна , винаги се налага някакво уплътнение ...!
днес ги смених (не точно аз де) ... цял ден вали и докато стигна до сервиза естествено колата се намокри "малко" - та по-нагоре гледам има писано че "не се мокрело там" -
не се мокри ама дръжки.... и сигурно и става и без да се сваля амортисьора, но по-удобно (и по спокойно) се работи като се свали, един болт повече работа .... и те така ..... поздрави!
колега не е точно така - та значи в оторизиран сервиз на BMW ме питат "от кои тампони искаш - които са комплект с гарнитура или без", а пък на друго място цитирам по памет - "тез гарнитури се слагали само на тампоните с които колата излиза от завода"

metodi80 написа:Самия факт , че коментираме в тема (че и в спор влизаме) за това дали да има или не гарнитура е достатъчно показателен ...
колега не е точно така - та значи в оторизиран сервиз на BMW ме питат "от кои тампони искаш - които са комплект с гарнитура или без", а пък на друго място цитирам по памет - "тез гарнитури се слагали само на тампоните с които колата излиза от завода"
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад.... 

patkana1 написа:Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад....
продават се естествено, но щом се чува удряне значи са ти заминали тампоните
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Игнатов написа:patkana1 написа:Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад....
продават се естествено, но щом се чува удряне значи са ти заминали тампоните
Е как ще са заминали като ги сменях преди 2 месеца

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3