Смяна на колянов вал и бутала М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Смяна на колянов вал и бутала М42
ares2 написа:beco109 написа:vladi_a_i написа:Iskren написа:Преди да купуваш части можеш да разгледаш и темата за IS 2.1L
Няма ли да му излезне доста по скъпо..
Нека някой сподели колко излиза това М42 2.1
излиза колкото едно S52B32 с разликата че ако не се справите с проекта има да се бере яд голям
Имаше един колега преди време беше решил да си купува такъв двигател на капака си му пишеше 2,1 и май си е м42б21,но не съм сигурен,та двигатела от Германия ли беше или от САЩ не си спомням

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
vladi_a_i написа:Имаше един колега преди време беше решил да си купува такъв двигател на капака си му пишеше 2,1 и май си е м42б21,но не съм сигурен,та двигатела от Германия ли беше или от САЩ не си спомням
Може да е попаднал на оригинален Hartge 2.1 кубика. Но това не е толкова важно, от м42 може да се направи hartge със стокова карантия, като цяло може да му излезе колкото да сложи един S52, както пишеше по-горе.
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
ares2 написа:beco109 написа:vladi_a_i написа:Iskren написа:Преди да купуваш части можеш да разгледаш и темата за IS 2.1L
излиза колкото едно S52B32 с разликата че ако не се справите с проекта има да се бере яд голям
Абе като не сте правили що пишете глупости.....не че нещо ама няма как да излезе колкото S52 и то B32........

Вал от М47 е не повече от 300лв, аз моя лично го намерих за 150, бутала от Опел на 86мм 6бр. един познат си взе за 180лв, 4бр. ще са 120лв, шлайфане на цилиндрите 60лв, преправяне на вала-100лв, лагери 120лв комплект биелни и основни, 4бр. биели-80лв-поне аз за толко ги купих, сваляне на блока отгоре-около 60лв,зависи колко,.....
колко става всичко до тук.....840лв гарнитури и още някой неща..... при мен всичко излезе 1200, даже смених и обтегачи успокоители пластмаски около вригата, масло антифриз... но при мен доста неща бяха оригинални, биелните лагери пак от М47 а те са скъпи, и още една черупка(аксиален лагер)-оригинална да станат отгоре и отдолу щото при голям тормоз като е само една мноо бързо заминава и пак се получава луфт на вала напред назад, по главата също могат да се направят някои неща, дюзи може по-големи, но с друга електроника най-добре дори ще отпадне дебитомера и от него може да се вземат 40-50лв

VaLy0 написа:ares2 написа:beco109 написа:vladi_a_i написа:Iskren написа:Преди да купуваш части можеш да разгледаш и темата за IS 2.1L
Абе като не сте правили що пишете глупости.....не че нещо ама няма как да излезе колкото S52 и то B32........![]()
Вал от М47 е не повече от 300лв, аз моя лично го намерих за 150, бутала от Опел на 86мм 6бр. един познат си взе за 180лв, 4бр. ще са 120лв, шлайфане на цилиндрите 60лв, преправяне на вала-100лв, лагери 120лв комплект биелни и основни, 4бр. биели-80лв-поне аз за толко ги купих, сваляне на блока отгоре-около 60лв,зависи колко,.....
колко става всичко до тук.....840лв гарнитури и още някой неща..... при мен всичко излезе 1200, даже смених и обтегачи успокоители пластмаски около вригата, масло антифриз... но при мен доста неща бяха оригинални, биелните лагери пак от М47 а те са скъпи, и още една черупка(аксиален лагер)-оригинална да станат отгоре и отдолу щото при голям тормоз като е само една мноо бързо заминава и пак се получава луфт на вала напред назад, по главата също могат да се направят някои неща, дюзи може по-големи, но с друга електроника най-добре дори ще отпадне дебитомера и от него може да се вземат 40-50лви в крайна сметка по никакъв начин няма да излезе колкото S52, ако и електроника смятаме всичко ще излезе най-много 2000лв а за толко ако някой ми намери S52 ще го взема веднага и ще продам М42-то

вала го взех 450 (преди около 2 години); лагери, гарнитури, семеринги и т.н. - 1100; да ми направят блока-200; работа-500; хиляди други дреболийки(като водна помпа, термостат, масла)- изгубих им бройката; да караш 16 годишно БМВ- безценно

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
И как вървят сега is-ките с новите чаркалъци? 

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Моето лично си върви много прилично, но моята цел е друга и не съм мислил за вървене при атмосферен вариант, а за турбиниране, така че съм го конструирал да държи на надуване, дори е леко разреден, и в този случай с друга електроника върви много повече от преди това, сравненията са ми с други ИС-и с какви ли не 20-ки, и с голфове 150 кончета, нямат шанс всички тея
и да уточня-колата ми е е36-1280кг съм я теглил, преди това мотора беше в е30 и разликата е огромна, всеки сам да си прави изводите 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
VaLy0 написа:Моето лично си върви много прилично, но моята цел е друга и не съм мислил за вървене при атмосферен вариант, а за турбиниране, така че съм го конструирал да държи на надуване, дори е леко разреден, и в този случай с друга електроника върви много повече от преди това, сравненията са ми с други ИС-и с какви ли не 20-ки, и с голфове 150 кончета, нямат шанс всички теяи да уточня-колата ми е е36-1280кг съм я теглил, преди това мотора беше в е30 и разликата е огромна, всеки сам да си прави изводите
Демек сега да разбираме,че е разреден без турбо и върви доста,а камоли и турбо да има.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Не е напълно разреден за турбо, но не е и сгъстен като за атмосферка, около 9 и нещо към 1 е, и това е с гарнитура 1мм, повече нямаше как да го сгъстя, а като го турбинирам само махам главата слагам по дебела гарнитура или подложка още не съм решил какво да е и съм готов 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
VaLy0 написа:всичко ще излезе най-много 2000лв а за толко ако някой ми намери S52 ще го взема веднага и ще продам М42-то
И ако го направиш на колегата без пари нали така. Само не казвай че за труда ще му искаш някакви си 200-300 лв.

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:VaLy0 написа:всичко ще излезе най-много 2000лв а за толко ако някой ми намери S52 ще го взема веднага и ще продам М42-то
И ако го направиш на колегата без пари нали така. Само не казвай че за труда ще му искаш някакви си 200-300 лв.Интересно ми е само за смяна на целия ангренаж на м42 с оригинални части плюс труда, колко ще излезе?
Сливен не е София мен....... тук и за 300лв ще му го направим

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Взех си един М42 за донор ще използвам вала и буталата от него ,но ми стана интересно ,че мотора не си личеше да е отварян а е с Биели от М44
Много странно!
Кое ми препоръчвате да направя? Да сложа биели от М42 или от М44 ? Доста по слаби ми се струват тези биели
Иначе буталата са Чудни както и вала.
Много странно!
Кое ми препоръчвате да направя? Да сложа биели от М42 или от М44 ? Доста по слаби ми се струват тези биели

Иначе буталата са Чудни както и вала.
И моя беше с леките биели.
Мен ако питаш, сложи тях- по-леките.
Мен ако питаш, сложи тях- по-леките.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
VaLy0 написа:Не е напълно разреден за турбо, но не е и сгъстен като за атмосферка, около 9 и нещо към 1 е, и това е с гарнитура 1мм, повече нямаше как да го сгъстя, а като го турбинирам само махам главата слагам по дебела гарнитура или подложка още не съм решил какво да е и съм готов
а завърши ли проекта до краи? някакви проблеми с нещо?
че мисля някакви идеи сег аи аз за тази интервенция?
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Някой купувал ли е комплект сегменти за М42 стандартни от къде и на каква цена? Какво ми препоръчвате?
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4