Търся компакт ... аз ли съм крив ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Търся компакт ... аз ли съм крив ?

Мнение от anton mutafchiev » 25 Яну 2011, 10:10

успех в търсенето както ти казаха колегите хубава кола от фен тук в бг. няма кои да даде ама от ванка може нешто дасе намери

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 25 Яну 2011, 10:18

nalexandrov написа:Колеги, от 2 седмици търся да купя е36 компакт. Искам запазена кола, може да е 318 ТДС, може и някакъв бензинов мотор по-малък ... ежедневка така. Нямам претенции за екстри. Гледах вече 10 коли и всичките бяха в отвратително състояние. Имаше една която изглеждаше доста читава и поддържана, заведох я в сервиз за преглед и излязоха доста неща за оправяне ...
Може ли въобще да се намери читав е36 компакт за 3000 лв или давам прекалено малко ?

колега изобщо неси крив миналата седмица взех един компакт от Варна за 3000лв. 318tds има два тампона за смяна по предница иначе всичко др си е ок . От страна на екстри има климатик, подгрев , М волан, 4 бега....и е 1998г. колате беше от мобиле караше я някав пичага на около 35г. и си я подаржал.... веднага след като я взех направих една разходка варна-софия-варна и смесен разход даде от 6.5/100км до 140км/ч така че търсене му е майката ;) успех и несе отчаиваи....
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Яну 2011, 10:21

Другото което е, че тук реалистите се броят на пръсти и всеки си хвали неговото, купил я за малко пари перфектна, разходи градско 7-8, много вървеж и някви такива, все едно другите нямат такива коли и незнаят за кво става дума...
Иначе по темата: Като търсиш, приоритет трябва да ти е състоянието на купето, т.е. да няма забележки бо боята, ръжди, кривини..колко е запазено най-много си личи по интериора. Мокета,пластасите, волана, скоростния лост,тапицерията..видиш ли прострита седалка, волан, скоростен лост можеш да бъдеш убеден, че колата е дооста карана. Тези неща са направени доста качествено и за да се изтрият е нужно доста ползване. Търси го с повече екстри, щото после ще ги изкаш, а слагането им ще струва скъпо, а в някои случаи няма да е така качествено, както фабрично да ги има.Разбира се и двигателя е важен, но имай предвид, че ремонт на двигателя или смяната му излиза бая по-евтино от ремонт на екстериор и интериор. Тез неща ти ги казвам от личен опит, ако искаш ме слушай, ако искаш недей.
Можеш да намериш хубав компакт с малък мотор за 4к. просто трябва търсене. По-добре е да поизчакаш, отколкото да прибързаш и да се набуташ. Знам как е , че мерака доста често взема превес, но доста често стават грешки като се прибързва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Яну 2011, 10:42

Даа, бърз оглед на Мобилето за София показа че няма Компакт, който да грабне окото :confused:

Търпение, чакане и огледи му е майката. Още повече че Компактите не са от най-търсените коли
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 25 Яну 2011, 10:48

Ми колега химера е че може да се купи кола за 3к и после само да се кара и да не се пипа нищо!Моята я имам от 3 години всяка пролет влиза за профилактичен ремонт, даже тази година след месец я вкарвам пак моята за профилактика и смяна на консумативи и някои части който съм намислил и като го смятам към 650лв някъде ще излезе, то само едната музика hi-fi пакет+елипси+баскаса ти е 1000лв, като сложим пари за екстри който човек ще си добави през годините който си му трябват подлакатниче карбонче и т.н няма как да бъде една феисова е36-ца 3к!То само едни нови зимни/летни гуми са ти 1200/1300лв!
Иначе знам как се чувстваш сега подобно на твоя филм търсим е46-ца за един приятел да е до 10к и ако може да е след 2001 и да е супер запазена, на какви гробници се нагледах просто не е истина какви кенефи карат хората а си вярват че са читави колите им, не е истина просто!
Иначе виж този компакт изглежда читав и като гледам е от автокъша 100% ще ти направят коментар./нищо че на обяват пише Пробег-123974 км, а на таблото Пробег-190245 км/:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 25 Яну 2011, 11:31

Мммдааа... Наистина е мъка, колега. И аз този месец обикалям автокъщи и не слизах от мобилето търсейки кола ( не БМВ ) и нещата са наистина СТРАШНИ!! Пълни гробници се продават, а дори и по-скъпите не са в никакъв случай гаранция за качество. Пазара е трагичен.
А иначе забелязвам, че има точно 2 лагера относно това , кое е по-важно, двигател или интериор/екстериор. Аз съм твърдо зад двигател, ск. кутия, неусучено и здраво от ръжди купе. Всичко друго се прави много по-лесно, с много по-малко нерви, не спира колата от движение и може да се прави във времето. Както се казва: цвят (боя) , кола не кара :)). Но има хора за които боята, интериора, музиката, джантите и др. са най-важните. Въпрос на приоритети :)
Компромис с нещо ще трябва да направиш (аз направих и купих кола, най-накрая). Успех :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Яну 2011, 11:49

bum_bum написа:Само да вметна да не се вярва много на мнения "аз си взех колата за ХХХ пари и е читава". Щото аз колкото "читави", "уникални" и "за ценители" коли на колеги от форума съм видял по мой критерий бих ги нарекъл кенефи.
Не мога да съм по-съгласен :)
Моя компакт го продадох за повече пари отколкото го купих, но беше и все още е невероятна кола. Даже в момента е в доста по-добро състояние, отколкото я продадох. Но техническото състояние е почти заводско (буквално), е... има тук там някоя драскотина, но кола която се кара не може да не се надраска.
И Мерца беше с перфектна боя пролетта, но одрах един тротоар с предната броня, комшийката не можа да се запре и ми заравни и задната броня и всичко си е на място ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 12:21

Това е вярно, твойта кола наистина може да е аналог за запазен автомобил на тия години.

За някои повече от 3-4к за кола 99-та са много, вероятно е и така. Мойта обаче няма да я дам за такива пари. По-добре си купете "нов внос", щото караните тука били потрошени по наще пътища. Ще попитам обаче колко от новия внос коли имат сменени АБСОЛЮТНО всичко по ходовата част?

bum_bum написа:Друго бмв не трябваше да вземам, че и там се почна, а уж зимна кола за каране .. :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 25 Яну 2011, 12:49

почти половин година търсих кола,доста коли гледах,на мобилето незнам колко смс съм пратил всеки ден по час-два в интернет да търся и извода беше...евтина и хубава няма...те такива коли не стигат до форуми,автокъщи и сайтове,накрая за мен си намерих това което търся ама вече ми беше писнало,за тези пари се приготви или за някой друга ''екстра'' или за добро състояние но по простичка,че всичко на веднъж ще е трудно

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Яну 2011, 12:59

Аз имам компакт за продаване, ма цената е много ралична от 3000лв.
Ако трябва да го дам за толкова по добре да ми седи като втора кола :winky:
То само обслужването и застраховклите са и 1000лв. какво остава за колата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 25 Яну 2011, 13:30

Здравей колега,ей сега видях темата че си търсиш компактче...
Мой приятел продава идеалната за теб на идеалната цена.
за колата ти гарантирам че е в перфектно състояние :интериор и ходова част!
Външно има съвсем леки точици,нищо сериозно.
давам ти линк към обявата му има и телефон за контакт :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
И ако този не ти хареса нз вече кой е крив :bchug:
Изображение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 13:34

Твоя приятел ще е добре да се бръкне някоя стотинка за обявата, че да му се показват поне снимките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Яну 2011, 14:24

bum_bum написа:Твоя приятел ще е добре да се бръкне някоя стотинка за обявата, че да му се показват поне снимките.

:mhihi: Вярно е, но пък и няма климатик, което е проблем най-малкото ако реши да я продава след време.
Коли без клима никой не иска да гледа....
:yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Яну 2011, 14:24

Показват се бре, нещо при теб не е наред :roll:
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 14:31

Е са се показаха, преди ги нямаше. Имаше снимки на некви печати там оферта ли кво пишеше :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36