Странно тропане m52b20. Повдигачи? видео

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Странно тропане m52b20. Повдигачи? видео

Мнение от Пилев » 21 Яну 2011, 21:20

Мерси колеги за отговорите :bowdown: . Аз сам никога не бих се наел да отворя двигателя. Та ако(по-скоро като) се появи тракането от ново ще ходя на сервиз.
Знам ги перфектно темите за ревизия на повдигачи, но са далееч далееч от моите умения за ремонти.
Маслото е от колега от форума и не го сипвам за първи път нито само на тази кола и затова мисля, че не е менте. Но запазих и от не използваното и от това в двигателя, да видим bum_bum като пусне статията какво става с това масло :).

viewtopic.php?f=35&t=234858&start=15
Ето за тази тема става въпрос, някои колеги посочват различни причини. Но сега няма как да установя нищо повече :( .

Ако повдигач почне да трака и отворя капачката на маслото би трябвало да се чува по-ясно предполагам :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 21 Яну 2011, 22:59

metodi80 написа:
BiTurbo написа:
metodi80 написа:На твое място , отварям , гледам кой повдигач чука , сменям го и си спестявам смяна на масло (ако маслото е сменено скоро де ... ), същевременно си опазваш вала , респективно двигателя !

хвала за всичките ти теми и мнения :bowdown:

но би ли обяснил как се разбира от 24 повдигача кой точно чука, за да смениш само него ??

Долавям сърказъм във въпроса ти ... , не мислиш , че бих се изказал на "версия", нали ... ?!

Вариантите са два ...
Единия е :
Свалят се всичките повдигачи , отварят се (ако са от типа , който може да се отваря) , изпразват се напълно от маслото , след това се сглобяват и се стискат на ръка , човек , който има опит , веднага усеща кой повдигач е "омекнал" и кой си е добре .... Лично аз предпочитам този метод , с него безпогрешно установявам кой повдигач е скапан ...

Другия вариант:
Оглеждат се старателно гърбиците на вала/валовете и кобилиците (ако двигателя е с кобилици) , повдигача , който не е работил добре , винаги , ама абсолютно винаги оставя следи (било те по слабо изразени или ясно видими ) по гърбиците на вала (и евентуално по кобилиците). Та като се види на коя гърбица има следи , то съответния повдигач се демонтира , проверява се и туй то ...

никакъв сърказъм не съм влагал в думите си, съвсем сериозо питах и получих както винаги от теб сериозен отговор (и тук няма сърказъм ;))

явно ти оглеждаш нещата много щателно! И все пак виждам как ще успееш да намериш коя точно гърбица е повече износена, но понеже не съм го правил не мога да твърдя на 100%, че не може. А и ти казваш следи по кобилици, е да ама тука на М52-то кво прайм като няма ?

както и да е, смяната на един повдигач не виждам как решава нещата, след 1000км като се разтропа още един кво става, пак раглобяваме и така кво, 24 пъти ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Яну 2011, 0:49

BiTurbo написа:
както и да е, смяната на един повдигач не виждам как решава нещата, след 1000км като се разтропа още един кво става, пак раглобяваме и така кво, 24 пъти ?

Факт е , че смяната на всичките повдигачи е най -добрия вариянт .... В слачая казах , на колегата за възможен вариянт със смяна примерно само на повреден елемент , уж за по -ефтино (, а кога ще се разтрака друг повдигач е относително)... Той ще си прецени какво и как точно ще направи ... , стига тракането да е наистина от повдигач , защото няма гаранция , че е ...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i
Мечтае да кара: M 3

Мнение от aleks040908 » 22 Яну 2011, 18:08

Колега аз имах същият проблем и тъй като отлагах ремонта напред във времето стигнах до смяна на вал и другите неща покрай него. И моето тропане започна от време на време докато стана постоянно и се стигна до почти цялостен ремонт в главата,така че моят съвет е отивай на майстор докато ремонтът щте е по малък и по ефтин разбирасе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе М52B20
Мечтае да кара: V8

Мнение от nafkata » 22 Яну 2011, 20:17

Не е от маслото тъй като чукат прекалено мн време тези повдигачи (съдя по това че след като си смнених маслото от кастрол на др ((бмв, суноко 10в60)) имаше 4аткане при паленето за около 2 до 6,7 според това колко е студено и на какъв пробег е маслото ) .

Предишна

Назад към E36