Ремонт след удар, колко ще ми струва ? - FINISH

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ремонт след удар, колко ще ми струва ?

Мнение от Делян » 11 Яну 2011, 21:04

Бе и на мен ми искаха 1400лв. за смяна на мотор, ама на, напрайха ми го други за 250 :mhihi: Всеки може да иска, въпроса е дали е оправдано и става реално едва тогава, когато попиташ на още 10 места и ти кажат същото. И аз искам за мойто е36 80 бона, ама за ся няма мераклии :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 11 Яну 2011, 21:20

...не е луд този,който яде баницата-луд е този,който му е дава.Надявам се ме разбирате,какво искам да кажа с тази слово-поговорка.
В случая е необходима професионална намеса,най-малкото за изправянето на ботуша,с която задача не всеки би се справил достатачно добре.Иди при човек,който ти е препоръчан за да свърши работата качаствено,че после да няма теми:"бяга ми наляво-бе направо кат пусна волана си виждам задния номер" :mhihi:
Хората,които разбират от работата си,преди всичко ценят труда си,та не се пазари прекалено много.Ако наистина си решил да възтановяваш автомобила си,отдели малко повече средсва за да стане подобаващо добре.Според мен не е необходимо да пребоядосваш цялата кола,но ако е понадраскана и има други забележки по останалите панели със сигорност ще минеш със сериозна сума,ако е възтановаяваш цялата разбира се.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Invisible » 11 Яну 2011, 21:53

Бутуша си е доста хлътнал , трябва наистина да ти го изтегли човек , който е наясно . Ако ще ходи на бояджия - никога на снимка или на думи не може да се уточни щети + цена ! Всичко се гледа на място и се говори и т.н. Дори орентировъчно никой тук не може да ти каже колко ще ти струва. Относно цялостното - нерентабилна инвестиция :) Дори да си купиш частите 2-ра ръка , тези тампони ала бала може и да са ефтини , но смяната им е не е много ефтина , освен ако не ти ги смени авер или ти самия :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 11 Яну 2011, 22:17

при мен същия удар самоче от дясно (маска, броня, калник, преден капак, фар, носач, биаледка и подкалник) с боядисването и монтажа 1000 лева.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 12 Яну 2011, 0:16

Борис_Малинов написа:С цялостно боядисавне ще стане цифра...,иначе на пръв поглед:
капак,калник,броня,маска,мигач и основата под калника са за смяна.Просто трябва да се спазариш с човекът,който се предполага,че ще ти е възтановява.
От десет бояджии-тенекеджии ще чуеш 11 различни цени...

колегата е прав отиваш и си говориш с майстори на място и те ще ти кажат
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 12 Яну 2011, 0:35

Колега преден капак 2 ръка без кривини е кум 130 лева боядисване на детайли е кум 130 150 лева зависи от майстора маска с бъбреци за 50-70лева читава броня за 50 60 лева.....кои знае къв е боклук читава 2ръка с греда е не по малко от 100 лева мигачи по 10 15 лева.....
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 12 Яну 2011, 0:52

Колега, грубо ще са ти това разходите:

пр. капак - 100
калник+подкалник - 70
маска бъбреци - 40
гредата над фаровете - 30
броня+гредата - 70
носач+биалетка+шарнирите - 130 (или 50 лв. ако са втора ръка - лош вариант)
тампони мотор+скор кутия (всичките 4 са ти скъсани най-вероятно) - 70
водачите на бронята отстрани (мъжкия и женския) - 15
много добре огледайте джантата, шенкела, спирачните маркучи, кормилния накрайник и амортисьора - важно е
фар+мигач (100% са счупени щипките) - 50
Труд най общо:
изправяне ланжерон - 50
боядисване - 200 (калник, капак и маска - ако не намериш същия цвят)
наместване мотор и скоростна кутия - 50
изчистване грешки евентуално от удара (краш сензора)
Дотук са около 900 лв.
Това се сещам на прима виста, има и други дребни неща, за които трябва да се погрижиш ако искаш наистина добре да направиш ремонта и да не се притесняваш като тръгнеш на дълъг път
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 12 Яну 2011, 1:29

гредата на бронята не е мръднала ... само бронята е счупена, носача е като бумеранг ще трябва да се сменя, и 4-те тампона са тотал щета. буферите съще са си ок, поне до колкото се вижда :)

реших да правя следните ремонти, ще оправя проблема от удара, ще заварим лайсните, ще сменям цвета на колата зелено и черно ще я направя, вратите са изгнили в краищата и тях ще се праят, оказа се че и праговете са тотал а ги сменях преди 1 година, но "майстора" който ми ги прави просто е заварил новите прагове в/у старите и новите вече не приличат на нищо. новата предна броня ще се преправя в стил направи си сам М броня или поне до колкото е възможно.
взех си бели мигачи на депо за 20 лв. нови ;)
фара е добре като изключим че щипките са тотал, но и него ще го ремонтирам (поне така си мисля). остана някои да ми каже колко ще ми вземе за да направи цялата работа.
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

Аватар

Мнение от djsancho » 12 Яну 2011, 1:38

Dpy написа:Бе и на мен ми искаха 1400лв. за смяна на мотор, ама на, напрайха ми го други за 250 :mhihi: Всеки може да иска, въпроса е дали е оправдано и става реално едва тогава, когато попиташ на още 10 места и ти кажат същото. И аз искам за мойто е36 80 бона, ама за ся няма мераклии :mhihi:

от тук имам и др въпрос ... препоръчайте ми майстор, който взима нормално и работи добре ако има такива :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Яну 2011, 9:57

В София не мога да ти препоръчам, понеже нямам лични впечатление, нека колегите те насочат.
Много правилно си се насочил към това да смениш цвета с някакъв по-хубав. Замислял ли си се за бял? Лично за мен е перфектният за е36 с комбинация от черни елемнти, другото е че излиза около 500лв по евтино от металика за цялостно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от licezz » 12 Яну 2011, 11:10

Този ботуш много трудно може да се изправи перфекно само 1-2 милиметра разлика ще си проличи. По добре земи от друга кола да ти го сложат. Не знам колко ще ти струва, но според мен ще е по евтино от изправянето.

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 12 Яну 2011, 13:21

моето лично мнение е да не се вкарваш в този филм!щом и врати и прагове са изгнили!купето тръгне ли един път...... :no: :no: :no: !мисля че е най добре на части да се почне!и си намери някое читаво купе парите им паднаха значително на е36-ците!ще можеш даже да си ползваш някой неща от твоята!това е моето лично мнение!
успех и поздрави!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 12 Яну 2011, 20:29

неписано правило е че колкото пари са ти частите толкова е и майсторлъка
да не кажа същия , ама подобен ми беше удара = 1000лева

съвет , вземи си оригинални части 2-ра употреба , не нови тайвански , цените са същите но качеството е далеч далеч по добро
аз неможах да намеря навреме оригинална маска , взех тайванска , година и половина вече ми е като трън в очите , ама това лято няма да й се размине :no:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Аватар

Мнение от djsancho » 30 Яну 2011, 12:16

Благодаря на всички че се отзоваха с техните мнения.
И така след дълго мислене и чудене реших да я направя с малки подобрения.
С цялостно пребоядисване, изправяне на маска, капак, изрязване на ръждата където имаше (прагове, ръбовете на вратите, вежди и т.н.) с една дума почти на всякъде + смяна на тампони на двигателя и скоростите. Самият ремонт ми излезе около 750-800 лв. само за работата и отделно още около 300-400 за части. Горещо мога да препоръчам колега от форума, който ми я прави. Колата стана уникално добре, както се вижда в снимките ;)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимките с готовата боя е без лак. Днес ще добавя снимки след като колата е цялостно сглобена :) :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 30 Яну 2011, 14:15

:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36