Пак за фабричната аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Re: Пак за фабричната аларма

Мнение от A.Stoyanov » 06 Яну 2011, 16:29

Така...с доста обикаляне успях да намеря батерия за ключа,смених я и сега с натискане на бутона на ключа централното си работи,комфорт модула си работи,когато съм вътре и пусна алармата колата се заключва и не иска да запали,дори стартера не върти,но звук пак нямам,някой който се е занимава с аларми знае ли как мога да си извадя малкото ключе и да видя какво ще стане като щракна алармата на Он.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 07 Яну 2011, 20:53

A.Stoyanov написа:Така...с доста обикаляне успях да намеря батерия за ключа,смених я и сега с натискане на бутона на ключа централното си работи,комфорт модула си работи,когато съм вътре и пусна алармата колата се заключва и не иска да запали,дори стартера не върти,но звук пак нямам,някой който се е занимава с аларми знае ли как мога да си извадя малкото ключе и да видя какво ще стане като щракна алармата на Он.

Ще ти се включи звука , както ти казах още преди 10 поста :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 07 Яну 2011, 21:41

това го разбрах и се надявам да е така,но сегашния въпрос е може ли да се изкара малкото ключе по някакъв начин,да смъкна алармата и да я занеса на ключар ли незнам,иначе мерси :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Яну 2011, 22:02

И аз съм с оригиналната и си работи както трябва. Ключето он/офф е както казаха колегите само за спиране на звука и пускането му, има си датчици вътре и като се отвори вратата на пусната аларма си пищи доволно.
Отиваш при автоключар и ако е добър, съм сигурен, че ще ти врътне ключето :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 07 Яну 2011, 23:32

Зависи от къде е вкарана колата. Не във всички европейски държави е позволено алармите на колите да издават звукова сигнализация. Казано по друг начин разрешено е само да има светлинна сигнализация. Нещо беше свързано с обществения ред.

Този ключ, който колегата е показал на снимката има и още поне една функция. Когато алармата е активирана и решите да я деактивирате с натискане на бутона на дистанционното, при задържане на бутона за повече от 1 сек. алармата започва да издава светлинна и звукова сигнализация, може и само светлинна както споменах по-горе. За да се деактивира се натиска еднократно бутона и сигнализацията спира. После трябва да се натисне още веднъж еднократно и алармата е деактивирана, централното сработва и отключва колата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 16 Фев 2011, 16:52

При мен от двигателния отсег, където е това ключе с он и оф се пуска или спира алармата изцяло. Като е на он не ми действа изобщо ключа за алармата. Като си е на он вече всичко си е ок и си действа централно, звук и светлини. А иначе си има 2 обемни датчици и след като ако гръмнеш близо до колата пиратка писва значи си има и шоков датчик. Но онова в двигателния отсег ми изключва централно алармата, понеже веднъж се прецака ключа след падане и после, за да я запаля и за да спре пищенето се наложи да изключа централно алармата. Явно е различно при различните коли, въпреки че изглеждат еднакво алармите ни на пръв поглед.
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 I 1.8 M43
Мечтае да кара: M-Power
Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !

Мнение от jazza77 » 18 Фев 2011, 21:31

А къде се намира копчето за on/of - аз отпред в двигателния отсек нямам нито сирена ,нито жак за ключето!!! Иначе ключето го имам но не знам къде е ключалката :shock: Централното работи ,модула работи ,както и при затворено положение не можеш да я запалиш, а при удряне се включват само мигачите :shock: Колата е вкарана преди годинио от Италия!
TURBO

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 21 Фев 2011, 10:55

Ключалката би трябвало да е на кората под жабката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 21 Фев 2011, 11:20

Колеги не знам дали ще ви бъда полезен, но на мен предпазителя за звука ми стои под волана от ляво над краката, до едно реле на сименс. Но изобщо за какво ви е тази аларма, ако си изгубите ключа като мен ще се чудите каква да правите за да я подкарате.

Предишна

Назад към E36