Привет на всички от Швеция!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Привет на всички от Швеция!

Мнение от Игнатов » 14 Дек 2010, 20:01

Dirty M5 driveR написа:Еми представи си - не всички са "ентусиасти" на принципа "карай докато умре и после купи друго"...

ами нали за кола в Щвеция става въпрос........ като разбереш какви данъци се плащат, какви пари за ремонти се дават (не е като тука да отидеш в някой гараж и да очакваш да минеш със 100лв. части и 100лв. труд), как също се минава технически преглед и т.н. .... много бързо ти минава "ентусиазма"... и още повече ако става въпрос за кола 300Е

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Дек 2010, 20:13

Denev написа:
Dirty M5 driveR написа:Еми представи си - не всички са "ентусиасти" на принципа "карай докато умре и после купи друго"...

ами нали за кола в Щвеция става въпрос........ като разбереш какви данъци се плащат, какви пари за ремонти се дават (не е като тука да отидеш в някой гараж и да очакваш да минеш със 100лв. части и 100лв. труд), как също се минава технически преглед и т.н. .... много бързо ти минава "ентусиазма"... и още повече ако става въпрос за кола 300Е

точно за това става въпрос,за това питах точно какъв е смисала от този автомобил,щото ентосиазъм без покритие е равен на загуба на средства и време.затва е форума,да може и хората минали по този път да си кажат мнението,не само да чуваме честито,евала,не ги слушай и т.нлесно е да се говори и да се насърчава човека да се занимава с глупости,щото дори и да се окаже грешка,загубата на пари и време е негова,не на експертите плямпащи във форума :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Дек 2010, 20:20

kirililiev написа:
Denev написа:

точно за това става въпрос,за това питах точно какъв е смисала от този автомобил,щото ентосиазъм без покритие е равен на загуба на средства и време.затва е форума,да може и хората минали по този път да си кажат мнението,не само да чуваме честито,евала,не ги слушай и т.нлесно е да се говори и да се насърчава човека да се занимава с глупости,щото дори и да се окаже грешка,загубата на пари и време е негова,не на експертите плямпащи във форума :kuku:

Щеше да е чудесно още в първите си постове да обясните тези неща. Аз в никакъв случай не споря как е в чужбина, защото не съм никак запознат. От тази гледна точка нещата доста се променят... и все пак аз друго имах предвид, но както и да е.

ПП: Споко, момчета! Не търся конфликти или излишни спорове. Но да си призная много ме дразни когато хората пишат мнения, продиктувани от някаква съществуваща реалност, но без да я споменат. Просто на нещата може да се гледа от много ъгли, и рядко няколко човека гледаме от един и същ ъгъл.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2010, 21:06

Абе стига сте държали сметка на човека за парите,които е дал за кола! Негови са си,той решава какво да си купи. Темата е за да го поздравим за придобивката и някакви съвети евентуално.
Изображение

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 14 Дек 2010, 21:23

Честито,караи със здраве и нека те радва,пък дали си си дал парите на вятъра си е твои проблем важното е да се чувстваш доволен :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is, e30 328is
Мечтае да кара: разумно

Мнение от _Gec » 14 Дек 2010, 21:28

Колега, ако имаш пари, възможност, свободно време и желание разбира се, се заеми с ремонта по колата.
Ако аз бях собственика на съответната кола бих и сменил двигатела с някой шестак, но не с кой да е!!!!... Бих се опитал да сложа S52 :D:D:D:D
Последна промяна _Gec на 30 Дек 2011, 22:25, променена общо 1 път
BMW MMM.... Power

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Дек 2010, 22:01

kiko написа:давай я на някои шведски тунингист и глей кво става,мани ги тука разбирачите,викингите са луди

If you want to win, hire a Fin. :winky:
Mika Hakkinen

С малко ентусиазъм и много пари се правят чудеса. Те и е30ките са коли на по 25+ години ама за кво ли ги зимаме само да плашим бременните и децата по светофарите :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 14 Дек 2010, 22:19

Всеки си знае джоба,не му правете сметката на момчето ново, старо БМВ няма значение по важното е ,че се е спрял на правилната марка коли,не се е заблудил ,като повечето хора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V

Мнение от VooDoo-36 » 15 Дек 2010, 0:23

Момчета, благодаря ви за топлото посрещане! И през ум не ми е минавало, че толкова много отговори ще получа на моя пост. Възхитен съм! Аз от март месец съм в Göteborg ,Швеция! Работя в един автосервиз и шефа ми е емигрант от Турция. Така, че пари за ремонт няма да давам- само за резервните части. Истината е, че не получавам много пари и за това си взех БМВ-то понеже беше много евтино. Дадох за него 300 евро, а после един приятел купи зимните гуми на бавареца за 100 евро, и дефакто колата ми излезе 200 евро. Отностно мотора все още се чудя какво да правя. Единя вариант е да сменя вала, кобилиците и повдигачите. Днес питах в магазина , от които пазарува ме резервни части за сервиза за цената на кита и ми казаха ,че ще струва 540 евро. Другия вариант е да сменя мотора. Има доста двигатели M42,M43,M50 и M52 за БМВ на цена от 350 до 500 евро. Даже има и такива на по 120.000-150.000 км. Обаче като се сложи доставката до Göteborg и другите неща, които трябва да се сменят сигурно сумата ще надхвърли с доста 1000 евро. Има и трети вариант. Тук в Göteborg има една авто-морга, където може сам да си сваляш частите, които ти трябват и цените разбира се са по-евтини. Мисля при първа възможност да отида и да видя дали няма някое БМВ , което ще ми свърши работа. Брат ми има E46 320 купе , но не вярвам да се навие да си разменим моторите. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2010, 11:31

Виж за части за ремонта в Ибей,би трябвало да е по-евтино.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 15 Дек 2010, 12:27

Добре дошъл в отбора.
Според мен по-добре отиди до моргата,виж какво ще намериш и на какви пари.Едва тогава реши какво ще правиш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 15 Дек 2010, 14:18

nakoone написа:Добре дошъл в отбора.
Според мен по-добре отиди до моргата,виж какво ще намериш и на какви пари.Едва тогава реши какво ще правиш.

и аз съм за моргата , след като работиш в сервиз ще се оправиш и в автоморга
успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 15 Дек 2010, 19:29

Честито и от мен колега със здраве да си я караш :yes: Като я постегнеш качи някоя снимка да я видим ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Дек 2010, 22:32

Вариянта за моргата е най-добър :yes: Ако не стане в нея, пробвай в друга. В доста морги в чужбина, ако сам си разглобяваш нещата цените на доста неща стават на килограм. Имам приятел дето от Германия, така от морга на същият принцип си донесе пълен комплект климатик за пасата за 10-15 евро :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 15 Дек 2010, 23:08

petio_bmw 318is написа:Честито и със здраве да си я караш :driving:

М40 си е POWER кво ревете ? Имах 316 шестакоубиец :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Много си прав :yes: Аз преди да си купя колата като слушах разни разбирачи , останах с впечатление , че 316ката М40 няма сила да тръгне , обаче като се качих и като дадох газ .... направо откачих ....
Наскоро имах гонка с една 5ца Е39 , незнам с какъв двигател беше , но със сигурност е 6 цилиндров и със сигърност е над 150 к.с . Мога да ти кажа , че ускорявахме заедно 1:1 , в 1 момент той започна да изостава леко и изведнъж наби спирачките и се отказа . Ама към 140-150 сиг. вдигнахме .
Когато М40ката е читава е звяр . При мен невинаги върви добре , но когато е на кеф съм забелязъл , че много върви . Върви като пистов мотор , като превключвам скоростите неусещам глъхнене в първия момент както при останалите коли . Звука наподобява пистак и е доста зарибяващо :kuku: М40ката попринцип е доста нервен двигател . Тези които имат опит с такъв могат да споделят :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към E36