Твърд педал на съединителя, помпа за съединителя от М3?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Твърд педал на съединителя, помпа за съединителя от М3?
Бате Сашо написа: Свали тази на кутията, тя е на 2-3 болта, внимателно я задръж отгоре за да не изпадне вилката и някой да натисне много леко съединителя, за да видиш дали се движи. Ако няма течове, седи .
Работния цилиндър е на 2 болта , отвива се за норматив....
Бате Сашо , на къде да изпадне тази вила ?! Той аксиалния лагер е заклинил във вилката и не и позволява да мърда на никъде освен не пред и на зад , от своя страна той пък лагерува в първичния вал на кутията , така , че няма мърдане на цялата тая "система" и няма на къде да изпада вилката ....

Не винаги това , че в момента няма течове , означава , че работния цилиндър или помпата са здрави , както вече казах , случва се вътре гумичките да са износени , при което спирачната течност преминава през тях и тогава помпата не създава добро налягане. Започва да се чува характерен звук , като скърцане или нещо подобно (аз му казвам да "прифляква" ...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ясно, значи ще купя горната помпа от М3 а на долната ремонтен комплект гумички и ще се смени течноста, така май ще е най-добре защото в бъдеще и аз искам да минавам на апарати от 330 е46 опред и 328 е36 отзад!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
мале колко съм зле, там има контра шайба няма да пада 

Последна промяна Бате Сашо на 22 Авг 2010, 15:02, променена общо 1 път
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Бате Сашо написа:след като свали помпата от кутия къде викаш лагеруваако искаш може да се обзаложим как ще изпадне ако някой натисне съединителя на свалена помпа :
Жив и здрав , ама виж само какво пишеш ....

Как ще е свалена помпата и като натисне съединителя ще изпада нещо ...

Ето къде лагерува вилката ... , няма на къде да "изпада" , първо я придържа пружината и пластмасовия пин , после самия лагер е заклинил в нея ... На къде ще "пада" ?!
Да съм свалял сефте помпа , да си приказваме , ама не е един и два пъти ...
Ако имаш предвид , че може леко да мръне на страна , това съм съгласен , но да "пада " , нема на къде да пада ...
Ето и нагледно http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... /pica7.jpg
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nukem написа:Ясно, значи ще купя горната помпа от М3 а на долната ремонтен комплект гумички и ще се смени течноста, така май ще е най-добре защото в бъдеще и аз искам да минавам на апарати от 330 е46 опред и 328 е36 отзад!
328 ама от е46 са за отзад

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
И на моята кола педала на съединителя е по-твърд от други коли, които съм карал. След смяна на спирачна течност твърдостта при мен не се промени...
ПП Лично на мен по-твърдият съединител ми допада повече!
ПП Лично на мен по-твърдият съединител ми допада повече!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
bum_bum написа:В Щатите разправят, щото като се сложат големите апарати от 330- ка се увеличавал хода на педала и помпата от М-ка оправяла нещата, но аз лично по-дълъг ход на педала не усетих да има от тия апарати
Аз направих същата процедура, но отзад сложих М3-кови спирачки от 3.0, а отпред Е46 330 и педала на спирачката умекна. А съединителя от край време си ми е твърд, но и аз мисля да слагам горна помпа от М3..
А има ли разлика и каква е тя в помпите на М3 (3.0) и М3 (3.2) ? Дали от 3.2 няма да е по-добре в моя случай?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А аз колко съм проС
През цялото време си мисля за спирачна помпа, а пиша в темата за съединителя и за помпа на съединител 

- vako_ludiq
- кандидат ентусиаст
-
колеги аз днеска си смених съединителя понеже след смяната на двигател (от 1.8-2.
останах с стария (1.
съеднителя при който педала беше мн мек а днеска като сложих чисто нов комплек съединител LUK педала стана мн твърд което мн неме радва защото в градски условия ме заболява кръка .нормално ли е това, ?нали като се смени съединителя трябва дае мек докато е нов а като свуршва дае твърд ?

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2