ASC - колко помага на сняг?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ASC - колко помага на сняг?
Аз съм доволен от ABS-a и на сухо и на сняг.
Надявам се да си прав колега. Сега ще слагам шпер на tds-чето.
vld написа:...А дизел с шпер се кара просто прекрасно.
Надявам се да си прав колега. Сега ще слагам шпер на tds-чето.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Помага доволно, без проблем си взимаш къвто си искаш завой. Тва, че не можеш да тръгнеш на сняг/лед/ е
, верно малко по бавно, ама е много по добре от колкото да пилиш до хасфалт. И разбира се добри зимели.

- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Незнам за бмв-то асц-то обаче баща ми има мерцедес Ц250тд с аср което е почти същото,мога да кажа че когато е включено завой си влизаш с пълна газ без да поднася без да да се чуди направо си като на асфалт.Като го изключиш се варти жестоко перфектно
Обаче затънеш и се окопаш пречи яко,понеже неможе да му даваш газ,ама с газ влизаш насякаде без проблем.Нямам никва система на бмв-то против боксуване и пак си е кола.

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред 

- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Определно добра екстра - както за зимата така и за лятото при екстремни ситуации, които не липсват по нашите пътища. По лесно тръгване на заледен участък, по голям контрол в/у колата при завой и рязко подаване на газ. По добре е с DSC на бмв но и асц-то си има предимства и недостатъци.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
ивчо3 написа:Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.
Колега не разбрах как така никога не си карал БМВ с тази система, но ако имаше веднага би я махнал, защото не става ?Всъщност дори и при Е36 АСЦ+Т системата работи доста приятно и наистина може да ти спаси гъза без да те орязва твърде грубо. Относно поведението и в сняг, определено изисква добри зимни гуми за да усетиш предимствата и.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- ossama
- Потребител
-
- Кара: се с жена си
- Мечтае да кара: m3
ивчо3 написа:Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.
Ей заради такива пичове са го сложили

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Изместихте темата в стил "пречи или помага ABS-а", с каквито се оспами форума преди време. Както с всички електроники, и на тази не трябва човек да се предоверява, особено предвид, че е сравнително допотопна в Е36. Но дори да си познавате добре колата, винаги е добре да има още една възможност. Защото тоя половин метър встрани, дето може да го спечели ASC-то може да е разликата между мантинелата и дерето зад нея. Та, като изключвате разни работи, мислете го като за здравна застраховка в чужбина - обикновено не ти трябва, но пътуваш по-спокойно като я има.
Never mistake motion for action...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Nikolay1 написа:ивчо3 написа:Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.
Колега не разбрах как така никога не си карал БМВ с тази система, но ако имаше веднага би я махнал, защото не става ?Всъщност дори и при Е36 АСЦ+Т системата работи доста приятно и наистина може да ти спаси гъза без да те орязва твърде грубо. Относно поведението и в сняг, определено изисква добри зимни гуми за да усетиш предимствата и.
Пиши каква е разликата между ASC+T на е 36 и ASR, и двете системи работят на един принцип, специално за БМВ не е необходима тази екстра, защото при потегляне тежестта идва на задните колела, а в завой с по-рязко влизане, ще ти секне кефа, за мен е много по-приятно да плъзна задницата леко в завоя, отколкото някакво си там моторче да ми отнема от газта и да ми бърка изчисленията на траекторията. За онези с предното предаване съм писал- на старт от място помага, само на суха или не много мокра настилка, в сняг е направо кошмар да изкараш колата, при влизане в завой се карат по друг начин и там не е от някакво съществено значение.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
vanka7a написа:Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред
Купи си хубави,нови гуми за задни.
По темата - добра екстра си е. Зимата на потегляне от дълбок сняг помага доста.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
vanci88 написа:vanka7a написа:Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред
Направо да си взема едни полу сликове, тогава няма да се включва тоя тракшън

Найстина тези системи са за хора, които не усещат колата си, не знаят с каква скорост да влизат по завойте, за жени, които тръгват от 5000 оборота и като забоксува колата на сняг настъпват още повече газта

Също така с малко помощ на съединителя и с вкл. АСЦ+Т пак може да се върти колата на дъжд (тествано).. За сняг няма какво да говоря - и с вкл. системи колата поднесе ли, ще се върти на където си иска.. Ей така 1 приятел се въртя с една Е46-ца

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
разбирасе че помага ,повечето хора просто използват колата за стигане от точка А до точка Б не знаят възможностите и габаритите и
и тн. за такива хора е безценно 

6>4
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
vanka7a написа:vanci88 написа:vanka7a написа:Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред
Направо да си взема едни полу сликове, тогава няма да се включва тоя тракшън![]()
Казвам ти го от опит... докато не си купих нови гуми имах чувството,че карам МЗ

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3