Колебание за свещи за м52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: Колебание за свещи за м52

Мнение от sonny » 30 Авг 2010, 15:01

Както каза Иво, Иридиума се издъни. Но това което съм си направил аз като съпоставка а и някакъв анализ, е, че М52 не се разбира с Иридиума, М50ката се разбира много добре. Свещите които взе Иво от нам си къд еси по света бяха 4 комплекта, два от тях седадоха багажа на неговото М52, другите два са на моето М50 и на още едно М50, няма ядове до този момент, като на моето М50 разхода беше 1.5л надолу. Имах перипетии с още два М52 и иридиум и нъцки, М43то ми и то е с иридиум и съм доволен засега, но едно е ясно, аз повече свещи по-скъпи от 15лв няма да купя. Гледам си свеща за мотора по каталогче исе купува, стига толкоз изгъзици с неясен изход.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 0898357035

Мнение от kristof_bg » 30 Авг 2010, 15:38

Действително BKR6EQUP става за тези мотори и няма проблем да се сложат. Има го и това , че някои мотори си предпочитат НЕ иридиеви свещи , но който и да ми казва че Иридиевите ги "изяждало" за няма и 30000км. няма как да му повярвам. Карал съм повече от 60000 мили с такива свещи и пак не бяха за смяна. Има разлика от къде ги купувате и къде са правени ! Не виждам иначе смисъла да им дават на повечето от тях по 3 години гаранция тук в САЩ..... И относно това за марките свещи. Карал съм Форд Ескейп 3.0 6 цилиндъра с оригиналните свещи Motorcraft цели 96000 мили !!! Можеше и оше но ги смених с Denso Iridium Power. Нямам оплаквания. Bosch също стават и пак с уговорката да са оригинални ! Има мотори дето с Bosch излизат от завода. И нещо много същественно... НЯМА свещи BMW,Audi,VW и така нататък и не са това единствените оригинални свещи ! Просто производителите поръчват от NGK,Bosch,Beru и т.н. да им сложат логото на свещите !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Авг 2010, 2:20

ares2 написа::mrgreen:

Колега и аз съм за БОШ-а взимал съм си такива свещи и на предишните 3 коли и съм нямал никакви проблеми с тях ,утре ще отворя да видя кви са ми свещите и тогава ще реша кво ще взема !
А,между другото и аз не отдавна бях пуснал същата тема,но :dunno: незнайно защо :puke: пичовете ми я заключиха и там имах някой друг отзив за БОШ
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 31 Авг 2010, 8:47

на всичките ми коли съм с бош// отзивите са добри. явно съм попаднал на истински ,че в последно време се говори за доста фалшиви стоки ..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 31 Авг 2010, 11:59

Аз си купих BKR6EQUP от колегата кристоф, за сега нямам никакви оплаквания, на около 1000км са вече.

Изображение
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 31 Авг 2010, 18:53

Колега ква пара ги взе свещите ?
А,някой знае ли колко струва БОШа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Сеп 2010, 9:57

скоро гледах един модел на бош двуполюсен за около 9 лв за брои. тези с 4 те маи са около 20 лв.
само се пази от разни ментета че пазара е засипан
Изображение

Аватар
Кара: E36
Детайли за колата: цяла вечер каране цял ден ремонт.

Мнение от daasd » 01 Сеп 2010, 12:25

Thebimmerfan написа:Az karam s Beru Ultra-X platin chetiripoliusni i naistina sa super, smenih gi vednaga kato kupih kolata i vse edno smenih motor. Izvinqvam se che ne pisha na kirilica, no ne mi izliza veche kirilizatora na foruma.

И аз карам с тях много са добри препоръчвам ти ги . 9лв бр.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 01 Сеп 2010, 13:52

Мда, то и едно приятелче така, Беру, Беру и ела сега да видиш къде му е електрода на прекрасното Беру... Найстина ли си вярвате, че има 4 полюсно Беру, което е оригинално за 9лв ? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Сеп 2010, 14:07

Thebimmerfan написа:Po katalog im davat 80000km garanciq, neznam dali izdarzat tolkova, no naistina sa strahotni sveshti.

Колега, или си оправи кирилизатора или намери някакъв начин да пишеш на кирилица. 2010 година сме все пак ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Сеп 2010, 22:51

Колеги, lowrider пита какви хубави свещи да сложи на мотора си.
Сигурните варианти са 2: BKR6EQUP или BKR6EK
Несигурните са иридиевите версии на NGK & Denso. И аз съм чувал, че е възможно да им падне електрода при неправилно подбрана свещ или зверска експлоатация. За щастие не съм виждал такова чудо. Навсякъде по света, до колкото съм чел, признават че качеството на NGK & Denso e недостижимо от другите компании... съответно си струва и цената. Както се сещате, по пазарната цена не може да се прецени, но като стане въпрос за поръчка от 500х.бройки от някой производител, всяка стотинка има значение.

Бош не искам да ги коментирам. Просто са компромисен, евтин вариант за фабрично вграждане. Всеки си преценя, аз лично не ги харесвам. Мерцедес масово болзват Bosch (централата на Bosch е доста близо до фабриката в Sindelfingen) и Beru, но като стане въпрос за AMG и за големите им мотори, там всичко е NGK.
=======
От тук нататък, Denso-та по 8-9лв. и темподобни шеги не е сериозно. Нормалните свещи си струват парите. Така и така свещи не се сменят всеки ден. При кола за ежедневна употреба, и за хора които нямат особено много време всеки ден да си сменят свещите и да си разглобяват колата, по-разумно според мен е да се купят най-добрите възможни свещи за мотора и пей сърце!

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 01 Сеп 2010, 23:07

liloff написа:Колеги, lowrider пита какви хубави свещи да сложи на мотора си.
Сигурните варианти са 2: BKR6EQUP или BKR6EK
Несигурните са иридиевите версии на NGK & Denso. И аз съм чувал, че е възможно да им падне електрода при неправилно подбрана свещ или зверска експлоатация. За щастие не съм виждал такова чудо. Навсякъде по света, до колкото съм чел, признават че качеството на NGK & Denso e недостижимо от другите компании... съответно си струва и цената. Както се сещате, по пазарната цена не може да се прецени, но като стане въпрос за поръчка от 500х.бройки от някой производител, всяка стотинка има значение.

Бош не искам да ги коментирам. Просто са компромисен, евтин вариант за фабрично вграждане. Всеки си преценя, аз лично не ги харесвам. Мерцедес масово болзват Bosch (централата на Bosch е доста близо до фабриката в Sindelfingen) и Beru, но като стане въпрос за AMG и за големите им мотори, там всичко е NGK.
=======
От тук нататък, Denso-та по 8-9лв. и темподобни шеги не е сериозно. Нормалните свещи си струват парите. Така и така свещи не се сменят всеки ден. При кола за ежедневна употреба, и за хора които нямат особено много време всеки ден да си сменят свещите и да си разглобяват колата, по-разумно според мен е да се купят най-добрите възможни свещи за мотора и пей сърце!

Така и направих и заложих на BKR6EQUP :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 01 Сеп 2010, 23:15

Оооо,аз съм виждал много гръмнали свещи ако искаш да ти снимам една и да ти я постна тук в темата да видиш :mhihi: къв филм с гръмнала свещ на Беру 4 полюсна дано да я намеря ако не съм я хвърлил :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 0898357035

Мнение от kristof_bg » 02 Сеп 2010, 0:23

Не зная как така гърмят тези свещи ,но явно са "марки" минали покрай оригиналните. НО пък не трябва и да се учудвам . Наскоро един колега искаше да взима от мен на едро свещи NGK . Само че не се разбрахме за цената ... Той ми каза че ги взимал от Гърция на по $1.70 и ако съм можел да му ги давам на тази цена ?! Та явно за тези свещи става въпрос когато се "изяжда" електорда или пък гърмят. Пак казвам ,няма как тук(USA) да им дават по 3 години гаранция а те да се изхабяват за 20000 мили например ! Средния годишен пробег на колите тук е толкова ... а след това . Та те магазините шяха да фалиратако свещите дефектираха толкова бързо. Не говоря само за NGK ... Качествени и оригинални ли са свещите и Bosch,Denso,Beru.... са си ОК. С Motorcraft свещи имам пробег 96 000 мили преди да ги заменя с Denso Iridium Power. Вярно не на БМВ , но все пак разликата в отделните мотори не е и толкова фрапираща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sheyn » 02 Сеп 2010, 11:15

На всичките ми коли до момента съм слагал само НГК нямам никакви забележки към тях. Съветвам те и ти не се чуди.

ПредишнаСледваща

Назад към E36