Въпрос относно бензинова помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпрос относно бензинова помпа
и аз си намерих същото нещо на колата, после ми изгоря инсталацията
незнам защо чичо мишо толков го харесва, ама явно е вкусен... накрая се беше изпържил на плюса на стартера .....

Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
lowrider написа: Вече се замислям дали направо да не си купя резервоар втора употреба...
Проблема едва ли е в самия резервоар ....
Сериозен си в усилията си за решаване на проблема ....

Направи си следния опит (ако вече не ти е дошло до гуша ....) ....
1. В отделенеито на помпата да няма бензин
2.Отвии притягащия пръстен на сондата зад шофьора и леко повдигни сондата на горе.
3. Сипи прилично количество гориво в отделението на сондата зад шофьора (поне 4-5л)
4. След това цялата система заедно с маркучите я подвържи и запали колата (сондата зад шофьора да си е леко на горе , в смисъл да не е монтирана в гнездото , а да е до толкова на горе , че да можеш да виждаш в резервоара .... по точно да е натопена тръбичката която смуче горивото ,ако горивото е по на долу , може да натиснеш леко на долу самата сонда , след това да я изкараш леко на горе , че да можеш да видиш дали е засмукала гориво ...) Съмнява ме , че самата тръбичка която смуче горивото опира в дъното на резервоара и се блокира засмукването , а така като я вдигнеш леко на горе , ще позволиш тръбичката да се повдигне леко и да се види дали засмуква ... Ако и след тоя опит не засмуква , остава да е запушен самия маркуч в резервоара , но не ми се вярва , доста боклук трябва да е влязъл в него , че да го запуши , канала му е 8 мм ...
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Абе писнало ми е, ама в момента само съм наместил капаците и отгоре седалката, без нито едно винтче, вече разглобявам и вадя за норматив, така че и това ще пробвам, иначе сега като каза да опира в дъното и да не може да смуче се замислих за още нещо

номер 3 е с четвъртит накрайник, надупчен от едната страна, явно от там смуче, да не би тази част да я забивам надолу.
Но пак отбелязвам, че тая сонда не е била бутана никога до сега, аз и бях първия
Утре ще видя пак, иначе има едно по-различно поведение на нивомера на таблото, ама утре ще се види какво що, да не казвам голяма дума от сега
Иии пак мерси, Методи

номер 3 е с четвъртит накрайник, надупчен от едната страна, явно от там смуче, да не би тази част да я забивам надолу.
Но пак отбелязвам, че тая сонда не е била бутана никога до сега, аз и бях първия

Утре ще видя пак, иначе има едно по-различно поведение на нивомера на таблото, ама утре ще се види какво що, да не казвам голяма дума от сега

Иии пак мерси, Методи

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- lowrider
- ентусиаст
-
test failed, ще се разглабя утре пак 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- lowrider
- ентусиаст
-
Аз си реших проблема с прехвърлянето на гориво от единия в другия дял...
Реших да си сменя рейката на инжекторите и изненада, обратното гориво спряно - буквално стиснато маркучето с една скоба... махнахме скобата и от тогава нямам проблем с горивото, стига си до резервата, стрелката си пада до край, не остава гориво в частта зад шофьора. Няма да пиша в темата на ~Мишо~, защото моето е по-скоро частен случай
Реших да си сменя рейката на инжекторите и изненада, обратното гориво спряно - буквално стиснато маркучето с една скоба... махнахме скобата и от тогава нямам проблем с горивото, стига си до резервата, стрелката си пада до край, не остава гориво в частта зад шофьора. Няма да пиша в темата на ~Мишо~, защото моето е по-скоро частен случай

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- metodi80
- старши ентусиаст
-
lowrider написа:Аз си реших проблема с прехвърлянето на гориво от единия в другия дял...
Хубаво , че споделяш ...., така или иначе на никой не му дойде на ум това като възможен проблем ... , ама то от къде човек да предположи , че някой , по някаква причина ще стисне маркуча .. !
- lowrider
- ентусиаст
-
навсякъде е пълно с олигофрени явно..., разкритието го направихме в края на 2010, но веднага я зазимих в гаража за зимата и чак сега тествах, та да споделя 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата)
По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател 

..Bayerische Motoren Werke..

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
M-coupe написа:Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата)По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател
Ами на запален двигател ти работи помпата , а тея тръбики ако ги огледаш по-добре ще видиш , е са горивопровод , излишенбензин и вентилация.
///Mechov написа:M-coupe написа:Здравейте колеги. От известно време ми мирише на бензин от лявата част на колата, днес погледнах от долу веднага след като спрях и видях, че капе бензин от 3 малки успоредни тръбички завити на горе (сигурно са от помпата)По-странното е, че капе само в движение и известно време след като се спре... Сега нямам възможност да я видя на канал, според вас от къде тече щом го прави само при запален двигател
Ами на запален двигател ти работи помпата , а тея тръбики ако ги огледаш по-добре ще видиш , е са горивопровод , излишенбензин и вентилация.
По магазините дали ще ги има тези тръбички (едната е мноооого ръждясала - тази по която тече бензина) или трябва от автоморга да търся

..Bayerische Motoren Werke..

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2