Някой пробвал ли е моторно масло - POLYTRON ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Някой пробвал ли е моторно масло - POLYTRON ?

Мнение от baitun » 26 Юни 2010, 20:30

(bubsa) написа:Абе като почнете да го хвалите тоя кастрол... :kuku: 1 на 100000 е да си намериш читав кастрол :idea:
А за политрона нямам преки впечатления,но един приярел беше си купил преди и казва че не е лош :dunno:

колега, много си прав, най-важното е да намериш читаво масло от производител, а не от някой самозван майстор и естествено да не е приста 8Д

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 26 Юни 2010, 22:58

аз карам с политрон и съм доволен.. преди това бях с мотул и по нищо не отстъпва на него да не казвам че за сега мотора е по тих и работи по добре :!:
недейте се залъгва с кастролчета и мобилчета истината е в Мотул Политрон Bardahl и още 2-3 марки ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Юни 2010, 0:18

Би ли дал допълнително инфо.
Кои са другите 2-3 марки?
Как преценяш маслото, по какви критерии?
Какъв опит имаш с тези масла... Не е комерсиален въпроса, чисто информативен е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 28 Юни 2010, 1:35

и аз имам същия въпрос колега, ако излагаш такава теза е нужно да се обосновеш
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 28 Юни 2010, 19:26

ти си сипвай политрон пък ние ше се лъжем с "кастролчета и мобилчета" :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 29 Юни 2010, 0:17

Нещо взехте да се отклонявате от темата!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-744 » 29 Юни 2010, 8:46

Аз от 2-3години ползвам на Политрон добавките за масло и гориво и сега в двигателя на Ес-класата съм с такава добавка,слагам и на мотора си БМВ, от нея и в двигателя и в горивото.Мисля че има ефект особенно от добавката за горивото(тя е една за бензин и дизел),малко са скъпички но ефект поне според мен има.Сега има и друга опастност при тези продукти които в Бълг.придобиват слава на добри и ефективни,все се намират български тарикати които като разберат че дадена марка масло или друг продукт се търси и купува и те веднага почват с ментетата.Лично съм констатирал как развалиха Кастрол,Лики Моли,Фукс,Репсол сигурно има и други.Затова аз за по-сигурно търся по магазините масла които не са много известни и наливам от тях,и ги сменям за колата на около 5000км. а за мотора на 1500-2000.и слагам и по някоя добавка профилактично.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 04 Юли 2010, 10:19

добре изкарайте ми някакви тестове с политрон сертификати пройзводството ISO сертифицирано ли е и точно под какъв стандарт.
Иначе четох му рекламите и хвалебствията посмях се и те така, относно че двигателя работел много по-тихо всяка кола работи тихо с ново масло ако щеш и маргарин линко сипи, никой не ми го коментира след натоварен пробег от добри 10000 км какво изтича от картера. Аз лично на М51 масло което е световно неизвестно и единственото инфо за него идва от сайт с реномето на WS Teleshop няма да сложа.
Относно марките Кастрол си е Кастрол

P.S. http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=547051 - в първото мнение има едно pdf-че
http://www.bmwusa.com/Standard/Content/ ... eOils.aspx
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 04 Юли 2010, 18:18

човека попита за някой с лични впечатления от масолто а то пак се почна с локумите ,кое масло е по хубаво от другото :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 04 Юли 2010, 22:55

Темата е за масло Политрон,не за Кастрол или Мотул!!!

Всяко следващо мнение,което не е по темата ще се трие директно!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Юли 2010, 23:24

Колеги , аз наистина попитах "някой пробвал ли е ...." , тоест ,исках предимно хора ,които са сипали това масло и имат преки впечатления от него , да кажат как е .... Всички знаем какво е Кастрол , Мотул и т.н. ,но и всички знаем как в туба на Кастрол (примерно) се налива квот падне и се продава за 1-во качество ... Това налага да се оглеждаме и за други масла , не толкова известни , че балканския ни манталитет да ги е развалил ....!
Благодаря на всички за коментарите , но нека не го превръщаме в поредната тема за ключ!
Нека наистина да пишат предимно колеги , които са сипали това масло или имат преки впечатления от колите на други колеги с такова масло ..... , така не само аз , но и всички ще знаем що за масло е ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Юли 2010, 0:25

Oказа се, че и аз имам познат, който каза че е ужасно разочарован от това масло. PNR беше с мен и също го чу от първа ръка, беше просто плашещо мнение. А човекът не е 18г. рейсър.
Което означава един от двата варианта:
1. Маслото е тотален боклук (и обяснява защо рекламите изглеждат тип "WS Teleshop" и няма никаква конкретна информация, освен лаладжийски писания)
2. Пълно е с ментета, но не знам какво трябва да са няляли вътре. До колкото ми е известно, дори Приста е много по-добра от това, което описа човека като поведение на мотора.

Потребител
Аватар

Мнение от POLYTRON » 06 Юли 2010, 10:17

liloff написа:Oказа се, че и аз имам познат, който каза че е ужасно разочарован от това масло. PNR беше с мен и също го чу от първа ръка, беше просто плашещо мнение. А човекът не е 18г. рейсър.
Което означава един от двата варианта:
1. Маслото е тотален боклук (и обяснява защо рекламите изглеждат тип "WS Teleshop" и няма никаква конкретна информация, освен лаладжийски писания)
2. Пълно е с ментета, но не знам какво трябва да са няляли вътре. До колкото ми е известно, дори Приста е много по-добра от това, което описа човека като поведение на мотора.

Колега liloff,прави ми впечатление,че си настроен доста грубо и негативно към марката,което проличава от всичките ти мнения до тук.Информация има и то много,но явно на теб не ти се занимава да четеш и съвсем не е "лаладжийски писания" както ти се изразяваш.Маслото е направено по уникална технология и издържа от 4 до 7 пъти повече от независимо коя марка си избереш.Има доста дискусии по всички форуми.Лошото е,че ние българите като цяло трудно се доверяваме на нови продукти и технологии,но това наше мислене няма да спре света да се движи напред.Другото лошо нещо е,че собствениците на сервизи нямат интерес да продават Политрон,тъй като искат да сменят масла и филтри,ако може на 5000км.,а Политрон предлага полусинтетика за 25000км. и пълна синтетика за 50000км. без смяна на маслен филтър през целия пробег и без срок на годност на маслото,което означава,че можеш да караш и 3 години с него.Другото лошо нещо за сервизите е,че с Политрон няма ремонти.Ментета няма на пазара,защото вносителя е един за България и следи нещата доста изкъсо и ако не си запознат марката се продава само на места където са отворени за новите технологии и са професионалисти в работата си и освен това са оторизирани да го продават.Още нещо вече е направено с цел избягване на ментетата,а именно Политрон има вече 5 фирмени магазина в страната.Много състезатели го използват и са много доволни,защото двигателите им нямат износване при естремни условия и тежък режим на работа.Не искам да пиша повече,защото не ми се иска да се заключва темата,но от тук нататък нека наистина да пишат хора,които са го използвали,а не такива,които не са или са чули от някъде някой си да казва нещо.За финал мога да ви кажа само,че най-вероятно ще направим тест на живо,на който ще бъдат поканени преставители от всички автомобилни форуми,където ще видят качествата на продукта и ще могат да видят огромната разлика между другите продукти и Политрон.Тъй като сега започва летния период и повечето хора излизат в отпуска теста ще бъде направен някъде около средата на септември,за да присъстват достатъчно хора.Ще пиша поне две седмици предварително кога ще е,а дотогава няма да се включвам и ако модераторите преценят,че могат да оставят темата ще помоля хора,които имат опит с продуктите да споделят мнението си.

Поздрави на всички !
Polytron Products Are Today's Most Technologically Advanced Lubricants

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 06 Юли 2010, 19:05

аз съм шизофреник и ще се цитирам :)
Coulthard написа:добре изкарайте ми някакви тестове с политрон сертификати пройзводството ISO сертифицирано ли е и точно под какъв стандарт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Юли 2010, 23:46

POLYTRON написа:...Информация има и то много,но явно на теб не ти се занимава да четеш и съвсем не е "лаладжийски писания" както ти се изразяваш.Маслото е направено по уникална технология и издържа от 4 до 7 пъти повече от независимо коя марка си избереш.Има доста дискусии по всички форуми.Лошото е,че ние българите като цяло трудно се доверяваме на нови продукти и технологии,но това наше мислене няма да спре света да се движи напред....
Колега, мислех да не коментирам поста ти, но... все пак това е форум и както Вие споделяте мнението си от страната на дистрибутор или както се води бизнес модела ви, така е редно и аз като потенциален клиент да споделя моето... щото все пак таргетирате хора като мен, нали? Моля отделете 2 мин да прочетете написаното по-долу. Мисля че моето мнение бива споделяно от много от разумните Ви (да не ползвам друга дума) потенциални клиенти. А и все пак би било интересно какви стандарти покрива това масло.

Приемаме, че аз не съм експерт по двигатели, даже изобщо не разбирам. От дядо знам, че масло се сменя на всеки 10х.км, ако ти пука за колата...
В последните 25г. бензиновите двигатели не са претърпели конструктивни революционни промени, даже май никакви не са претърпели, ама айде...
Да приемем обаче, че химията се е развила сериозно и вече се предлагат моторни масла за смяна на всеки 15 до 20х.км... Да приемем също, че не е проблем за служебни автомобили да се сменя на такива километри, все пак автоиндустрията трябва да се храни.
Не коментираме 50х.км. изобщ, пак бих си сменял маслото на 10х.км, което би било отлично за Вашите продажби.
Аз лично ползвам 2 марки масло и съм преценил така по 2 прости причини. За едната не знам да има менте, пробвано е на няколко коли и съм много доволен, другата си я купувам от чужбина ;)
Цените на маслата са съпоставими, определено Polytron е по-скъпо, но цената не е фактор, все пак продавате уникален продукт, нали?
Така... сега: химическата промишленост, понеже бива представлявана от огромни концерни, има солидни логистични, корпоративни, данъчни, административни, технологични и разходи по иновации и изследвания.

Да приемем, че Polytron са открили Светия Граал и са направили революционен продукт, който могат да пуснат на цена сходна с добрите масла на пазара... това е похвално, но някак си не ми помага да вярвам в "нови технологии", току така изобретени от някаква компания. Пазарната практика показва, че иновационните компании биват придобити от гигантите и тяхния know-how използван по предназначение за изтъкване на конкурентни предимства.
Демек... досега щяха да се казват ЕXXON - Polytron, BP - Polytron, Shell - Polytron или нещо подобно, нали?

Или поне щяха да инвестират в маркетинг и в себе си както много други компании са правили досега... но не... цък.
Демек, нямате никаква хомологация или стандартизация, или един потенциален клиент в мое лице, или в лицето на Методи не може да намери данни, защото тези "подробности" са скрити някъде.
А и всички знаем, че форумите (особено българските) са извод на много "народна мъдрост" и "надеждна информация" ;)

Виж по-надолу какво намерих. Бях зад френския VPN и Google си мислеше, че съм във Франция... нали е световноизвестно масло, трябва да е супер лесно да намеря информация..., просто в България сме скептични към него.
Aма не... намерих няколко компании, но... (изненада) никоя от тях не се отнася до моторни масла.
POLYTRON Kunststofftechnik - http://www.polytron-gmbh.de/
Polytron-Print GmbH - http://www.polytron-print.de/
Polytron-Vertrieb GmbH - http://www.polytron.de/
Polytron Devices Inc. - http://www.polytrondevices.com
Polytron Corporation - http://polytroncorporation.com/ (но правят друго хората)
===
До тук добре... явно че не е толкова известна компанията, въпреки че почва да ме притеснява какво е това масло, което ще сипя в мотора... дори не се появява на първа страница...
Едва като напиша "polytron oil" се появяват някакви разултати за моторно масло.
И гледай ти... резултати от България... (не забравяй, че според Google, аз не съм в България). Значи вече не е толкова световно известно масло, става все по-български-известно.
1. Polytron Lubricants - http://www.polytronproducts.com
2. Polytron Bulgaria Ltd. - http://www.polytron.bg

Поздравления за добрата индексация в Google, похвално.
Но гледайки "американския" сайт, страхотен професионализъм. Не съм виждал никога по-аматьорски сайт.
Виж, българския вече има доста повече информация. Значи не е просто превод, а направо е измислен тук. Поиграх си да потърся части от българския сайт... Ами дори английския Ви превод изглежда автентично написан в България.

Колега, за да не съм голословен, приложил съм скрийншотове по-долу.
И за да не си мислиш, че се опитвам да навредя на продажбите Ви, повярвай ми, ще съм повече от щастлив да науча за толкова революционен продукт, който прави чудеса. И ще съм още по-щастлив да греша за WS Teleshop-тип имиджа. Но колега, живеем в реален свят, в който има стандарти, които трябва да се покриват. До тогава съм убеден, че Приста Ойл са по-добро масло, понеже покриват стандартите на БМВ, Мерцедес и VAG групата.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36