Проблем с ел стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем с ел стъкла
Yanko Petrov написа:Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...
Най -вероятния проблем са водачите ..... Не повеждат правилно стъклото , в резултат се задейства този " защитен механизъм ", стъклото да спред да се движи на горе и да се върне леко на долу. Това е характерна "реакция" , за да се предпази стъклото и механизма от по сериозна повреда ....
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
metodi80 написа:Yanko Petrov написа:Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...
Най -вероятния проблем са водачите ..... Не повеждат правилно стъклото , в резултат се задейства този " защитен механизъм ", стъклото да спред да се движи на горе и да се върне леко на долу. Това е характерна "реакция" , за да се предпази стъклото и механизма от по сериозна повреда ....

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
stony1 написа:metodi80 написа:Yanko Petrov написа:Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...
Само да допълня колегата, понякога водачите са наред и стъклото си вдига нормално, но при наличие на леко усукване на вратата или купето в следствие на механични интервенции, горния край на стъклото затяга (движи се трудно) преди да се вдигне плътно до горе и това натоварва двигатела, което води до повишаване на консумирания ток и сработва защитата.
Да разбирам ли,че смяна на водачите ще бъде евентуално решение на проблема,или...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:
Да разбирам ли,че смяна на водачите ще бъде евентуално решение на проблема,или...
Да ...
Преди всичко обаче , трябва да се отвори и да се види дали те са причината .... Защото е възможно да има и друг механичен проблем ...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
metodi80 написа:Yanko Petrov написа:
Да ...
Преди всичко обаче , трябва да се отвори и да се види дали те са причината .... Защото е възможно да има и друг механичен проблем ...
Мерси,Методи,още утре ще сваля кората и като за начало ще ги посмажа малко да видя има ли ефект,ако не ще ги сменя,че са ефтини и дано не стигам по-натам....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:
Мерси,Методи,още утре ще сваля кората и като за начало ще ги посмажа малко да видя има ли ефект,ако не ще ги сменя,че са ефтини и дано не стигам по-натам....
То , да ти кажа , като отвориш със сигурност ще си личи дали са за смяна ...
Почти съм убеден , че пластмасата на водачите се е напукала и са деформирани , щом от почти всеки път ти спира стъклото (ако проблема идва от тях .....)
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
колега,методи имаш ли идея защо само при спускането ми работи механизма на автоматичното,а при качването не
поздрави

поздрави

- metodi80
- старши ентусиаст
-
азззз написа:колега,методи имаш ли идея защо само при спускането ми работи механизма на автоматичното,а при качването не![]()
поздрави
Колега , аз видях още първия ти пост , но се въздържах от коментар , понеже при теб проблема може да идва от всякъде ... , в смисъл може и самите бутони да са проблема (ама пък и двата слабо вероятно ) , може управлението да е проблема ....
Направи следното ...., откачи акумулатора , изчакай 10-тина мин. , след това закачи акумулатора. Натискаш и задържаш бутоните на втора позиция (без да пускаш ) и сваляш двете стъкла едновременено до долу. След това натискаш и задържаш буотните (пак на втора позиция) докато стъклата се вдигнат до горе. След тая операция опитай да видиш дали ще ти се свалят и вдигат стъклата само с натискане на втора позиция (без да задържаш) . Ако не се оправят пробвай с други бутони , ако пак не се оправи , явно управлението нещо се бъгави .....
Последна промяна metodi80 на 07 Юни 2010, 22:06, променена общо 1 път
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Проблема се оказа бушон номер 43 добре ,че съм аз да му оправя колата ,че незнам как ще се оправи

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
metodi80 написа:азззз написа:колега,методи имаш ли идея защо само при спускането ми работи механизма на автоматичното,а при качването не![]()
поздрави
Колега , аз видях още първия ти пост , но се въздържах от коментар , понеже при теб проблема може да идва от всякъде ... , в смисъл може и самите бутони да са проблема (ама пък и двата слабо вероятно ) , може управлението да е проблема ....
Направи следното ...., откачи акумулатора , изчакай 10-тина мин. , след това закачи акумулатора. Натискаш и задържаш бутоните на втора позиция (без да пускаш ) и сваляш двете стъкла едновременено до долу. След това натискаш и задържаш буотните (пак на втора позиция) докато стъклата се вдигнат до горе. След тая операция опитай да видиш дали ще ти се свалят и вдигат стъклата само с натискане на втора позиция (без да задържаш) . Ако не се оправят пробвай с други бутони , ако пак не се оправи , явно управлението нещо се бъгави .....
мерси колега за инфото.ще го пробвам още утре и ако стане ще пиша

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Smoocki написа:Проблема се оказа бушон номер 43 добре ,че съм аз да му оправя колата ,че незнам как ще се оправи
В крайна сметка какво стана , оправихте ли проблема или не ...?
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
metodi80 написа:Smoocki написа:Проблема се оказа бушон номер 43 добре ,че съм аз да му оправя колата ,че незнам как ще се оправи
В крайна сметка какво стана , оправихте ли проблема или не ...?
Да проблема се оправи ,този бушон беше 5 ампера и явно е някаква защита ,имам съмнения за кабел който е дал накъсо ,но подробни снимки ще има след окол 1-2 седмици когато колата излезе от бояджията

- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Ако може да използвам темата за един въпрос,че подобно нещо не намерих а бая търсих
С моето шофъорско стъкло (купе е колата) :
Първото нещо което се случи беше спря да се вдига или смъква когато времето се затопли(след много блъскания на вртата се затваряше някак си,когато работеше си работеше всичко 1-ва степен на бутона и 2-ра степен на бутона,при отваряне и затваряне на вратата си падеш колкото трябва).Махнах кората,после изключих едната букса на машинката която е с едно пинче(явно е за регулирането на хода при отваряне и затваряне на вртата)и машинката работи само с определен ход(примерно 2-3 см.)и така постоянно трябва да се натиска бутона за да се качи или смъкне стъклото(не работи 2-ра степен изобщо).Добре смених машинката нови четки сложих на другата машинка и водачите и същатата работа(да вметна бутона за стъклото все едно се обърна на обратно надолу вдига нагоре и обратно)не работи както трябва(като включа 2-рата букса която е с единия пин,само цъка нещо в машинката и не прави нищо).Другото стъкло си работи без проблем на 1-ва степене на 2-ра степен бутона всичко си е наред там.
Някакви идеи
Първото нещо което се случи беше спря да се вдига или смъква когато времето се затопли(след много блъскания на вртата се затваряше някак си,когато работеше си работеше всичко 1-ва степен на бутона и 2-ра степен на бутона,при отваряне и затваряне на вратата си падеш колкото трябва).Махнах кората,после изключих едната букса на машинката която е с едно пинче(явно е за регулирането на хода при отваряне и затваряне на вртата)и машинката работи само с определен ход(примерно 2-3 см.)и така постоянно трябва да се натиска бутона за да се качи или смъкне стъклото(не работи 2-ра степен изобщо).Добре смених машинката нови четки сложих на другата машинка и водачите и същатата работа(да вметна бутона за стъклото все едно се обърна на обратно надолу вдига нагоре и обратно)не работи както трябва(като включа 2-рата букса която е с единия пин,само цъка нещо в машинката и не прави нищо).Другото стъкло си работи без проблем на 1-ва степене на 2-ра степен бутона всичко си е наред там.
Някакви идеи

Най - ТочниЯ
- zidi1982
- Borbet-A-Джия
-
- Кара: E30 318is 90'
ProblemZ написа:Ако може да използвам темата за един въпрос,че подобно нещо не намерих а бая търсих
Някакви идеи
колега първото нещо което бих пробвал аз е бутона за стъклото.. размени ги и може да се окаже най-лесното решение.. щом си сменял машинката явно не е от нея.. а ако не е копчето замери идващия ток до проблемната машинка... а сега като прочитам отново поста ти си мисля за пина които е на ключалката на вратата от към купето...той дава сигнала като отваряш или затваряш вратата да се повдига или сваля леко стъклото.. тои си е консуматив и си иска смяна през годините.. друго не ми идва на акъла сега ако не стане нищо пиши пак в темата или на лс

0889149545 - Златан
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
zidi1982 написа:колега първото нещо което бих пробвал аз е бутона за стъклото.. размени ги и може да се окаже най-лесното решение.. щом си сменял машинката явно не е от нея.. а ако не е копчето замери идващия ток до проблемната машинка... а сега като прочитам отново поста ти си мисля за пина които е на ключалката на вратата от към купето...той дава сигнала като отваряш или затваряш вратата да се повдига или сваля леко стъклото.. тои си е консуматив и си иска смяна през годините.. друго не ми идва на акъла сега ако не стане нищо пиши пак в темата или на лс
Мерси за отговора,Ами това беше едно от първите неща който пробвах "да сменя бутоните",обаче и двата бутона бачкат безотказно,странното е че се обърна бутона след като извадих веднъж този кабел за отварянето и затварянето на вратата(махал съм акумолатора не помага),като го сложа тоя кабел започва машинката само да цъка и не прави нищо,промерно вдига се в горно положение и там почва да цъка,цъка,цъка и може би ако поблъскам врата ще тръгна ама .....
Някой друг ако се сеща нещо
Най - ТочниЯ
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4