Нечовешки висок разход 316ка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Нечовешки висок разход 316ка
ако е м40 съм почти 100% сигурен че е вала
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Dpy написа:Не съм запознат как е при обикновеното газово,но от ламбда сонда,термостат и свещи такъв разход не може да стане.Случвало се е на приятел и беше дебитомер,а другите на мен и разход 20 не съм имал...Ако е от нещо друго може,аз не се сещам.Най-добре е ако имаш от къде да вземеш читав дебитомер да го сложиш на твоята и покараш.Така е най-сигурно да го отхвърлиш или затвърдиш като проблем.
Точно 20 литра на 100 км разход не съм имал. Но между 15 и 20 на 100 км със старата прецакана ламбда сонда ги стигах. Сега е 12 на 100 в градски условия.
- tdragov
- Потребител
-
- Кара: e36-320i
имах същия разход на 316-ката под всмукателните тръби има датчик за темп. на двигателя смених го струваше около 30лв и разхода падна на 11-12 градско
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Виж на диагностика да ти проверят ъгъла на изспреварване на запалването да ли е в нормите при различните обороти.Да не би да ти се е здухал нещо компа и да не дава голямо закъснение.Може и от вала да е и ако е се ремък неправилно зацепване
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
а как е вървежа, втурка ли се?
щот ако са некви такива страхотии, горката трябва да е като умряла...

- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 E36
- Мечтае да кара: Кабрио с харттоп
По мое мнение с обикновенно агу отпадат дебитомер ламда сонда и др разхода по скоро идва от не регулирана газова.Закарай я на газ анализатор да я закачат да видят съотношението газ въздух.Аз съм със М40В18 мотор в Е-36 с обикновенна Агу и дава разхот 8,5 на 12 литра на 100км.При разхода на бензин е напълно възможно след продалжителна експлоатация на газ колата на бензин си ебава верицата.Дебитомер издумка дюзи се изпозапушат ламда сонда се забие с грешки плочката на газовата намалява притока на въздух и от там пада и вървежа и като сложиш всички проблеми на куб расхода е на лице.20л на 100км направия на газ да ти е добре и си карай смело на 0.97ст на литър а не на 2.18 за литър.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
колега, имах същия проблем. При мен се оказа датчика на налягането на горивото. Смених го и разхода ми падна с 5 лита бензин на 100 в града. Газовото съм го разкачил и не мога да кажа дали и там има някаква промяна. А, и между другото има ли промяна във вървежа на колата?
п.п.: Според мен за такъв разход проблемът ти не е само един. Ремъкът ти добре ли е зацепил? разпределителният вал?
п.п.: Според мен за такъв разход проблемът ти не е само един. Ремъкът ти добре ли е зацепил? разпределителният вал?
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
И аз съм с компакт 316 с обикновенна газова и за мене разход 15 в града е нормално. Може би от карането ли не знам, ама под 12-13 трудно го свалям със супер икономично каране. Дори на бензин по сметки на бордовия не ми слиза под 13.5.
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
колеги, не знам какви са тия разходи от тези колици
. майта каруца е 2 опъти по-мощна и осезаемо по-тежка и на градско гори на газ към 15 /вярно с ГИ/. ако искам да кача до 20 тря да и скачам с двата крака на газта...от високо...нзн, попрегледайте си колиците, 20 е абсърден разход за нормално каране на тия коли

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
gi4o написа:колеги, не знам какви са тия разходи от тези колици. майта каруца е 2 опъти по-мощна и осезаемо по-тежка и на градско гори на газ към 15 /вярно с ГИ/. ако искам да кача до 20 тря да и скачам с двата крака на газта...от високо...нзн, попрегледайте си колиците, 20 е абсърден разход за нормално каране на тия коли
Преди газта беше за икономия,сега като гледам е обратното с този разход-каква е равносметката ви незнам.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
е, колега, за мене е нормално да гори 15, ма тя толкова гори и на бензин, толкова и дават и по каталог...все пак не може да става и дума за сравнение на мойта гаубица с компакт...та затва ползвах тоя пример
Еми от гледна точка на икономия 15 газ, сравнение с 13 бензин, отговора е ясен, друг е въпроса вече за разликата във вървежа.
И аз винаги съм се питал защо почти няма разлика в разхода на малките мотори и големите и според мене има значение това, че големи мотор се отразява доста по - добре на купе примерно 1300кг от един малък мотор. Аз поне така си го обяснявам и при първа възможност бих си сменил моя М43 с един М42 или М44
И аз винаги съм се питал защо почти няма разлика в разхода на малките мотори и големите и според мене има значение това, че големи мотор се отразява доста по - добре на купе примерно 1300кг от един малък мотор. Аз поне така си го обяснявам и при първа възможност бих си сменил моя М43 с един М42 или М44
Колега, каквото и да си говорим 20 на 100 разход при твоя мотор си е доста...независимо че е газ.

- by Marciano
- Потребител
-
Изключих дебитомера, но нямаше почти никаква промяна, със съвсем обикновена АГУ съм, дори няма и автоматично превключване газ-бензин.... иначе колата си върви съвсем нормално,единственото което е, че понякога не държи обороти.
Мойта неска я засякох и ми даде 17.
Не съм сигурен кога са сменяни свещи, филтъра е сравнително нов и кабели едва ли са сменяни.
Но един познат ми каза да я закарам на центровка, да измерят изходящи газове, момент на искрата и такива неща и щяла да заспи, като се има предвит, че като я взех разхода беше към 14, 3 литра от горе са доста.
Така че и моя съвет към колегата е една диагностика качествена ще се види от къде е проблема
Не съм сигурен кога са сменяни свещи, филтъра е сравнително нов и кабели едва ли са сменяни.
Но един познат ми каза да я закарам на центровка, да измерят изходящи газове, момент на искрата и такива неща и щяла да заспи, като се има предвит, че като я взех разхода беше към 14, 3 литра от горе са доста.
Така че и моя съвет към колегата е една диагностика качествена ще се види от къде е проблема

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3