Колеги дайте съвет с Агу

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Re: Колеги дайте съвет с Агу

Мнение от bmw55 » 14 Апр 2010, 21:28

LiTtLeRoCk написа:
bmw55 написа:
teo_pp написа:Скоро сложих газов изжекцион и оставих бензиновата помпа да работи, като по тоя начин циркулиращия бензин охлажда дюзите да не спекат. Паля винаги на бензин и после бенз. дюзи спират да пръскат, от там подхващат газовите :lalala: и :driving:

Колегата е прав аз имам 318 м43 имам метан не газ но е същото.
Помпата ми работи постоянно,само дюзите са спрени за да не пръскат и да не меша горивата.Палиш го на бензин да поработи 2-3минутки сутрин и сменяш на газ.
За 316 и 318 няма нужда от емулатор само едно реленце от 3.50лв :mhihi: 6-цилиндровите имат нужда от емулатори.Не се набивайте залодо да купувате емулатори!!!

Няма никакво значение дали е 4 или 6 цилиндъра,емулатора лъже компа,че дюзите работят в противен случай като ги прекъснеш с реле записва грешка в дюзите.

Да колега прав си и съм провал на диагностиката даже но в момента в който включа на бензин грешките изчезват мигновенно :)
А и мисля че тази грешка не влияе на компа или не съм прав?
Бъди честен пък да става квото ще

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Апр 2010, 21:39

bmw55 написа:
LiTtLeRoCk написа:
bmw55 написа:
teo_pp написа:Скоро сложих газов изжекцион и оставих бензиновата помпа да работи, като по тоя начин циркулиращия бензин охлажда дюзите да не спекат. Паля винаги на бензин и после бенз. дюзи спират да пръскат, от там подхващат газовите :lalala: и :driving:

Колегата е прав аз имам 318 м43 имам метан не газ но е същото.
Помпата ми работи постоянно,само дюзите са спрени за да не пръскат и да не меша горивата.Палиш го на бензин да поработи 2-3минутки сутрин и сменяш на газ.
За 316 и 318 няма нужда от емулатор само едно реленце от 3.50лв :mhihi: 6-цилиндровите имат нужда от емулатори.Не се набивайте залодо да купувате емулатори!!!

Няма никакво значение дали е 4 или 6 цилиндъра,емулатора лъже компа,че дюзите работят в противен случай като ги прекъснеш с реле записва грешка в дюзите.

Да колега прав си и съм провал на диагностиката даже но в момента в който включа на бензин грешките изчезват мигновенно :)
А и мисля че тази грешка не влияе на компа или не съм прав?

Прав си,той компа просто записва,че е имало проблем с дюзите и това е.

Потребител
Аватар

Мнение от ianbibian » 14 Апр 2010, 22:48

4естно ли нямате дум-клапи и не сте с емулатори бе ???! бахти а аз си боля главата цял ден как да го направа тва бмв на газ ???!!! :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от ianbibian » 14 Апр 2010, 22:51

последно: без емулатор и без дум клапи ... а ???, аи поне дум -клапа да сложа а ? :confused: чи мъй страххххх !!! :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 E36
Мечтае да кара: Кабрио с харттоп

Мнение от D.Devito » 14 Апр 2010, 22:57

Колега giggs_11 не съм толкова мълумен направил съм всички възможни реглажи на който се поддава изпарителят и не изка все едно газ не му достига цялата инсталация е нова само бутилката е ползвана година и половина но на колата на която се караше нямаше проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 14 Апр 2010, 23:07

Ясно че сичко и е 6 колега но за да не се форсира няма достатъчно гориво :(
А с какъв филтър си спортен или обикновен?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 E36
Мечтае да кара: Кабрио с харттоп

Мнение от D.Devito » 14 Апр 2010, 23:35

С обикновен филтър съм чисто нов комплект със запалителните свещи за по безпроблемна работа на газ.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 15 Апр 2010, 0:26

Колеги,спирайте само дюзите!Бензиновата помпа нека да си работи,ако не искате да си скапите дюзите и уплътненията без време :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Апр 2010, 2:10

ianbibian написа:последно: без емулатор и без дум клапи ... а ???, аи поне дум -клапа да сложа а ? :confused: чи мъй страххххх !!! :confused:

При мен: обикновенна газова,без емулатор,без предпазна клапа (аз си я махнах,понеже нямаше нужда :mhihi: ) спрени дюзите,помпата върти и бензина е винаги в резервата :mhihi: ,ламбдата се прекъсва с реле при работа на газ,седмица след смяна на маслото вече имам 1000км. ... за 3 години дали съм избил за нови дюзи,помпа,ламбда и дебитомер - не че имам проблем с тези :mrgreen: ама нали се прецаквали... :?: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 17 Апр 2010, 16:21

~Мишо~ написа:
ianbibian написа:последно: без емулатор и без дум клапи ... а ???, аи поне дум -клапа да сложа а ? :confused: чи мъй страххххх !!! :confused:

При мен: обикновенна газова,без емулатор,без предпазна клапа (аз си я махнах,понеже нямаше нужда :mhihi: ) спрени дюзите,помпата върти и бензина е винаги в резервата :mhihi: ,ламбдата се прекъсва с реле при работа на газ,седмица след смяна на маслото вече имам 1000км. ... за 3 години дали съм избил за нови дюзи,помпа,ламбда и дебитомер - не че имам проблем с тези :mrgreen: ама нали се прецаквали... :?: :mhihi:

Колега не е важно избиването на дюзите помпата и дебутомера,а е важното да работи и на бензин и на газ!!!
Трябва ви само кихалка(предпазната клапа)и едно реле да прекъсва д=зите и тва е.
А само да те светна колега колата е добре да се пали и гаси на бензин за запазването на мотора до колкото може повече защото от газта изсъхва и както си със 140 на магистралата нещо казва бум и тия пари където говориш за д=зи и тем подобни ти излизат за ОСНОВЕН ремонт!!!

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Апр 2010, 19:06

bmw55 написа:...защото от газта изсъхва и както си със 140 на магистралата нещо казва бум и тия пари където говориш за д=зи и тем подобни ти излизат за ОСНОВЕН ремонт!!!

Пълни глупости :!: Какво изсъхва бе колега :?: Газов двигател има по-голям ресурс от бензинов,стига всичко да е наред :yes:.

Потребител
Аватар

Мнение от ianbibian » 18 Апр 2010, 0:07

да-да , :mrgreen: :mrgreen: - газов двиг имал по голям ресурс от бендзиновия :mhihi: :mhihi: :mhihi: !!! тва като учих двигатели преди 15 год хората го бяха написали 1- дизеловият е с най-голям ресурс заради доброто мазане на бутало- цилиндровата група ! 2 - бендзиновият по - малко ! 3 - ГАЗТА СИ ЕБАЛО МАИКАТА СМАЗВАНЕ - НИККВО !!! ама ...виж кви времена дойдоха , колегата е прав от газта изсъхва! ама по-добре на газ , че иначе ти изсъхва джоба ! :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 18 Апр 2010, 0:34

яяяяяяяяя ....
двигател на гас ?!?!? коя марка автомобили имат двигател на LPG който е проектиран за това гориво и не използва бензин ? сиреч газов си двигател ?
клапаните най вече им се удължава живота , за генерацията да не говориме.

сигорен съм че си мислиш че на гас се износва мотора по мако защото му точиш по бистро като го сменяш :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Апр 2010, 7:56

Така съм чел,и то не по форумите... :winky:

п.п. Има M43/CNG фабрично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 18 Апр 2010, 10:53

~Мишо~ написа:
bmw55 написа:...защото от газта изсъхва и както си със 140 на магистралата нещо казва бум и тия пари където говориш за д=зи и тем подобни ти излизат за ОСНОВЕН ремонт!!!

Пълни глупости :!: Какво изсъхва бе колега :?: Газов двигател има по-голям ресурс от бензинов,стига всичко да е наред :yes:.

+1 :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36