Темпомат DIESEL (cruise control)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Темпомат DIESEL (cruise control)
А трябва ли да се прави някакво отключване с ГТ1 или тръгва веднага?
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Колега лостчето от дизелова е36-ца ли е или нямат разлика бензин дизел. Също карам ТДС и мисля да му сложа темпомат.Много полезна тема евала 

BaHka написа:А трябва ли да се прави някакво отключване с ГТ1 или тръгва веднага?
Схемата е plug and play.

bmw318tds написа:Колега лостчето от дизелова е36-ца ли е или нямат разлика бензин дизел. Също карам ТДС и мисля да му сложа темпомат.Много полезна тема евала
Прочети внимателно 1-ви и 2-ри пост

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
А дали лостчето и окабеляването от е39 d,а не tds е същото?
sebulba1 написа:А дали лостчето и окабеляването от е39 d,а не tds е същото?
лостчето от Е34 ТДС е еднакво и става префектно, аз от два дни съм с темпомат и лостче от Е34

Аз съм с лостче от некво бензиново БМВ. Донесоха ми я от Америка . Свързах схемата от Вариант 2 и всичко си тръгна от раз.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
iliew написа:Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!
Ако караш само в българия няма къде да я ползваш кой знае колко, но ако пътуваш по европа, определено има къде.
Например за Сърбия и Унгария е много полезно, защото имат доста магистрални патрули и си дебнат за скорост, а вече трудно се минава с 20 евро, да не говориме, че някой път е невъзможо

vld написа:iliew написа:Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!
Ако караш само в българия няма къде да я ползваш кой знае колко, но ако пътуваш по европа, определено има къде.
Например за Сърбия и Унгария е много полезно, защото имат доста магистрални патрули и си дебнат за скорост, а вече трудно се минава с 20 евро, да не говориме, че някой път е невъзможо
Тази екстра не е за racer-и

Ако постоянно даваш газ и после спирачки, само за да си една кола по-напред няма смисъл.
Аз включвам тампомата като изляза на прав път. Много е удобно. Само въртя волана и въобще не гледам таблото.
А и автомагистрала Тракия не е къса. Като тръгнеш от София си е доста път.
А имате ли наблюдения като икономия какво да очаквам от тази екстра?
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Екстрата е супер удобна,ем защото намаля разхода,ем разтоварва краката.Аз немога да кажа че пътувам много,но всяка събота правя по 500км и минавам по магистралата,та екстрата ем ще ми спести гориво,ем болки в краката.Кракът на човека неможе да се сравни с темпомата,или ще дадеш повече газ някъде или по-малко.Евалата за темата наистина е много полезна. 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:

колата ми е 325 ТДС
мерси
колата ми е 325 ТДС

мерси
SaRaLiQ написа:здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:
мерси
Колега, показаното лостче е за бензинов темпомат.
е36 няма готова букса, в която да включиш лостчето на темпомата и всичко да заработи от раз.
Прочети внимателно 1-ви пост.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
iliew написа:Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!
Докато карах 1-цата ползвах темпомата ежедневно... в София... и не само по цариградско... като свикнеш да го ползваш и знаеш как... спестява ти доста ръчкане и прави няква икономия... но трябва да караш спокойно, щото иначе няма никъв сми

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
SaRaLiQ написа:здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:
колата ми е 325 ТДС![]()
мерси
Колега, я дай снимки на това което имаш, защото ми е странно това обяснение. Къде ти е свързан класона и кои кабели са изрязани?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.