Темпомат DIESEL (cruise control)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Темпомат DIESEL (cruise control)

Мнение от BaHka » 18 Мар 2010, 18:22

А трябва ли да се прави някакво отключване с ГТ1 или тръгва веднага?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS

Мнение от bmw318tds » 18 Мар 2010, 19:29

Колега лостчето от дизелова е36-ца ли е или нямат разлика бензин дизел. Също карам ТДС и мисля да му сложа темпомат.Много полезна тема евала :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 21 Мар 2010, 15:22

BaHka написа:А трябва ли да се прави някакво отключване с ГТ1 или тръгва веднага?

Схемата е plug and play. :D

bmw318tds написа:Колега лостчето от дизелова е36-ца ли е или нямат разлика бензин дизел. Също карам ТДС и мисля да му сложа темпомат.Много полезна тема евала :bowdown:

Прочети внимателно 1-ви и 2-ри пост :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 21 Мар 2010, 17:35

А дали лостчето и окабеляването от е39 d,а не tds е същото?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 22 Мар 2010, 11:28

sebulba1 написа:А дали лостчето и окабеляването от е39 d,а не tds е същото?

лостчето от Е34 ТДС е еднакво и става префектно, аз от два дни съм с темпомат и лостче от Е34 :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 23 Мар 2010, 18:13

Аз съм с лостче от некво бензиново БМВ. Донесоха ми я от Америка . Свързах схемата от Вариант 2 и всичко си тръгна от раз.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 24 Мар 2010, 1:06

Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Мар 2010, 10:13

iliew написа:Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!

Ако караш само в българия няма къде да я ползваш кой знае колко, но ако пътуваш по европа, определено има къде.
Например за Сърбия и Унгария е много полезно, защото имат доста магистрални патрули и си дебнат за скорост, а вече трудно се минава с 20 евро, да не говориме, че някой път е невъзможо :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 24 Мар 2010, 11:45

vld написа:
iliew написа:Браво за ентусиазма ви колеги. Питам се кьде ли ще я ползвате тази екстра? Аз за 3 год. съм я ползвал 5 пьти а имам навьртяни около 100к км!

Ако караш само в българия няма къде да я ползваш кой знае колко, но ако пътуваш по европа, определено има къде.
Например за Сърбия и Унгария е много полезно, защото имат доста магистрални патрули и си дебнат за скорост, а вече трудно се минава с 20 евро, да не говориме, че някой път е невъзможо :mhihi:

Тази екстра не е за racer-и :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако постоянно даваш газ и после спирачки, само за да си една кола по-напред няма смисъл.
Аз включвам тампомата като изляза на прав път. Много е удобно. Само въртя волана и въобще не гледам таблото.
А и автомагистрала Тракия не е къса. Като тръгнеш от София си е доста път.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 24 Мар 2010, 23:12

А имате ли наблюдения като икономия какво да очаквам от тази екстра?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 24 Мар 2010, 23:38

Екстрата е супер удобна,ем защото намаля разхода,ем разтоварва краката.Аз немога да кажа че пътувам много,но всяка събота правя по 500км и минавам по магистралата,та екстрата ем ще ми спести гориво,ем болки в краката.Кракът на човека неможе да се сравни с темпомата,или ще дадеш повече газ някъде или по-малко.Евалата за темата наистина е много полезна. :bowdown:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 16 Авг 2010, 2:55

здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:

Изображение
колата ми е 325 ТДС :)

мерси
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Авг 2010, 13:29

SaRaLiQ написа:здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:
Изображение
мерси

Колега, показаното лостче е за бензинов темпомат.
е36 няма готова букса, в която да включиш лостчето на темпомата и всичко да заработи от раз.
Прочети внимателно 1-ви пост.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Авг 2010, 21:38

Докато карах 1-цата ползвах темпомата ежедневно... в София... и не само по цариградско... като свикнеш да го ползваш и знаеш как... спестява ти доста ръчкане и прави няква икономия... но трябва да караш спокойно, щото иначе няма никъв сми :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Авг 2010, 22:13

SaRaLiQ написа:здравейте колеги...Някой може ли да ми покаже снимка на самата букса на този темпомат...не буксата на лосчето,а гнездото където влиза тази букса от лостчето.Аз имам темпомат ама са изрязани кабелите и там е свързан клаксона.търсих буксата из всичките кабели но не я видях никъде...С две думи питам къде точно влиза тази букса:

Изображение
колата ми е 325 ТДС :)

мерси

Колега, я дай снимки на това което имаш, защото ми е странно това обяснение. Къде ти е свързан класона и кои кабели са изрязани?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ПредишнаСледваща

Назад към E36