Относно малкия борд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Re: Относно малкия борд

Мнение от ivailo » 18 Окт 2011, 15:08

Някой знае ли къде се намира датчика за вътрешната температура,в борда за климатроника ли е.Със стария борд съм с врътките за климатроника.
Последна промяна ivailo на 18 Окт 2011, 19:19, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 18 Окт 2011, 18:13

ivailo написа:Някой знае ли къде се намира датчика за вътрешната температура,в борда за климатроника ли е със стария борд съм с врътките,са ми показва 52 градуса вътре и не мърда

тука нещо не мога да разбера къв борд кви врътки за вътрешната температура е малката решетчица под врътката за дясната част на купето а това което ти показва 52 градуса е външната температура ама датчика ти е заминал или ако е допалнително слаган не е вързан както трябва
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailo » 18 Окт 2011, 19:24

А мога ли да си го сменя с работещо или трябва направо друг борд за да работи.Махнах капака има 2 кабела накрая свързани в едно но не е закрепен е така се мести мисля че се е отчупил от стойката си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 18 Окт 2011, 22:22

ivailo написа:А мога ли да си го сменя с работещо или трябва направо друг борд за да работи.Махнах капака има 2 кабела накрая свързани в едно но не е закрепен е така се мести мисля че се е отчупил от стойката си.

това дачика за външната температура ли дето седи в левия въздоховод зад предната лява гума или ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 18 Окт 2011, 22:42

да колега датчика седи във въздуховода и тои е за външната температура ето го на снимката жълтия датчик е закачен на борд със вграден гонг,а горния борд няма вграден гонг слага се отделно http://aabv.snimka.bg/automobiles/monta ... 8.25194555
(не ми се слиза до гаража иначе ще ви кажа дори кой пинове от буксата са за допълнително вързване на гонг на бордовете който нямат,тия малки и големи бордове ми станаха хоби вече :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 18 Окт 2011, 22:46

колеги и аз преминах от алалоговия към малкия борд едно момче ми го навърза ,ама сега имам следния проблем:сядам в колата давам на контакт и борда си показва температурата всичко ок!!да но като запаля и борда почва да ми показва -37градуса.после я изгасям давам на контакт и гледам лека полека почва да се дигат градусите до реалната външна темпереатура.От какво може да е този филм?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 18 Окт 2011, 23:09

ха до сега неми се е случвало такова нещо :dunno: ,провери пак кое къде е вързано неможе като е на контакт да си показва ок а като запалиш да е -37 градуса някаде нещо се бърка не мисля че е от датчика щом на контакт си е ок значи си работи,виж на правилните пинове от буксата сте вързали датчика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailo » 18 Окт 2011, 23:44

danchoni.1 написа:
ivailo написа:А мога ли да си го сменя с работещо или трябва направо друг борд за да работи.Махнах капака има 2 кабела накрая свързани в едно но не е закрепен е така се мести мисля че се е отчупил от стойката си.

това дачика за външната температура ли дето седи в левия въздоховод зад предната лява гума или ?

не не този дето е зад решетката дето ми каза,вътре в купето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Мнение от georgi dyulgerov » 15 Ное 2011, 9:25

Ха и аз да попитам нещо: Къде се вързват пин 13 и пин 15 от буксата на макият борд и за какви функции отговарят? Защо след като имам вграден гонг имам кабели на пин 10 и 11 на оригиналната букса на борда? :dunno:

Предишна

Назад към E36