JOM амортесори

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: JOM амортесори

Мнение от err0r » 30 Дек 2009, 16:57

Ха-ха-ха, колко оригинално.
И пак има няква разлика в цената... А каква ще е разликата в качеството? По-хард ли ше си направиш возията? Ако карам пистова кола, ще я направя твърда... няма да слагам пружини и амортисьори, а ще наваря един винкел там да видим как е с твърдото окачване. Ама като трябва да се търси компромиса между сток или М-тех съспеншън и регулируемо KONI жълто-червено с розови патета, ще търся някъде посредата.
А и между другото се сетих, още никой не ме спонсорира, за да правя колата както иска... а аз си плащам и правя каквото мога. :) Не забравяйте, че е36 е новият Голф2 и всеки средностатистически кривак, независимо дали е безработен, студент или голям баровец, се е насочил към точно тоя модел. :) Смея да твърдя, че с мойто Джом-мом, ринтинтин и каквото там беше окачване, автомобилът ми се държи по-добре на пътя от 70% от всички Е36 в България. Това се отнася и за всички останали колеги, които са избрали точно тази марка, а във форума те не са малко. До сега едно оплакване не съм чул. Нито за цена, нито за качество, нито за компромисен вариант. Защо ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Дек 2009, 17:17

Smoocki написа:И аз съм с JOM вози добре по Бургаската магистрала 210 и не мърда от лентата ,Билщайна на Дидо вози супер добре като твърдост не мога да преценя ,но мисля че е еднакво .

аз те возих с гуми 195/60/15 няма как да има стабилност със тези гадни гуми. Но само те подаваха, забелязах няколко пъти, че като взлизам с голяма скорост във остър завой, връщам гаста и се получаваше като ръчна, много твърда задница. Иначе Като бяхме на бухово със error не забелязах да му прави камшици колата или да се клати.
Инче къде е тая оферта Bilstein b10 sport за под 1000лв. За следващата кола може и да спестя за тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 30 Дек 2009, 17:35

И на мен не ми прави камшици ,то всъшност това е целта .Аз си продадох оригиналния м-тех чисто нов за да си купя това окачване поради простата причина ,че не ми се занимаваше всеки сезон да сменям пружини или да слагам обратно сток окачването.Колата все пак се кара ежедневно и тонякога трябва да гледаме практично ,на нещата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Дек 2009, 17:57

sonny написа:В Хееда в момента Апекса 720лв, па вие си купувайте Джом, дом, бим-бами, детска раборилничка рин-тин-тин.

в сайта има има такава цена - 2 289.41 лв
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2009, 18:04

Имат примоция и говорим за кит с пружини и амортисьори без реглаж. Няма шанс да се вземе койловър за под 1600лв някъде и то за не кой знае каква марка. Факва обаче, че колата има нужда от реглаж след всяко баране на койловъра за мен обезсмисля ползата му при всекидневна кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 30 Дек 2009, 19:26

и аз от лятото съм с ДЖОМ комплекта и за 4-5000км минати оттогава нямат забележки, хем се е лепнала колата на пътя, хем не е станала адската каруца. За 500 лв комплекта возията и визията се промениха към ++++ не виждам какво ги плюете при все, че 90% от е36тиците тук се карат по улиците, а не на пистите, а за градски завои и търкаляне джома е бомба

лично мнение :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2009, 20:58

Мисля, че е редно малко да уточним понятията. Нито джом, нито Билщайн Б10, Б12, Кони СТР, Апекс кита и т.н. не са окачвания за писта. Това са окачвания за серийна кола и всекидневна употреба. Окачване за клубно каране по писти е такова от класа на PSS и съответно аналогичните китове на Кони, Тейн, Газ и т.н.
Истинските окачвания за писта за истинска бегачка са тези от типа на Олинс, Пенске и т.н., където цената е пет цифрена в долари. Тъй, че варианта "карам си го градско, а като ми се докара на писта го свалям и съм цар" го забравете.
Аз лично джом бих си сложил на Е30-ката щото ме боли фара и не я имам за кола и ако пръдне окачването ще сложа възмножно най-евтиното защото целта на колата е да обслужва нуждите ми от транспорт по най-евтиния възможен начин, затва съм и сложил и газ и още хиляди неща, които никога няма да си позволя да сложа на е36-цата. В тоя смисъл на кола за работа и предвижване от точка А до точка Б бива ама на кола на която и правиш двигатели, съединители електроники, салони и т.н. и се плескаш в гърдите, че видиш ли съм голям ентусиаст и утре ще я пусна да се продава за тройна на нормалната цена щото била "уникална" да плесна тва лайно.. НИКОГА!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 30 Дек 2009, 22:51

845.09 - това е цената която ми излиза в ХЕЕД, ако има някакви промоций то не е упоменато
only rear wheel drive

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Дек 2009, 23:20

Мноу яко, и таа тема ше се заключи, то секидърпа към това де си е купил, малко са тез дет говорят малко по-обективно. Ама след кат са повозих на Грешката на рин-тин-тина всъщност установих, че е по-голям ташак от нормални амортисьори с некви пружини, а па като се прибрах с на маймуната рин-тин-тина отПлевен бех мноу доволка,че си зех Апекса, а не е като да не сме ги сравнили, и да, колата с апекс е по-хард от рин-тин-тина и е доста по-качествено. Даже като го гледам комбито е с Б12 в момента и апекса ми харесва повече.

А ако опрем д 100лв разлика в такива части, то по-добре да си купим голф2.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 30 Дек 2009, 23:32

Според мен това е един безсмислен спор.
Както казах за тия пари окачването не е лошо.Не е качествено, така е то си личи още като го отворих сравнение с оригиналния М-техник по-това как са заварявани стеблата и пръските ,но само на външен вид.За първи път карам със спортно окачване и не мога да преценя добре ли е не е ли ,но до сега всичко си е перфе държат се доста добре.Просто според мен времето ще покаже,но това че JOM няма име като Билщаин и компания ,не значи че не вози добре.
Аз не карам по-пистите ,защото просто колата ,не я правя с такава цел засега ,но предполагам че следващото окачване ще е по-качествено
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2009, 23:44

Значи докато продавах неща можех да взема такова окачване от Китай преди да го брандират на джом, тунинг артс, гт куп и т.н. Срещу съответен размер на поръчката ти ги боядисват цвят какъвто кажеш и ти слагат надписи каквито искаш, дори има и различна форма на пълнителите и т.н. Цената няма да я споменавам за да не стане гадно на собствениците, но в буквалния смисъл е по-ниска, отколкото на комплект къси и дълги шарнири. Говорете ми после за качество, усещания, твърдости и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 31 Дек 2009, 0:03

някой возил ли се е със D2 sport заслужава ли си ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Дек 2009, 0:11

За тия пари ако държиш на койловъри май няма конкуренция. А и камбър плейтовете струват бая пари ако се взимат отделно, а при тях са включени.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 31 Дек 2009, 13:38

Ще задам още един път въпроса. Някой от собствениците на автомобили с JOM амортисьори и пружини оплакал ли се е от покупката? Маймуната, Фюриозо, Смоки, Чочо от Разград? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 31 Дек 2009, 13:41

err0r написа:Ще задам още един път въпроса. Някой от собствениците на автомобили с JOM амортисьори и пружини оплакал ли се е от покупката? Маймуната, Фюриозо, Смоки, Чочо от Разград? :roll:

err0r - има ли JOM за дълга биалетка,че май ще слагам,ама гледам все за късата биалетка :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към E36