Два стопа за мъгла - DIY

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Re: Два стопа за мъгла - DIY

Мнение от Kambe » 14 Дек 2009, 14:30

JOGI написа:
Пилев написа:
Механджията написа:на моята кола и на двата стопа секциите, където е габарита, светват, щом пусна задни фарове за мъгла - не знам дали така е от завода :dunno:

Аз до колкото знам ако колата има фабрично фарове за мъгла(или инсталация за такива), то от зад си ти светят и двата стопа за мъгла , ако нямаш значи си само с един. :paranoid:

мне тва не е така.

моята е с фабрични за мъгла и като ги светна външната част на двата стопа светва по силно
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 14 Дек 2009, 15:15

тя и мойта е така, но само левия свети :gay:.. и на коли с 848 пак има или ляв или двата, просто тва не е гаранция

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Мнение от Amorphis » 14 Дек 2009, 16:57

Аз когато натисна за задните халогени за мъгла, и двата стопа почват да светят някакси по-силно и ярко.
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 14 Дек 2009, 17:22

При мен се получи това: http://vbox7.com/play:108f436c :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 14 Дек 2009, 18:11

bmw325tds написа:...... След това прекарах жица не от левия стоп, а от една клема,
която се намира зад лявата кора в багажника, но това само за ентусиасти. :lol:
Направо стана като оригинално :yes:

:yes: Точно от тази клема изтеглих напрежението и аз ..... Тя се намира в основата на левия стоп ,зад пластмасовата кора на багажника , закачена е за един стърчащ от купето болт ..... На нея има три гнезда , като едното е свободно ..!! Значи в тази клема постъпва кабела , който идва от бутона , след това от клемата се отделя един кабел , който отива в буксата на левия стоп . Даже според мен БМВ нарочно са я сложили тая клема именно за да се изтегли напрежение за десния стоп , ако човек реши да си го направи.... на нея даже има едно свободно гнездо, точно като да закачиш едно кабелче и да го пуснеш към десния стоп. Не го поясних това , понеже сметнах , че ще е объркващо за повечето колеги .. и както ти казваш е специфично и е за хора , които знаят какво правят... !

bmw325tds написа:2) След това паркинг щета и десният стоп замина.
Купих си втора ръка десен стоп. И гледам, че там си има пътечка на самата платка от фасунката до конектора.
Сложих стопа, включих конектора и газ. :driving:

Точно за това поясних , че има два вариянта на разположение на пиновете и пътечките и при тая "манипулация" е хубаво всеки да си провери с мултицета , кой пин от буксата на стопа , на къде води ....

Радвам се , че има хора като теб , които са на ясно с особеностите и ел .проблемите на Е36 (и не само с тях де ...). :yes: Понеже по тоя начин се внася допълнителна информация към дадена тема (както в случая) и нещата стават още по -ясни ... :yes: Понеже първоначално мислех , че ако добавя това пояснение , което ти си направил (за клемата), нещата ще станат по -объркани , но сега.... стои някак на място ... !

s_kolev написа:При мен се получи това: http://vbox7.com/play:108f436c

Хубаво е станало ... :yes: Браво!

fedoracore написа:колегата metodi80 - трябваше да изберете за модератор

Благодаря за хубавите думи , но аз и в момента съм администратор на една от най-големите фирми в България (няма да казвам коя е , за да не се получи реклама, но всички ,без изключение я знят...). Та дори да ми предложат да модерирам (а те не са ....), не знам дали ще имам времето и желанието ... Сега някой ще каже - "имаш време да пишеш във форума , пък нямаш време ..." ... ми да , форума за мен е форма на почивка ... :)
Последна промяна metodi80 на 14 Дек 2009, 18:43, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 14 Дек 2009, 18:33

s_kolev написа:При мен се получи това: http://vbox7.com/play:108f436c :mhihi: :mhihi:

Точно това искам да постигна и аз :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 02 Мар 2015, 18:49

Много се извинявам, че вдигам тема от 2009та но искам да питам е36 компакт 95та има ли я тая букса около левия стоп търсих я днес но не видях, че и аз искам да си пусна до десния стоп светлина за мъгла по най-цивилизования и безопасен/ противопожарен начин. благодаря много

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Мар 2015, 21:57

yokozunata написа:Много се извинявам, че вдигам тема от 2009та но искам да питам е36 компакт 95та има ли я тая букса около левия стоп търсих я днес но не видях, че и аз искам да си пусна до десния стоп светлина за мъгла по най-цивилизования и безопасен/ противопожарен начин. благодаря много

То не е точно букса , а един клеморед в пластмасов корпус ..... , при компактите нещата са все по "изкълчени" , та не съм сигурен , честно казано не съм се заглеждал дали тоя клеморед е точно зад кората под стопа , но го няма там , вероятно е някъде в близка орбита .... та огледай се хубаво ....зад корите около стопа и калника/багажника....

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 03 Мар 2015, 9:40

Точно така, действително в основата на левия стоп, зад пластмасата, до основата на главната букса имам закачена една червена щракалка тип клемичка с оставено 1 парче кабел и стопено накрая фабрично да не се търка в ламарината. От дясната срана го имам същото просто ще трябва да ги свержа с проводник, него да го скрия по оригиналния стоп да движи и да сложа крушка в дясно, с 2 волфрама инсайд! Много благодаря за полезната информация, и още нещо: за габарити отзаде имах крушки 10 вата и 5 вата едната иЗгоря, видимо много стара и сложих 21 вата в двата стопа? Проблем ли е за инсталацията това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Мар 2015, 18:50

Сложи си 5 ватови, ще вадиш очите на тия зад теб.

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 03 Мар 2015, 22:43

Да осъзнах си грешката, и направих мъглата от дясно по описания начин!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Окт 2015, 16:35

Много полезен мод.
С настъпването на зимният сезон реших, че наистина има полза и днес го реализирах.

Резнах си от една кола дясната букса, за да има от къде да изкарам пинчето, изкормих метър и половина кабел жълт с бяла ивица, за да е оем и си изкарах една кабелна обувка от разпределителната кутийка под стопа, защото обикновенната обувка идва много широка. Определено така симетрично е по-добре :!:
Браво и благодаря, Методи :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Предишна

Назад към E36