ламбда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- dobri_rally
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 coupe
- Мечтае да кара: M
Re: ламбда сонда
ламбдата се е сдухала сто на сто,щото ауспуха ми е станал по черен и от на дизел.а и като я запалиш направо смъди на очите.Само не знам като съм още с една тръба каква да сложа.Имат ли разлика 2.0 и 2,5 или не е от значение
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Ми след като двигателя ти е 2.5 препоръчително е да си купиш направо цялата генерация за към 150лв имаше в продава и си завий съответно и сонда от 2.5 и чиста работа
един пр има 2.5 и му е махнал сондата,онзи ден карах пак 325 без сонда ,колата върви перфектно и гори не повече от 11 -11.5 и то с настъпване,не знам как вашите коли дават такива разходи...
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- c0mmand3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 M Sport
Тия дни отивам на диагностика да видим какво става , ако няма нещо съществено я откачам да видя ще падне ли разхода ... друг момент да споделя имам голямо колебание в празния ход ,сменях 3 моторчета , накрая сложих моето почистено и пак нула ефект. пробвах и с други кабели пак нищо , резултата е висок разход и неравномерен празен ход ... дано след диагностиката открием нещото което мори колата
стан,колата се караше на ръчка и пак не повиши разхода от това... 

По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- dobri_rally
- кандидат ентусиаст
-
колега не ми се вярва при каране на ръчка да е 11.5\100 разхода (градско). но ще пробвам и аз без нея и ще ти кажа . 

- dobri_rally
- кандидат ентусиаст
-
стан написа:Ми след като двигателя ти е 2.5 препоръчително е да си купиш направо цялата генерация за към 150лв имаше в продава и си завий съответно и сонда от 2.5 и чиста работа
Така я купих .а и като сменя цялата генерация трябва да се сбогувам с ремуса, щото е с един отвор и да си търся с два . И още нещо звукът в момента е страхотен и се чудя.

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
c0mmand3r написа:Тия дни отивам на диагностика да видим какво става , ако няма нещо съществено я откачам да видя ще падне ли разхода ... друг момент да споделя имам голямо колебание в празния ход ,сменях 3 моторчета , накрая сложих моето почистено и пак нула ефект. пробвах и с други кабели пак нищо , резултата е висок разход и неравномерен празен ход ... дано след диагностиката открием нещото което мори колата
При теб може и дебитомера да е заминал

- c0mmand3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 M Sport
Tъкмо се връщам от диагностика , заминала е ламбдата . Откачихме я временно и махнахме минуса на акумулатора да си тръгне за сега по заводските карти и ще купувам нова сонда . Ходих в един магазин тука за авточасти и ми предложиха 2 варианта Бош за 108 лева и NGK за 110. Не знам колко са и 2те бош и нгк , кажете вие впечатления от марки и цени да се ориентирам в избора . Благодаря
След като я сменя ще видим какъв ще е резултата.
След като я сменя ще видим какъв ще е резултата.
- dobri_rally
- кандидат ентусиаст
-
днес смених ламбда сондата.Старата беше Бош и сложих същата втора употреба за 40 лв.Мисля че сега е по-добре ,ще покарам 2 дена и ще разбера със сигурност.Само не мога да разбера защо някои колеги пишат за две ламбда сонди,защото аз си мисля че с две сонди са Е46 а не Е36 320.И Къде се намират ако е така щото аз на мойта виждам само една. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колекторите са ти на 2 части по 3 тръби и на всяка тройка има по една сонда. При М52ТУ и М54 има и по още една след катализаторите, тоест общо 4.
Never mistake motion for action...
- dobri_rally
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за помоща и до нови срещи 

- DANGER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за кеф
Само да вмъкна , че сондата се подбира според вида на електроноката. Тя не мери дебит на изгорелите газове и затова няма значение каква е кубатурата на мотора. Измерва съдържанието на О2 в изгорелте газоме, затова се нарича Oxigen sensor.
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
нещо не мога да схвана
как такъв мотор се кара сам с една изпускателан тръба
Що за глупост е това... нямам думи, аз съм с мотор М44Б19 от 318ti и съм с генерация от 320-ка, какво оства да си с мотор 2.5 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3