въпрос за чип
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Ares не е толкова да КГми зависимостта то и те влиаят но е повече до конски сили(тва и ти си го визирал)
предавателни числа
аеродинамика
И за тях пак си има формули дето ТДСа при такава скорост не може да ги смята 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
Smashed написа:scarf: 230- 240++ Да бе?????
Много ясно че ги прави, не се съмнявай! Освен ако не бум не говори за 525 ТДС, но не вярвам. 525 с чип става над 210 коня, така че сигурно ще направи и 250, поне 325 съм чувал че ги прави 250 с чип тунингаиначе 230-240
аз карам 325 и без чип правя 250км/h а ако сложа чип...

P.S.
който не вярва ще го повозя

стига с тия издънки.по книжка 325тдс без чип вдига макс 214км.приятелите с баварките си слагаха на 320и(е36) и на 525тдс(е39).контактуваха си с някъв австриец,който им прати чиповете за по 100лв на кола
,на бензина се сменя един чип и се вдигат 16к.с.,а при тдс-а се сменят 2 чипа и се дигат 25к.с.тва е.и тук във форума беше писано че като се сложи чипа,колата започва да пуши.товя е вярно.преди 2 седмици ходих на пампорово с приятеля ми с 525тдс-а,и като го настъпеше да изпреварва(само като му зададе повече,или като сменя предавките),отзад сериозно си пропушваше.кара с чипа от лятото на 2004 и досега проблеми не е имал,а е минал около 100 хиляди
колата беше на 311000км.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Абе това с пушенето след чип-осването и аз го чух, ама що се получава така?
И още нещо, с всички чипове ли колата започва да пуши или не?
Много ми е интересно какво е мнението на някой който вече го е слагал, защото и аз от край време се чудя да бодна ли чип или не.
Ето какво дават за 525tds-143PS от DIGTAL TUNING:
За да видиш линка, натисни тук
Марка BMW
Модел SERIE5
Двигател 525 TDS - 143CV
Година 1997
Цилиндри 6
Обем на двигателя 2498
Оригинални технически данни DigitalTuning технически данни
Мощност в [HP] при 4600 min-1 143 Мощност в [HP] при 4720 min-1 178
Въртящ момент в [Nm] при 2200 min-1 280 Въртящ момент в [Nm] при 2090 min-1 364
Максимална скорост [Km/h] 211 Максимална скорост [Km/h] 224
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.7 Ускорение 0-100Km/h [s] 9.8
Разход на гориво [l/100Km] -- Разход на гориво [l/100Km] --
Увеличение на мощноста с 35 [HP]
Увеличение на въртящият момент с 30 % [Nm]
Цена 1070 [лв]
Забележка:
За автомобили произведени до 1995 година вкл. 20% отстъпка
За автомобили произведени 1996 и 1997 година 10% отстъпка

Много ми е интересно какво е мнението на някой който вече го е слагал, защото и аз от край време се чудя да бодна ли чип или не.
Ето какво дават за 525tds-143PS от DIGTAL TUNING:
За да видиш линка, натисни тук
Марка BMW
Модел SERIE5
Двигател 525 TDS - 143CV
Година 1997
Цилиндри 6
Обем на двигателя 2498
Оригинални технически данни DigitalTuning технически данни
Мощност в [HP] при 4600 min-1 143 Мощност в [HP] при 4720 min-1 178
Въртящ момент в [Nm] при 2200 min-1 280 Въртящ момент в [Nm] при 2090 min-1 364
Максимална скорост [Km/h] 211 Максимална скорост [Km/h] 224
Ускорение 0-100Km/h [s] 10.7 Ускорение 0-100Km/h [s] 9.8
Разход на гориво [l/100Km] -- Разход на гориво [l/100Km] --
Увеличение на мощноста с 35 [HP]
Увеличение на въртящият момент с 30 % [Nm]
Цена 1070 [лв]

Забележка:
За автомобили произведени до 1995 година вкл. 20% отстъпка
За автомобили произведени 1996 и 1997 година 10% отстъпка
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Тия с тая груба цена няма никога да прокопсат в българия.Тука хората билетчето за градския транспорт не си плащат камоли някви си там софтуери....
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
Kris написа:Smashed написа:scarf: 230- 240++ Да бе?????
Много ясно че ги прави, не се съмнявай! Освен ако не бум не говори за 525 ТДС, но не вярвам. 525 с чип става над 210 коня, така че сигурно ще направи и 250, поне 325 съм чувал че ги прави 250 с чип тунингаиначе 230-240
аз карам 325 и без чип правя 250км/h а ако сложа чип...![]()
![]()
![]()
P.S.
Пич, не искам да се заяждам! Вервам ти!

Ако искате да видите колко е отклонението при вас има 1 начин: Ако имате приятел катаджия с радар

Километража на Vectrata ми е фабрично до 280km/h, по каталог и дават V-max - 245km/h, да ама според километража ми (преди да сложа чипа и филтъра) вдигам 260!!! Което разбира се не е така! При такава скорост отклонението спокойно може да е към 10-15, дори 20км/ч!
Big Money Works
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Като видите как ще ви запушат печките като рейс Чавдар, набързо ще е откажете от вървежа, който и без това не е кой знае колко по-голям 

Браво!Абсолютно си прав.Ares написа:Kris написа:Smashed написа:scarf: 230- 240++ Да бе?????
![]()
![]()
P.S.
Пич, не искам да се заяждам! Вервам ти!Сигурен съм, че толкова пише и на километража ти, но виж, на километража не вярвам! Проблема си е за тези, които вярват на километража си! Както казах и в предишни пост, всички производители на коли, правят нарочно фабрично отклонение в скоростомера!
Ако искате да видите колко е отклонението при вас има 1 начин: Ако имате приятел катаджия с радари засичате.
![]()
Километража на Vectrata ми е фабрично до 280km/h, по каталог и дават V-max - 245km/h, да ама според километража ми (преди да сложа чипа и филтъра) вдигам 260!!! Което разбира се не е така! При такава скорост отклонението спокойно може да е към 10-15, дори 20км/ч!
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Не съм голям спец по дизели, щот този ми е първия, но това което знам за ДВГ ме навежда на мисълта, че пушенето =богата смес=по-висок разход. При добро изгаряне няма пушек. Значи така пък за чиповете дават по нисък разход 0.5-1л/100. Нещо не ми се връзва 

Ares написа:Kris написа:Smashed написа:scarf: 230- 240++ Да бе?????
![]()
![]()
P.S.
Пич, не искам да се заяждам! Вервам ти!Сигурен съм, че толкова пише и на километража ти, но виж, на километража не вярвам! Проблема си е за тези, които вярват на километража си! Както казах и в предишни пост, всички производители на коли, правят нарочно фабрично отклонение в скоростомера!
Ако искате да видите колко е отклонението при вас има 1 начин: Ако имате приятел катаджия с радари засичате.
![]()
ОК може и да сте прави, но след като ги има тези скоростомери не трябва ли да ги взимаме като основа за сравнение. И ако сте толкова сигурни кажете ми кога сте изминали 250км за 1час и къде та да пробвам и аз

така е,не се получава добро изгаряне на нафтата и то си я изхвърля отзад.мисля,че това не е проблем,защото както казах човека с тдс-ката е минал 100хилки км и нищо му няма на двг,сменя масла и филтри и газззз.ама яко го кара,така че май да слагаме чипа и тва е.petio написа:Не съм голям спец по дизели, щот този ми е първия, но това което знам за ДВГ ме навежда на мисълта, че пушенето =богата смес=по-висок разход. При добро изгаряне няма пушек. Значи така пък за чиповете дават по нисък разход 0.5-1л/100. Нещо не ми се връзва
те чиповете едва ли са различниИ още нещо, с всички чипове ли колата започва да пуши или не?

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Аз в момента който си взех ТДС-а си го чипосах о досега върви прекрасно около 25к,чипа(чиповете щот са два!!!) съм си ги правил сам със софт от Италия пратен от мой колега и ефекта е доста положителен!За колко коне+ става въпрос това са празни приказки както и че филтъра дигал 10коня-КАК
Важното е как си усещаш колата,след като ги сложих стана по пъргава и може би макц скорост+10км/ч ама и това е относително?
Иначе да пуши не съм забелязал

Важното е как си усещаш колата,след като ги сложих стана по пъргава и може би макц скорост+10км/ч ама и това е относително?
Иначе да пуши не съм забелязал

както каза един колега по горе чиповете оптимизират сместа и е нелогичнода пуши. Това става ако се подава на помпата повисока пропорция дориво . Когато ходите на диагностика гледайте внимателно какви са параметрите и как ви се настройва колата. В супер дизел ми бяха вдигнали процента на горивато после с един приятел в дару я нагласихме както си е заводската настройка.
А за проверката за конете ако някой може да ги премери аз съм навит да ги меря преди и след чипа.
А за проверката за конете ако някой може да ги премери аз съм навит да ги меря преди и след чипа.

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3