Съвет за зимни гуми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
Re: Съвет за зимни гуми
А ако нямаш пари за Гиславет и Нокиан са супер гума за сняг.Мой колега кара с Нокиан и даже ги хвали,че му върви колата по добре от буса който е с Гиславетки.Но и двете марки са просто много добри за ЗИМАТА.Да не се излъжеш да се вземеш от летните им гуми.
Колеги пазарих 2 дебица с дот края на 2007 за отпред за отзад май ше сложа 2 нови сигорно същите за да си запълня комплекта
и се надявам да нямам проблеми зимата 

Миналата зима си купих 4 броя нови гуми "Дебика".
Зимата изминах 8000км. без никакви проблеми.
Тази зима ще карам с миналогодишните, грайфера не е мръднал, гумата не се е втвърдила (направих сравнение с нова).
Предлагам да се организираме и като падне снега да си тестваме гумите на някой полигон. След това резултат в темата и "ключ".
Миналата година спрях с 3 метра по-късо разстояние от една друга кола, която нямаше ABS, а гумите и бяха "Мишелин".
Всичко е относително, и зависи от конкретната ситуация.
Безавариен път на всички.
Зимата изминах 8000км. без никакви проблеми.
Тази зима ще карам с миналогодишните, грайфера не е мръднал, гумата не се е втвърдила (направих сравнение с нова).
Предлагам да се организираме и като падне снега да си тестваме гумите на някой полигон. След това резултат в темата и "ключ".
Миналата година спрях с 3 метра по-късо разстояние от една друга кола, която нямаше ABS, а гумите и бяха "Мишелин".
Всичко е относително, и зависи от конкретната ситуация.
Безавариен път на всички.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Здравейте колеги,
имам няколко въпроса, но тъй като не искам да отварям нова тема ще използвам тази. Съвсем скоро ми предстой смяна на двигателя и по живо по здраво ще се оборудвам с 2.8i. Въпроса ми е какъв размер зимни гуми да сложа? Потърсих из форума но не видях подобно запитване. Колегата, от който купувам двигателя спомена, че кара колата си с 255 за летни гуми и също така, че като завали малко дъжд и при малко по-рязко подаване на газ пак тръгва с вратите напред. Общо взето въпроса ми е ако сложа 205/60/15 дали ще мога да карам зимата
. Говоря разбира се за чисто нов комплект най-вероятно Ултрагрип7.
Мерси предварително,
Михаил Великов
имам няколко въпроса, но тъй като не искам да отварям нова тема ще използвам тази. Съвсем скоро ми предстой смяна на двигателя и по живо по здраво ще се оборудвам с 2.8i. Въпроса ми е какъв размер зимни гуми да сложа? Потърсих из форума но не видях подобно запитване. Колегата, от който купувам двигателя спомена, че кара колата си с 255 за летни гуми и също така, че като завали малко дъжд и при малко по-рязко подаване на газ пак тръгва с вратите напред. Общо взето въпроса ми е ако сложа 205/60/15 дали ще мога да карам зимата

Мерси предварително,
Михаил Великов
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
225/50/16-летни/Barum Bravuris 2 2008г/!
185/65/15-зимни/Dunlop WinterSP 3D 2008г/!
185/65/15-зимни/Dunlop WinterSP 3D 2008г/!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Дебица са железни гуми - вече 8-ма зима ги търкалям, не са мръднали.
- ВаНко
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ...320ка...
- Мечтае да кара: M5 e39
- Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)
ivokaza написа:Дебица са железни гуми - вече 8-ма зима ги търкалям, не са мръднали.
Kолега, тия гуми на толкова време, верно са станали железни.
П.П. Съветвам ви да не си правите експерименти с гумите!!
Power is nothing without control...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
ВаНко написа:ivokaza написа:Дебица са железни гуми - вече 8-ма зима ги търкалям, не са мръднали.
Колега можеби има предвид , че 8-ма зима търкаля с тая марка ... а ако не е така (ами кара с едни и същи гуми вече 8-ма зима ) , то наистина е хубаво да се замисли .... ама всеки си преценява ...
Колеги какво ще кажете за Kumho по-точно за зимните им модификации?
От миналта година съм с такива само, че летни и съм доволен, но бих искал да разбера нещо повече за зимните
От миналта година съм с такива само, че летни и съм доволен, но бих искал да разбера нещо повече за зимните

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
ВаНко написа:
ivokaza написа:
Колега можеби има предвид , че 8-ма зима търкаля с тая марка ... а ако не е така (ами кара с едни и същи гуми вече 8-ма зима ) , то наистина е хубаво да се замисли .... ама всеки си преценява ...
дано да е 8 години с тази марка защото ако кара с едни и същи гуми 8 години то те отдавна са си заминали.По мои познания една гума независимо лятна или зимна има срок на годност който е 7 години и дори и да я оставиш на стилажа пак няма да става на гума,камо ли ако я караш.
ivokaza написа:
дано да е 8 години с тази марка защото ако кара с едни и същи гуми 8 години то те отдавна са си заминали.По мои познания една гума независимо лятна или зимна има срок на годност който е 7 години и дори и да я оставиш на стилажа пак няма да става на гума,камо ли ако я караш.
- man4ev
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Гиславед
+1
Предната зима си ги взех новички Еуро Фрост 3 195/65/15 - перфектна гума/шарка на мн добра цена ~110лв бр. бяха тогава. Оборих доста хора покрай мен, които раздуваха нещо от рода на "бмв през зимата - само в гаража"

Мore pride to building an engine than to swap a better one!
- BMW_Carnivor3
- Потребител
-
- Кара: на слепо
- Мечтае да кара: какъвто и да е Хаман
зимните гуми колега станат ли на повече от 3-4 год колкото и да са пазени да не горят от слънцето каучука вече за нищо нестава ... ако дота им е от 2007 насам и имат приличен граифер биха ти вършили работа според мен
мойта фулда сега им е 3-ти сезон и са си доста прилични но и да кажеме аз съм минал 15 000 км с тях

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2