316 седан или 316 компакт :?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: 316 седан или 316 компакт :?
KUM4o написа:mg87 написа:darko1 написа:Щом е 1.6 вземай компакта,той е малко по-лек и със сигурност е М43.Да знаеш таблото е малко по-грозно от на седана
То целия компот си е по грозен като цяло, а седана ако е с м43 мотор не виждам проблем че е 2 год. по стар
До 93-та се слагат м40 и м42 ако не ме лъже паметта.Иначе 95 е по-добре от 93 в повечето случай.Но честно казано взимай това ,което е по-запазено от двете.
93-та започва да се слага и м43, демек и двата мотора http://www.realoem.com/bmw/select.do?ki ... 900&arch=0

Въпрос на вкус, аз автобус не искамmetodi80 написа:Винаги е по-добре да има още две врати (ако се наложи да се ползват) , пък ако не , то не пречат ...

А иначе... твърдо за Компакта с тези мотори. Седанче... М44 (много рядък), 320 или нагоре само

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Много ясно че собствениците на компакт ще ти кажат компакт а останалите седан, за мен лично компакта седи грозен някакси с тая отрязана задница, но определено не е болка за умиране 

Тая тема ми заприлича на други от сорта 320 VS 318is
Според мен ако искаш с 4 врати-седан, ако искаш с 2-купе, ако искаш по ефтино-компакт

Според мен ако искаш с 4 врати-седан, ако искаш с 2-купе, ако искаш по ефтино-компакт

Аз имах купе с 1.6 м43 и ти казвам:
Мани недей!
Сичко под 2ка матор е компромис за бмв не че и 20ката не е,ама тя поне на звук го докарва!
Дет се вика,ако търсиш икономична,красива и вървяща кола с евтина подръжка значи не търсиш БМВ!
Не е ясно какво търсиш в тоя случай де!
А и 1.6 със скапан дебитомер харчеше 20 у градо със здрав 14!

Мани недей!

Сичко под 2ка матор е компромис за бмв не че и 20ката не е,ама тя поне на звук го докарва!

Дет се вика,ако търсиш икономична,красива и вървяща кола с евтина подръжка значи не търсиш БМВ!

Не е ясно какво търсиш в тоя случай де!

А и 1.6 със скапан дебитомер харчеше 20 у градо със здрав 14!

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
slatanic написа:Аз имах купе с 1.6 м43 и ти казвам:
Мани недей!![]()
Сичко под 2ка матор е компромис за бмв не че и 20ката не е,ама тя поне на звук го докарва!![]()
Дет се вика,ако търсиш икономична,красива и вървяща кола с евтина подръжка значи не търсиш БМВ!![]()
Не е ясно какво търсиш в тоя случай де!![]()
А и 1.6 със скапан дебитомер харчеше 20 у градо със здрав 14!![]()
Явно твоита 16-ка е била кенеф

За расхода може да поспориме

Компакта е малко по-лек, следователно и малко по-пъргав от седана и купето с аналогични двигатели, а също така и много малко по-икономичен. За градско каране е много по-добър вариант. За извънградско седан/купе ИС. За магистрала - 320.
Защо всички плюете 16-ките?Не всеки търси вървежност като вас ,а може би просто му се кара бмв без значение от мотора.Аз карам 316 седан с м40 мотор,който му се сменят консумативи ,когато трябва и до сега един път не ми е направил мизерия.

- borislav1980
- Потребител
-
И аз мисла като тебе колега.Ако си поддържаш колта ще те слушка ако не и 5000куб да караш,повече ще я караш по сервизи от колкото по пътя,мани.
А иначе навъпроса мисла,че зависи колко врати искаш да ти има колата.
А иначе навъпроса мисла,че зависи колко врати искаш да ти има колата.
- djarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
- Мечтае да кара: E92 M3
карам 316 компакт с м43, и съм много доволен върви си добре не мога да се оплача и ми харчи доста добре като се има на предвид че карам само градско,преди бавара имах алфа ромео 156 99' 2.4JTD еми да ви кажа чесно мерси съм от италянски лелки,зех си бимара и се кефя адски много, 

Синьо бяло в черен кръг и три букви главни !
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Като цяло и на мен неми харесва задницата и таблото на компакта , но щом си решил да взимаш , с м43 мотор е по-добрия варянт . Едно приятелче наскоро взе такъв и е доста доволен също е 95-та , сега е и с чип от Лъчо и е доста пъргав по-светофарите

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
ето решението за разкрасяването на задницата на компакта като цяло мога да кажа, че е доста пъргав за 1,6 мотор сравнение с 318ката ми седан е36 доста по напред

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Най удачния вариянт според мен е Ти или Ис по твое желание 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ludax
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 316 sedan
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
Приятел, мое лично мнение и сигурно мнение на още много колеги тук е, че 316 седан е по-тромава работата от компакта, защото -- тежко купе:малък двигател.... (нямам какво да кажа повече) относно компакта нямам впечатления, но по отношение на мощността, той е по-добрия избор!
Ако искаш още да разбереш за 316-ката питай! Но мое лично мнение е да си вземеш 318 ис разхода е еднакъв (на вентилирания да е с 1 или макс 2) обаче при нормално каране!
На моята кола ( 316 95 година - седан) ми дава разход градско 9-10 при тежест на крака не повече от допустимото :d.... ако я режа си отива на 11
Ако избираш между двете си вземи компакта ( ако си млад), ако си възрастен улегнал си вземи седана!
Ако искаш още да разбереш за 316-ката питай! Но мое лично мнение е да си вземеш 318 ис разхода е еднакъв (на вентилирания да е с 1 или макс 2) обаче при нормално каране!
На моята кола ( 316 95 година - седан) ми дава разход градско 9-10 при тежест на крака не повече от допустимото :d.... ако я режа си отива на 11

Ако избираш между двете си вземи компакта ( ако си млад), ако си възрастен улегнал си вземи седана!
- ludax
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 316 sedan
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
santo_bansko написа:slatanic написа:Аз имах купе с 1.6 м43 и ти казвам:
Мани недей!![]()
Сичко под 2ка матор е компромис за бмв не че и 20ката не е,ама тя поне на звук го докарва!![]()
Дет се вика,ако търсиш икономична,красива и вървяща кола с евтина подръжка значи не търсиш БМВ!![]()
Не е ясно какво търсиш в тоя случай де!![]()
А и 1.6 със скапан дебитомер харчеше 20 у градо със здрав 14!![]()
Явно твоита 16-ка е била кенеф![]()
За расхода може да поспориме
... приятел много грешиш, че е компромисно решение под 2-ка мотор....
Аз имам 316 седан и преди една седмица му смених генерацията и извади уникален звук!!!!

Но наистина е за нормално каране... след 3500 оборота се усеща пъргавина, но само при 2-вама макс трима човека в колата!
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3