запушен катализатор ?! + ВИДЕО !!! (авариен режим?)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: запушен катализатор ?! + ВИДЕО !!!

Мнение от ивчо3 » 16 Окт 2009, 16:12

На клипа като съдя по оборотомера няма нещо кой знае какво. Наистина оборотите след форсиране не трябва да играят така около 600-800, но по звука разбирам, че имаш проблеми в газоразпределителния механизъм. Чуват се повдигачите как тракат около 3-3500 оборота до към 2000. Дано не съм прав, но най-лесно е да свалиш капака на главата и да видиш какво е състоянието на разпределителния вал. Има ли видими следи от износване си за друг вал, кобилици и повдигачи евентуално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 16 Окт 2009, 16:23

ама верно повдигачите потракват... може и по-зле да са. провери си маркучите че е по-лесно а после сваляй капака и гледай разпределителния вал...

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 16 Окт 2009, 16:45

Аз пък искам да спомена по темата катализатори,неска си махнах ката на 318 тдс и мога да гарантирам че разлика огромна,колата започна да върви още на 1.9 оборота преди да пусне турбото и после дурпа по яко и е по леко на колата.Разлика в пушенето няма никва ! Бих казал на който се колебае на печките да си махнете КАТА :D
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 16 Окт 2009, 17:03

iv4ooo89 написа:Аз пък искам да спомена по темата катализатори,неска си махнах ката на 318 тдс и мога да гарантирам че разлика огромна,колата започна да върви още на 1.9 оборота преди да пусне турбото и после дурпа по яко и е по леко на колата.Разлика в пушенето няма никва ! Бих казал на който се колебае на печките да си махнете КАТА :D

Аз бих препоръчал да не се маха, а да се сменя с нов, но нали сме си българи... на никой не му дреме да изгорелите газове, а после руптаем, че дишаме мръсен въздух и, че вчера е било 25 градуса, а днес 5... ама това е тема на друг разговор! Да не говорим и, че едно резонаторно гърне е 25лв, а нов катализатор 3000+... но ще дойде деня в който данъците ни зависят от нивото на изгорелите газове, и тогава ще те питам колега какво ще правиш :)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 16 Окт 2009, 17:18

Значи колегата който каза за повдигачите донякаде е прав. това което се чува не е тракане на гсма може така да звучи , но на живо е все 1 съм извадил някоя свещ и нали знаете звука какаъв е . Сега питах 1 разбирач той ми каза следното : възможно е повдигачите да ти се ( надървят) т.е да се пълнят с масло което трудно излиза и държи клапаните отворени , затова става така и се чува такъв звук . Каза ми да ги сваля и да ги промия като същевременно им изкарам маслото на менгеме . обясни ми че при тези обороти налягането на маслото е много високо и надува повдигачите и ги оставя отворени . значи днес забелязах , че в движение стигам до 5600 и двигателя започва да дава странен звук като този които се появява на клипчето на 1:08 мин и се оправя на 1:12 . имам чувството , че като работи над 5500 оборота е въпрос на време да се появи това бучене и след това въпрос на време за да се оправи . винаги продължава точно 4 сек ! на клипа много неможа да се прояви , макар че в движение съм стигъл до 6400 оборота , но леко отпуснали газта 100 оборота да падне т.е 6300 и веднага започва да бучи . не че карам колата така но ако ми се наложи на 1ва да трагна бързо и подмона тези обороти познайте бързото тръгване в какво се получава ?! във влачене по натоварени кръстовища ....

Аватар

Мнение от iv4ooo89 » 16 Окт 2009, 17:24

:D Като дойдат тия дни с екологията да не надяваме да имаме пари за по мошни и хубави коли да не праим бг мизерий както викаш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 16 Окт 2009, 17:30

iv4ooo89 написа::D Като дойдат тия дни с екологията да не надяваме да имаме пари за по мошни и хубави коли да не праим бг мизерий както викаш.

от твоите пръсти в божиите очи! :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 16 Окт 2009, 19:51

е , ако има някой от които зависи дали ще си с катализатор то е фирмите които ги произвеждат . нали ако катализатора струва колкото гърне всеки ще си сложи катализатор .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 16 Окт 2009, 20:59

iv4ooo89 написа:Аз пък искам да спомена по темата катализатори,неска си махнах ката на 318 тдс и мога да гарантирам че разлика огромна,колата започна да върви още на 1.9 оборота преди да пусне турбото и после дурпа по яко и е по леко на колата.Разлика в пушенето няма никва ! Бих казал на който се колебае на печките да си махнете КАТА :D

колека а звука променя ли се много с такова гърне, да не е някакъв гаден и по шумен? :oops:

Аватар

Мнение от iv4ooo89 » 16 Окт 2009, 21:11

Начи катализатора не е в крайното гарне,а ми под скоростния лост едно маничко поне при мен гарненце маха се цялото и ако искаш резонарно гарне ако искаш права тръба.....няма никва разлика в нищо освен че и помагаш на колата.........да върви много свободно :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Окт 2009, 14:38

metodi80 написа:
iv4ooo89 написа:никва разлика в нищо освен че и помагаш на колата.....

Аха ... значи ясно ... :mhihi:

:mhihi: И аз така реагирах като го прочетох ама се въздаржах да му се хиля на човека, явно има доста хора и без основно образование!
Е как няма да има разлика като системата е оразмерена да работи с катализатор и е отчетено съпротивлението което ще оказва, отделно ако си с права траба няма ли да минават газовете по-бързо и какво ще отчита ламбда сондата а ако е и някоя по-старичка по-мудна!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 18 Окт 2009, 12:00

Nukem написа:
metodi80 написа:
iv4ooo89 написа:никва разлика в нищо освен че и помагаш на колата.....

Аха ... значи ясно ... :mhihi:

:mhihi: И аз така реагирах като го прочетох ама се въздаржах да му се хиля на човека, явно има доста хора и без основно образование!
Е как няма да има разлика като системата е оразмерена да работи с катализатор и е отчетено съпротивлението което ще оказва, отделно ако си с права траба няма ли да минават газовете по-бързо и какво ще отчита ламбда сондата а ако е и някоя по-старичка по-мудна!

Ламбда сондата е преди катализатора. Звука се променя леко към по-спортен (поне при бензина). Една от функциите на резонаторното гърне е да намаля шума, а другата, и основна функция е да охлажда до известна степен изгорелите газове. Да, без резонаторно може, но изгорелите газове ще съсипват доста по-бързо задното гърне. Едно резонаторно струва 25лв, а едно задно алуминизирано марка "аспо" 190лв. вие си решавате

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 01 Ное 2009, 19:09

Колеги , ходих да ми чистят и дюзите , колата несамо , че не се оправи ами напротив проблема се задълбочи ! вече почти си гасне двигателя не е като на видеото като пусна газта и да претриса , ами направо е на ръба да загасне , лампите на тъблото даже светват . Май бензиновта помпа се е повредила !!?? :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CTAMATKO » 02 Ное 2009, 11:11

jakson написа:Колеги , ходих да ми чистят и дюзите , колата несамо , че не се оправи ами напротив проблема се задълбочи ! вече почти си гасне двигателя не е като на видеото като пусна газта и да претриса , ами направо е на ръба да загасне , лампите на тъблото даже светват . Май бензиновта помпа се е повредила !!?? :help: :help: :help:

от къде си?

ПредишнаСледваща

Назад към E36