Проблем: Колата не спира добре при топло време
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Проблем: Колата не спира добре при топло време
bmw55 написа:Колега набил си сумати пари за всичко сложно по колата но наистина си погледни гумите какви са ти.Цяло лято съм карал със зимните ми гуми понеже нямах пари за летни и да ти кажа и при мен беше така просто от голямата жега зимните гуми стават като желе и не правят добро сцепление сега като паднаха температурите спира се едно съм със спортни спирачкиА ако не са ти зимни а летни погледни си дота на гумите защото коклото и да ми говорат че е важно как са гледани гумите и че дота е стар а грайфера е перфектен не е вярно убеждавал съм се много пъти.Провери това и кажи тогава
и аз колега цяло лято карам със зимните, но не от нямане на пари, а по други съображения, така се наложи това лято просто иначе имам и летни......
та да кажа наложи ми се да спра екстремно на магистралата при температура от 35 градуса и АБСа прещрака 1, 2 пъти, а колежката до мен добре че беше с колан, че щеше да е на предния джам

за справка змни гуми Pirelli Snowcontrol 190 - 185/65/15 ДОТ 2003
летните са Dunlop 205/60/15 ДОТ 2001
Летните са малко стари вече ше ги сменям другото лято сигурно, но пак да подчертая, че не съм усетил разлика в спирането и с 2та типа гуми

По описанието на грижите си правя два извода, единия е спирачните меракучи да са за смяна, воже да са се разпаднали отвътре и като е топло и спирачната течност загрява повече и маркучите също и да неможе да минава толкова бързо, а на студено се одървят и да успява да мине. Втория извод е свързан със сервото, но самия маркуч от сервото към колектора е със стоманена оплетка и от него няма как да е, ако има проблем с клапан, тогава мотора би загаснал. Направи един експеримент. Колата да е запалена и да е на място и помпай педала на спирачките, но динамично и виж дали ще се повишат оборотите на мотора.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
bmw55 написа:Колега набил си сумати пари за всичко сложно по колата но наистина си погледни гумите какви са ти.Цяло лято съм карал със зимните ми гуми понеже нямах пари за летни и да ти кажа и при мен беше така просто от голямата жега зимните гуми стават като желе и не правят добро сцепление сега като паднаха температурите спира се едно съм със спортни спирачкиА ако не са ти зимни а летни погледни си дота на гумите защото колкото и да ми говорят че е важно как са гледани гумите и че дота е стар а грайфера е перфектен не е вярно убеждавал съм се много пъти.Провери това и кажи тогава
Мерси колега. Гумите са летни Maloya. Скоро, като гледам обаче ще слагам зимните

Предлагам да не гадаем повече. Другата седмица ще ходя при майстор, по друг повод, и ще му кажа ,ако може и това да погледне. То проблема е, че сега като е студено колата си спира, ама ще видим.
Благодаря на всички отзовали се.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа: Направи един експеримент. Колата да е запалена и да е на място и помпай педала на спирачките, но динамично и виж дали ще се повишат оборотите на мотора.
Довечера ще го направя този експеримент

Между другото се сещам и още нещо, което не зная дали има връзка, но пак е странно. Лятото, докато си чакам примерно на светофар, при пуснат климатик, в момента в който се зацепва климатика, щото той нали включва и изключва, педала на спирачката пропада. Не до долу, но поне с един сантиметър. И то без да натискам силно педала, просто си държа крака на него, колкото да не тръгне колата при лек наклон. Просто чувам как се зацепва шайбата и едновременно с това пропада и педала

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега това с педала ми го прави на всичките коли които съм имал и го има и то е защото като се включи климатика качва малко оборотите а при качване на оборотите(при по високи обороти)спирачките спират по добре
Пробваи да си без климатик и такива глупости и натисни педала на спира4ката на място и го задръй(със левия крак)а с десния крак подаи малко газ и ще видиш че педала пак ще пропадне леко все едно си отворил пробка за обезвъздушаване 

Бъди честен пък да става квото ще
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:Направи един експеримент. Колата да е запалена и да е на място и помпай педала на спирачките, но динамично и виж дали ще се повишат оборотите на мотора.
Направих експеримента! Оборотите на мотора не се повишават, а напротив падат с около 70-100. И мотора почва леко да се тресе, както като отвиеш капачката на маслото, само че по-малко. Вероятно му се губи вакума...
Така ли трябва да е или ще сменям серво ?
- bmw55
- младши ентусиаст
-
Май не ти е сервото защото щом товари толкова много значи работи колега.Щом падат оборотите значи то товари и работи но би трябвало двигателя да компенсира и да качи оборотите.
за серво си. Когато помпаш интензивно, сервото дърпа въздух от колектора и тогава сместа в мотора се обогатява и се вдигат оборотите, щом не се мърдати дори падат, значи има проблем. И това е по-всяка вероятност сервото, но е добре да се провери и клапана за всеки случй, но там съм определено раздвоен дали може да е от него.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:за серво си. Когато помпаш интензивно, сервото дърпа въздух от колектора и тогава сместа в мотора се обогатява и се вдигат оборотите, щом не се мърдати дори падат, значи има проблем. И това е по-всяка вероятност сервото, но е добре да се провери и клапана за всеки случй, но там съм определено раздвоен дали може да е от него.
OK, мерси за насоките. Що годе успяхме да диагностицираме проблема. Ще видим и майстора какво ще каже, като види колата.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Колата спира трудно в топло време, защото спирачните дискове се загряват повече отколкото на студено и е необходимо по-голямо усилие на педала и при положение, че сервото не е наред, оборотите на празен ход след динамично натискане на педала не трябва да се променят, а в твоя случай намаляват с около 100, което означава засмукване на въздух, вероятно мембраната е скъсана, или има недобро уплътнение на маркуча от сервото и колектора.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
Колега какво стана разбра ли от какво е проблема?
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Виж си маркучите,и аз много съм се чудил дали да си пускам тема,един приятен ден видях че един от маркучите е леко сцепен,не губеше течност,но както казваш на студено спира, на топло чат пат. 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
bmw55 написа:Колега какво стана разбра ли от какво е проблема?
Майстора каза, че било нормално при динамично напомпване на педала оборотите да падат, тъй като сервото дърпало вакуума на мотора. Според него проблема не е в сервото, а най-вероятно е спирачната помпата, и по-точно разложени гумички. Не я тествал колата основно, тъй като аз бях отишъл за други ремонти, а пък и той си имаше и други ангажименти. Вероятно при първа възможност ще сваля помпата за видя какво е положението с нея и ще сменя гумичките, а ако трябва и нещо друго... Ако това не реши проблема продължавам нататък по веригата, докато не се реши проблема.
Когато разбера какво е ще пиша. Надявам се темата да не остарее много до тогава

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Смени гумите, поне предни! успех 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3