Плафона свети и гасне докато сам в движение и на дукпи...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 06 Яну 2007, 15:25

при мен беше така с плафона в жабката...пак е с палче,но е къширано някъде :mhihi: :mhihi: намери го,най-вероятно се е счупила пластинката...сложи си ламаринка и си ти ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 06 Яну 2007, 17:17

BAYRON написа:
bmwdriver написа:Старичка тема,но е винаги актуална.Аз си реших проблема с квадратче
ламаринка от капачка от буркан,лепната за палчето с моментно лепило.
Вече няколко месеца държи,а и ламаринката много по-трудно се търка от
пластмасовото палче.

верно е старичка и актуална и на мен ми се случи на скоро обаче бях с BOCE когато му правеше тези номера непомня мисля лев два струва това копче и като слушам какви изубретения се правят се възмущавам. Този проблем се елиминира с смяна на ново контактно ключе казах вече за безпари ги продават.
не колега не струва лев два ,продава се с бравата ако не ме лъже паметта 70+лв ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 08 Яну 2007, 15:37

Имах същият проблем, бате, и бяха гадните палчета на вратите (предните). Реших проблема така - облепих ги с черна лепенка, далаверата е да напластиш лепенката върху палеца (т.е. да намалиш разстоянието между вратата и палчето и ХОП готово - няма проблем. :D
AcoTo®

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 08 Яну 2007, 17:12

А на мен понякога като мина през дупка и ми се чува едно хлопване което си мисля че е от шофьорската врата. Чувам го малко зад себе си но тя на купето щото е доста дълга. Дали е нещо от механизма за закопчаване на вратата, някой беше писал нещо за натягане на вратите преди време?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 07 Май 2007, 12:42

и аз имах такав проблем.купих си два бутона за аларма(по левче)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 10 Май 2007, 17:31

аз си изградих наново палчето с поялник и пластмаса и после го оформих с шлаиф машинка :)
сега е като от магазина.

Потребител
Аватар

Мнение от ViLaS » 09 Яну 2008, 15:29

При мен се появи проблем, подобен, но не същия! Без никакви дупки ми светват всички възможни поафони веднага щом колата мине 190км/ч!!! Щом намаля изгасват! Нямам си и идея от какво е, ама ме притеснява! Ако някой има идея от какво е нека ми каже!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Яну 2008, 19:51

Борис_Малинов написа:
ViLaS написа:Без никакви дупки ми светват всички възможни поафони веднага щом колата мине 190км/ч!!! Щом намаля изгасват!

Спокойно... :mhihi: и мойта е така ама го прави на 260км/ч. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

отивам да пробам дали и мойте ше светнат на 260 :mhihi: :mhihi:
сори :lol:
а по темата: палче търсих по моргите и няма никъде,та варианта е или ново или тиксото :mhihi: карам с тиксо вече 5 месеца и нема грижи,даже бех забравил та сев сетих от тая тема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 09 Яну 2008, 19:55

Щом ше си говорим за побългаряване да ви кажа и аз за бутончетата :D
Преди време една 190-тка имаше същия проблем и й инсталирах бутончета от лада (в м комплект ги има) обаче дойдоха къси и им навих по една рапидка отгоре да станат по-дълги и работата заспа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Яну 2008, 20:51

Пробва се като при отворена врата го натискаш с отверка бутончето на фиксатора (ключалката на колонката) до край - плафона трябва да гасне.
Като/ако ги сменяш не забравяй да очертаеш къде точно са били старите фиксатори че почват едни настройки после ...
И внимавай да не изпуснеш кабела който е закачен че после трябва да разтапицираш колонката да го вадиш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 10 Яну 2008, 9:09

абе момчета, ако колата е седан е36 съм 1000% сигурен че е от палчетата на вратите, на мойта предишната бяха тояно така и реших проблема ного лесно, намерих изолирбанд ма такъв твърд и увих палчетата и повече няа проблем, номера е да се компенсира тоя точно луфт, дето се е появил с течение на времето
AcoTo®

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TofiTo » 10 Яну 2008, 11:27

Брато от лява или дясна врата папчето е износено защото са пластмасови....на моята се износи дясното и сега сам го направил вечно :mhihi: отрежи една лента тенекиика от на буркан капачката и я овии около самото папче и караии...забравяш за проблема :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от aleksievniki » 10 Яну 2008, 22:56

Приятел става и с poxipol само го оформи докато не е засъхнало и става перфектно.Аз вече полувин година карам така и нямам проблеми

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

относно алармата

Мнение от Vasko » 18 Мар 2008, 20:14

slitter написа:Aз бях отвпорил прословутата тема и искам да ти кажа, 4е смяна на бутончетата му е майката :D :D :D Не са скъпи, така, 4е локализирай кое бутонче не сработва, да не би случайно да сте чистили читаво и го смени, но задължитено провери, както ти казва Алеко, тези на капака отпред и багажника. Успех

-----------------------------------------------------------------------------------
Колеги виждам ,че имате проблем с бутончето за аларма - в смисъл ви свети плафонерата в купето, защото отчита отворена врата. Аз имах същият проблем и понякога по цели нощи ми пищеше алармата . След като се поинтересувах колко струва цялото устройство и ми казаха ,че е с цена около 75 лв реших сам да си го оправя. За целта Ви трябва един поялник и малко търпение. Проверявате първо точно кое бутонче на коя врата не прави хубав контакт -даже като се вгледате ще видите .че те са пластмасови и с времето се изхабяват и затова няма добър контакт .За целта взимате поялника и започвате на плъзгате поялника по пластмасовото бутонче така,че да натрупате разтопена пластмаса варху мястото където е точно връзката и където прилепва или поне да стане грапаво самото бутонче и така да можеда прилепва хубаво и да дава контакт и след това пробвате със заключването и вече няма да имате проблем с пищене на аларма или със светещи плафонери .Ако нямате поялник, за цлета използвайте малко разтопена пластмаса да капнете върху бутончето -важно да е същият цвят като бутончето за да не изглежда грозно . Иначе е достатъчно само една капка да капне разтопена пластмаса върху бутончето и всичко ще е оки ! УСПЕХ И ПИШЕТЕ КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 29 Юли 2008, 9:10

И аз имах същия проблем..та предлагам наи-лесният вариянт според мен(освен с надграждането с поялник)Когато копчето е работило на една врата дълго време се износва според врата,та моето беше износено повече от едната страна и аз смених лявота с дяснота панта(като парво има учертах местата) :D и сега нямам проблеми
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36