Поправка на увиснала жабка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 11 Сеп 2009, 17:12

Мето и аз съм с такава жабка и при мен беше откъртене ,но с помоща на каноколид и вкопана в пластмаса тел стана супер и не мърда
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Сеп 2009, 19:05

Smoocki написа:Мето и аз съм с такава жабка и при мен беше откъртене ,но с помоща на каноколид и вкопана в пластмаса тел стана супер и не мърда

Дай някоя снимка да видя как си го направил , ако можеш ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Сеп 2009, 19:47

АА явно си е фабричен недостатък тази жабка за модела.Мислех ,че само при мен е този проблем.Побърква ме като минавам през дупки с това цигъркане и тракане.Супер е темата,ще пробвам дали ще стане и при мен.И моята е след фейса и пада рязко,мислех,че си е така фабрично,явно не е:)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Поправка на увиснала жабка

Мнение от mg87 » 11 Сеп 2009, 21:57

...Според мен обаче това не решава проблема , ни най -малко ( даже ако ме питате мене по скоро пречи после при сваляне на жабката , защото и тези болтове трябва да се отвиват...).
...

Колега и аз мислех като теб до един ден в които реших да го пробвам... и аз не можех да си обясня как се прибира с тези винтове но при мен определено се прибра. Преди беше увиснала с около 50мм и се виждаха винтовете, след като завих двата винта симетрично прибра толкова плътно, че са трудно се затваря :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 316I

Мнение от ilko8445 » 11 Сеп 2009, 22:12

Неска си оправих моита стана перфектно :D Мерси за темата колега :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 11 Сеп 2009, 22:40

аз леко я насилих после по силно и така с напъване в обтратната на увисналата посока я задържах 2-3 мин и сега всичко е ОК 2-3 г. не е мръднала
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Сеп 2009, 1:59

Търсих из моргите да намеря някакви малки амортисьорчета , за да заместя оригиналния механизъм за бавно отваряне на вратичката , но не успях да намеря нищо подходящо и май ще направя вариянта със спринцовката (въпреки , че така и не видях как точно го е направил колегата ,който е дал тази идея , но ще импровизирам и ще пусна снимки тук , за да се види какъв е резултата и какви са ми впечатленията ...).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 12 Сеп 2009, 10:31

Темата е много хубава, обаче трябва да се прави разлика между жабката преди 95 и тази след 95, колега твойта като гледам е без винтчета по принцип така е заводско, за разлика от тези след 95 те си имат винтчета по принцип, друг е вапроса, че поради липсата им увисва и си много прав, че при твоят проблем никак не е удачно да се слагат винтчета, даже е безсмислено, увисването при теб както става ясно е от савсем различно естество и много хитро си решил проблема, браво за което ;)
Само да отбележа внимавайте като удряте с чука изтънелият чоп, че като се счупи, шансът да си намерите такъв е много малък, знам защото съм го чупил три пъти...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 12 Сеп 2009, 10:36

metodi80 написа:Търсих из моргите да намеря някакви малки амортисьорчета , за да заместя оригиналния механизъм за бавно отваряне на вратичката , но не успях да намеря нищо подходящо и май ще направя вариянта със спринцовката (въпреки , че така и не видях как точно го е направил колегата ,който е дал тази идея , но ще импровизирам и ще пусна снимки тук , за да се види какъв е резултата и какви са ми впечатленията ...).

колега ако ти трябва механизмът за бавно затваряне имам един, мога да ти го подаря, ако проблемът ти е в това че скърца при отваряне проблемът се решава с възелин, самоче трябва да е свалена жабката намазва се зъбното колелце обилно, както и самият назъбен водач, раздвижва се малко да се разпредели равномерно и става като ново ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 12 Сеп 2009, 11:40

и аз го правих този номер и сега имам проблем при затваряне, мисля си, че съм я изкривил прекалено много :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Сеп 2009, 13:40

колега ако ти трябва механизмът за бавно затваряне имам един, мога да ти го подаря, ако проблемът ти е в това че скърца при отваряне проблемът се решава с възелин, самоче трябва да е свалена жабката намазва се зъбното колелце обилно, както и самият назъбен водач, раздвижва се малко да се разпредели равномерно и става като ново Wink

Aко колегата metodi80 не го иска механизма на мен ще ми свърши страхотна работа,ако ти се разкарва да го пращаш по Еконт разбира се,ако решиш пиши едно л.с!Ще съм безкраино блаодарен!:)
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Сеп 2009, 21:29

changethegame написа:колега ако ти трябва механизмът за бавно затваряне имам един, мога да ти го подаря...

Благодаря колега , но при мен проблема не е в самия механизаъм , а в пластмаската която стърчи от вратичката и влиза в механизма .... Просто тази пластмаса е счупена , иначе аз механизма си го имам и си работи , но това пластмасовото чепче , дето излиза от вратичката и влиза в механизма ми е счупено и на практика проблема се решава със смяна на вратичка , на която пластмаската е здрава .... Та благодаря още веднъж и нека колегата Nukem да се възползва от предложението ... :yes:
Аз си реших проблема , направих си импровизирано аморитисьорче от спринцовка и сега ще up-на темата със снимки от "импровизацията" ...

dopestar написа:и аз го правих този номер и сега имам проблем при затваряне, мисля си, че съм я изкривил прекалено много

Да , колега , изкривил си го прекалено много , ще трябва да го върнеш съвсем леко .... М/у другото и аз го бях накривил повечко и не се затваряше , та се налжи леко да го поизправя , но за щастие не се счупи , въпреки "мачкането"..... Внимавайте с изкривяването на планката , защото ако я изкривите повече механизма просто не може да щракне и да се заключи ....

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Сеп 2009, 21:42

чудя се как след като немците са направили цялата кола идеална са успели да измислят възможно най-скапаната жабка на света.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Сеп 2009, 21:45

Е чак пък идеална малко силно казано,иначе по темата сега като чета какво е написал metodi80 гледам че и моята е счупена тази пласмаса на вратичката тя и без това е изкривена така че явно ще се търси нова,всеки път като погледна на дясно и като знам как виси все там ми спира погледа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Сеп 2009, 21:55

Винтовете вършат идеална работа :idea:
Аз си фиксирах с две рапидки жабката на комбито, още като бе пусната другата тема за жабката и от тогава си седи перфектно прибрана :idea: ;)
А за счупения механизъм е друг въпрос, то самия механизъм е доста кекав и е достатъчно един път някой да понатисне вратичката, та да го прекърши.
Решението е или спринцовка(за който може да го преживее), или друга жабка със здрав механизъм.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36