325 TDS съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Да му направят в М-кар и тест на контролния блок на ГНП-то, наричан още DDE.Може забавянето при топъл старт да не е само от веригата а и от този контролен блок.И неговия ремонт е цифра,но ще кара доста преди да спре да пали топла.Но това е хубава причина продавача да направи добра отстъпка от цената де.
И ако я вземе да постне снимки тук колегата,че изгаряме от нетърпение да я видим.
И ако я вземе да постне снимки тук колегата,че изгаряме от нетърпение да я видим.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Колега огледай помпата накъде е завъртяна,мойта като я купувах беше към мотора.И после съответно смених вериги! 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dream_BMW написа:metodi80 написа:Колега вземи си бензиново БМВ ... само това ще кажа и спирам !!!
Съгласявам се с този съвет само с уговорката да е минимум 328 иначе по-малките варианти не могат да се сравняват с 325 ТДС-а а ако търсиш кола която да те закара от точка "А" до точка "Б" тогава си вземи по-малкия бензинов вариант,но тогава защо да е БМВ тази кола катот има на пазара доста по-практични автомобили от нисък клас.
Колега , аз съм малко НЕ- съгласен с това ти твърдение ...

Ела да видиш с моята 318i (М43) как на старта къса гащите на дизелчетата ... (всичко е до техническото състояние на автомобила..., до това дали всички кончета са живи и до "магарето" зад волана...

- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
колегата ако иска веднага ще му покажа как върви моята печка, така че да сравни с колата която е пробвал
- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 XI E60
- Мечтае да кара: Lincoln Navigator
Благодаря за отговорите. Всъщност ще ви кажа, не става дума за покупка, а за замяна. Ако беше за покупка, щеше да е Е39. В интерес на истината няколко неща ме спират :
- малко тясна ми се стори, сравнено със сегашното ми комби
- евентуална продажба, всички знаете какви ли не слухове се въртят за тези ДВГ-та, малко хора се спират на този мотор поради тази причина
- разход, поне едно 8/100 извънградско няма да ми се размине, напълно съм наясно, че няма БМВ, което да гори малко и другото, което е това не е автомобил за хора, които мислят колко гори. За момента е поносимо, но помислете си пак една цена от 2.40...
- визия, малко старичка е вече
- недай си боже някой агрегат, помпа или турбо да се скапе или да има нужда от ремонт и трябва да приготвям веднага 4-ри цифрена сума
- евентуална продажба, всички знаете какви ли не слухове се въртят за тези ДВГ-та, малко хора се спират на този мотор поради тази причина
- разход, поне едно 8/100 извънградско няма да ми се размине, напълно съм наясно, че няма БМВ, което да гори малко и другото, което е това не е автомобил за хора, които мислят колко гори. За момента е поносимо, но помислете си пак една цена от 2.40...
- недай си боже някой агрегат, помпа или турбо да се скапе или да има нужда от ремонт и трябва да приготвям веднага 4-ри цифрена сума
Защо турбо дизел, като може турбо бензин..?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
prozacc написа:Благодаря за отговорите. Всъщност ще ви кажа, не става дума за покупка, а за замяна. Ако беше за покупка, щеше да е Е39. В интерес на истината няколко неща ме спират :
Батка за всичко си прав,но да ти кажа ,че ако ще е дизел колата от каквато и марка да е щом е от новите поколения,то трябва да е чисто нова иначе има риск да ти проплаче майка,тъй като и те имат турбота,помпа-дюзи и ккави ли не електроники като само едната дюза е над 500 лв а за толкова пари на 325 тдс-а помпата става нова.На Е39 комон рейл турбото се води консуматив на запад,и отделно нафтата ни тук скапва новите поколения дюзи,така че прави си сметката.А иначе извънградско ТДС-ката гори около 7/100 за да ти стигне 8 и над 8 то не тряя да падаш под 160-170 а няма къде да караш така освен на магистрала,но там ако се кара с постоянна такава скорост пак падаш под 8/100.
Бензинова си вземи за да не мислиш за търбота и помпи иначе ще ти виси тази опасност на главата каквато и да ти е колата.Успех ти желая,а и кола и жена си е на късмет,но колкото по-хубава,толкова по-голям и е масрафа.Няма безплатен обяд.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Dream_BMW написа:metodi80 написа:Колега вземи си бензиново БМВ ... само това ще кажа и спирам !!!
Съгласявам се с този съвет само с уговорката да е минимум 328 иначе по-малките варианти не могат да се сравняват с 325 ТДС-а а ако търсиш кола която да те закара от точка "А" до точка "Б" тогава си вземи по-малкия бензинов вариант,но тогава защо да е БМВ тази кола катот има на пазара доста по-практични автомобили от нисък клас.
Колега , аз съм малко НЕ- съгласен с това ти твърдение ...(казвам го без да се заяждам...)
Ела да видиш с моята 318i (М43) как на старта къса гащите на дизелчетата ... (всичко е до техническото състояние на автомобила..., до това дали всички кончета са живи и до "магарето" зад волана...)....
Хубаво го каза "на старта" хахах ама айде на летящ старт от 2-ра или 3-та да видим кой кого.Все пак е важно в движение как ускорява.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2