щракане в накладки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 02 Авг 2009, 11:20

Ми то може и без да се свалят.По принцип ламарината се къса точно там,където е захваната със болтовете към шенкела.
Моите сам си ги прекапах.Явно това си е "детска болест"при Е36.
Ейй.. и да не забравите,когато заварявете да откачите миносовата клема на акумулатора.
А сега относно,пружината на накладките,спокойно можеш да е поогънеш на ръка за да се понатегне и да изкара известно време,пък ако е прекалено "уморена от служба"омекнала,отговора е ясен,бягаш за нова в магазина.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 02 Авг 2009, 11:55

Борис_Малинов написа:Ейй.. и да не забравите,когато заварявете да откачите миносовата клема на акумулатора.

Извинявам се, че въпросът ми не е по темата, колега защо се откача минуса на акумулатора при заварка, има опасност да върне през корпус и да стопи инсталацията ли :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 02 Авг 2009, 13:29

и при мен го има същия проблем с звантенето от одзад та чудя се дали не е нещо от ръчната щото като затегна жилото от двете гаики уж намаля неприятния звук ама после пак, та явно е от 21-то на схемата по горе :arrow:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 02 Авг 2009, 13:56

changethegame написа:
Борис_Малинов написа:Ейй.. и да не забравите,когато заварявете да откачите миносовата клема на акумулатора.

Извинявам се, че въпросът ми не е по темата, колега защо се откача минуса на акумулатора при заварка, има опасност да върне през корпус и да стопи инсталацията ли :?:

по-скоро да си предпазиш фината електроника
Изображение Изображение

Предишна

Назад към E36