Можем ли сами да си свържем аларма !?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
liloff написа:Извинявай, изтървал съм го... ще погледна дали е там или е заминало вече...
По цветове няма как да ти ги кажа. 19ти пин въпросния е празен принципно и се слага пин в него. Свободните пинове в Дару, които продават са черни.
А иначе досега не съм намерил 2 коли, на които да им съвпадат пиновете? За мен единствения сигурен и логичен начин да не оцапаме гледката е да се ползват точните пинове на буксите.
цветовете съвапдат по години а ПИНОВЕТЕ от модулете съвадат изцяло в смиаъл пр различните модификации на купетата и при различните години на колите пцветката на проводниците е различна применрно при мене на въпросния пин 19 излиза кабелс осцветка бъл/червен ...
Така че пичага ако си от хората както някой беше написал и друг път "пускат тема как да си сменя крушката на фара" по добре не го мъчи самичък, а пък ако си малко по грамотен технически мисля не би ти представлявало никаква трудност да си порследиш нещата по схмемата които те интересуват и да го направиш

Съвет
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Май май това ще да е темата за моето запитване:
Колата е Е36 Купе 1992 година и е имала аларма, но сега няма. Има модул на, който пише ZV отзад зад жабката, но на него буксата е БЯЛА, а не ЖЪЛТА, както пише навсякъде в темите за комфорт модул/аларма/централно. Въпросът е какви са пиновете на тази бяла букса и къде трябва да бодна алармата, така че да заключва/отключва, да гледа врати, багажници евентуално и ако е възможно с този модул да вдига стъклата.
П.П.: По-късно може да постна и точния номер на модула, че може и да го снимам.
Благодаря.
Колата е Е36 Купе 1992 година и е имала аларма, но сега няма. Има модул на, който пише ZV отзад зад жабката, но на него буксата е БЯЛА, а не ЖЪЛТА, както пише навсякъде в темите за комфорт модул/аларма/централно. Въпросът е какви са пиновете на тази бяла букса и къде трябва да бодна алармата, така че да заключва/отключва, да гледа врати, багажници евентуално и ако е възможно с този модул да вдига стъклата.
П.П.: По-късно може да постна и точния номер на модула, че може и да го снимам.
Благодаря.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- turbo
- старши ентусиаст
-
Никой ли не е ръчкал Zentralverriegelung модул с бяла букса?... 

552 к.с. GAS POWERED

- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
въпрос за централно
И аз имам 1992 Купе Е36 и когато натисна бутона на централното и алартмата отваря само шофьорската врата и съответно заключва само нея . но ако с ключа отключа багажника или дясната врата отключва и заключва всички моля за помощ къде е свързано грешно нещо ?
Вързали са ти алармата на шофьорската врата и са прекъснали сигнала към компа. Затова ти отключва от багажника.
Не мога да ти помогна с конкретна схема, защото съм със ZKE IV, а той е по-различен.
Намери си схема за старите модули и си я вържи правилно. Пълно е с траверси, които не знаят друго, освен да си бъркат в носа, но станали "специалисти" и взимат парите на хората, за да им серат по колите...
Не мога да ти помогна с конкретна схема, защото съм със ZKE IV, а той е по-различен.
Намери си схема за старите модули и си я вържи правилно. Пълно е с траверси, които не знаят друго, освен да си бъркат в носа, но станали "специалисти" и взимат парите на хората, за да им серат по колите...
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Не съм сигурен че е прекъснат защото ако заключвам или отключвам коя да е друга врата без шофьорската се заключва и отключва и тя (шофьорската) т.е. много странно е днес ще свалям кората на шофьорската да видя какво става вътре защото това вече ме изкарва извън нерви ... и ви моля ако имате идея къде нещо е сгафено да ме ориентирате . Благодаря
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колеги да ви питам нещо,изправен съм пред следната дилема,навремето като си правих каско сложих една аларма Сатурн 6 ,алармаджията успя да прецака едната врата и релето на мигачите,оголвал кабели запоявал аве мармалад,сега ще ходя да говоря с него,но ако има компетентен да каже:
1.Иска ми се да взема ОЕМ централно с този хубавия ключ от е46,идеята е че първо трябва да се махне тази аларма,лесно ли се маха такава аларма и за това централно трябва ли да се реже нещо!Eто с този ключ:
2.Другия варянт е може ли да се програмира алармата да работи с друго дистанционно и да взема такова с две копчета и да го сложа в тези ключове който продава колегата PeReZ,това може ли да стане?
1.Иска ми се да взема ОЕМ централно с този хубавия ключ от е46,идеята е че първо трябва да се махне тази аларма,лесно ли се маха такава аларма и за това централно трябва ли да се реже нещо!Eто с този ключ:

2.Другия варянт е може ли да се програмира алармата да работи с друго дистанционно и да взема такова с две копчета и да го сложа в тези ключове който продава колегата PeReZ,това може ли да стане?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Moже, може, но съм със Saturn M5... Ако е бил Цецо в Надежда, отиди с някоя права лопата и му я огъни около врата. При мен също успя да изгори почти всичко недния пендел.
Това малкото дистанционно може да се програмира на всички аларми. Аз си оставих тази BSM-ската, защото много ми харесва и просто натъпках едното дистанционно в ключа
Успех.

Това малкото дистанционно може да се програмира на всички аларми. Аз си оставих тази BSM-ската, защото много ми харесва и просто натъпках едното дистанционно в ключа

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Даи на л.с инфо,за това малкото дистанционо което пасва в ключа от каде моделче и т.н,и кой може къдърно да го препрограмира че съм се наплашил,ние с теб сме тръгнали по един път за тези е36-ца само че аз вървя малко назад:)!
Ако имаш снимки,вади ли платката на това малкото като го слага в ключа ит.н!
Ще съм безкраино благодарен!Аз тебе теб трябва да си те черпя и без това,че с доста инфо си помогнал на сиромаха:)))!
Ако имаш снимки,вади ли платката на това малкото като го слага в ключа ит.н!
Ще съм безкраино благодарен!Аз тебе теб трябва да си те черпя и без това,че с доста инфо си помогнал на сиромаха:)))!
Ходи на сайта на BSM и виж точния модел на това малкото дистанционно. Имат само едно толкова малко.
Вадиш платката... да съм изпилил максимум 0.5мм от ръбчето, да влезе. После с топъл силикон го лепнах и заспа. Нищо не съм побългарявал. Едното копче е под емблемата, другото е под копчето за уж отваряне на багажника
Ако не кажеш на някой как се отключва колата, посмъртно да успее да я отвори
Пиши на Perez, с него преди бяхме бистрили с подробности как се връзва алармата правилно и как да се монтира дистанционното. Той даже някакво ftp си беше направил с подробности. Много пич е момчето и ще помогне
Сатурн не са никак лоши аларми, не я сменяй, просто я вържи правилно и ще останеш възхитен. Аз ако трябва пак да монтирам аларма, директно изхвърлям тоя боклук фабричната и слагам такава.
Вадиш платката... да съм изпилил максимум 0.5мм от ръбчето, да влезе. После с топъл силикон го лепнах и заспа. Нищо не съм побългарявал. Едното копче е под емблемата, другото е под копчето за уж отваряне на багажника

Ако не кажеш на някой как се отключва колата, посмъртно да успее да я отвори

Пиши на Perez, с него преди бяхме бистрили с подробности как се връзва алармата правилно и как да се монтира дистанционното. Той даже някакво ftp си беше направил с подробности. Много пич е момчето и ще помогне

Сатурн не са никак лоши аларми, не я сменяй, просто я вържи правилно и ще останеш възхитен. Аз ако трябва пак да монтирам аларма, директно изхвърлям тоя боклук фабричната и слагам такава.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Тои му бях чел и тема с дистанционите който стават и т.н ще се разтърся ще видя сайта за тези малките и ще разпитам алрамаджията за свързванията ако може да се напраи да работи едновряменно със сатурновото и това на бсм ще е супрер!
Може, вържи я да ти вдига стъклата и да ти управлява кадърно заключването през модула.
Сатурн се произвеждат от BSM http://bsm-bg.com/
На място като отидеш да си купиш дистанционното, могат да ти я препрограмират.
И аз не съм намерил нито един майстор, който може да ти я върже правилно. Пак ти казвам, хвани PeReZ на скайп да ти обясни как се връзва, че на него му е по-прясно още... скоро го прави това той. После хвани и си я направи сам, не е никак сложно и ще си я направиш кадърно поне.
Модела дистанционно е R86
Сатурн се произвеждат от BSM http://bsm-bg.com/

На място като отидеш да си купиш дистанционното, могат да ти я препрограмират.
И аз не съм намерил нито един майстор, който може да ти я върже правилно. Пак ти казвам, хвани PeReZ на скайп да ти обясни как се връзва, че на него му е по-прясно още... скоро го прави това той. После хвани и си я направи сам, не е никак сложно и ще си я направиш кадърно поне.
Модела дистанционно е R86
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги , пиша го тук , защото , темата е още отворена - значи свалил съм жабката и отзад всичко е празно т.е. не виждам никакви кабели от показаните за монтаж на аларма и т.н. кажете как да намеря тези модули и трябва ли да ги имам 09.92 ра ми е по VIN Колата Купе Е36 . Както съм писал и по - горе имам и проблем от доста време насам със заключването . Затова съм свалил и кората на шофьорската врата и незнам какво да търся вече за да не пипат пишман майстори по нея повече. Когато използвам алармата заключва и отключва само шофьорската врата а когато с ключа заключвам или отключвам другата врата или багажника заключва и отключва всички включително шофьорската ... да не би този модул да е някъде по навътре зад жабката а не точно зад нея ?! 

- turbo
- старши ентусиаст
-
Модулът е там и представлява черна пластмасова кутия, която е монтирана плътно вдясно надлъжно на колата. АБС компютърът (метална кутия пак надлъжно на колата) на практика затваря модула от лявата му страна. Буксата на този модул за централно заключване би трябвало да е бяла, а не жълта, както са повечето описания из нет-а. Аз се сборих с този модул и ще ти кажа кои пинове са за заключване и отключване, но по късно днес, че не са в мен записките.
552 к.с. GAS POWERED

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3