разход на гориво 11/100 градско 1.6 двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
ами чесно казано напълно споделям мнението на колегата над мен защото когато караш нормално няма по-икономичен автомобил от 316i(говорим за БМВ) може и да не върви кой знае колко но е икономичен и е БМВ все пак.При мен само дето извън града ми дава 6/100 и това ми беше разхода по икономаизера(мисля че може да му се вярва)на път от Германия до България-аз за никъде по принцип не бързам щтото много хора от бързане си заминаха.Когато искам да я газя просто ми е ясно че за това вървене ще харчи много и си правя сметката а за големите бързаци са всички останали бързи БМВ-та
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- bobygeorgiev
- Потребител
-
ми имам такава кола и си е съвсем нормално
градско ми е 10-11 а извънградско е окло 7
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
има разлики...
Напълно съм съгласен с колегата <slitter>
И при мен (Е36-316) разхода си зависи от бензина с който карам.
Пример: чакам лампата на резервата да светне, веднага тичам на ПЕТРОЛ -> 10л. и с тях минавам макс 75-80км. докато пак светне ламбата. Това е само интензивно градско каране, долу-горе едни километри и маршрут всеки ден. После, като светне резервата, правя същото, пак 10л. ама от ЛУКОЙЛ и с тях вече минавам 95-100км. същото градско каране... защо идва тази разлика не ми е много ясно де... ама определено има значение горивото Извод: ЛУКОЙЛ 95/98
И при мен (Е36-316) разхода си зависи от бензина с който карам.
Пример: чакам лампата на резервата да светне, веднага тичам на ПЕТРОЛ -> 10л. и с тях минавам макс 75-80км. докато пак светне ламбата. Това е само интензивно градско каране, долу-горе едни километри и маршрут всеки ден. После, като светне резервата, правя същото, пак 10л. ама от ЛУКОЙЛ и с тях вече минавам 95-100км. същото градско каране... защо идва тази разлика не ми е много ясно де... ама определено има значение горивото Извод: ЛУКОЙЛ 95/98

- kazakoff
- кандидат ентусиаст
-
Mojta i tq gori tolkova na gradsko - 10 do 12/100 /318i s 1,6i motor/. Izvungradsko pada na 6,5/100, no kakto kazvat ostanalite, vsi4ko zavisi ot tova, kolko ti tezi desnia krak 

Moito BMW kolko harchi
Moeto e 316 s kupe na 318 , smisal dvigatelia e smenian , ne znam kakvi sa ralikite megdu kupe na 316 i 318 no moito dage kato si go nastupvam mi harchi 7.5 - 8.0 gradsko , obache izvun gradsko mi dade 10.5 , ama malko go nastupvah 140 - 150 / chas
Пиши на кирилица!!!
bmwdriver
Пиши на кирилица!!!
bmwdriver
?
Стига бе хора....врно ли харчи толкова Аз от това се плаших като си взех дизел ако толкова харчи да минавам и аз на бензин Щото за тия пари ще си си взема поне 5 години по-нова кола.
Айде да направим някой път експеримент с тия коли и да видим кой двигател колко харчи, че Аз вече не съм наясно.
Айде да направим някой път експеримент с тия коли и да видим кой двигател колко харчи, че Аз вече не съм наясно.

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Re: Moito BMW kolko harchi
sa6peto написа:Moeto e 316 s kupe na 318 , smisal dvigatelia e smenian , ne znam kakvi sa ralikite megdu kupe na 316 i 318 no moito dage kato si go nastupvam mi harchi 7.5 - 8.0 gradsko , obache izvun gradsko mi dade 10.5 , ama malko go nastupvah 140 - 150 / chas
ХАХАХАХАХАХА, Отдавана не съм се смял така

А аз извънградско по магистралата си поддържам 160 (по4ти не падам под тази скорост), даже се отпускам и на около 180 понякога и ми дава 7.5
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Да ви споделя малко опит. До скоро ежедневния ми маршрут минаваше през центъра и Цариградко шосе, а от няколко месеца съм по друг. Разликата в разхода при градско каране ми стъпва на около 2-3 литра на 100 км. По първия маршрут без икономии рядко надхвърляше 14.2/100, като нормално беше около 13-13.6, икономично каране съм го докарвал и до 11-12/100. Да обаче по новия маршрут през разни скапани улички с дупки и без сериозни задръствания икономично не падам под 15.5, а с нормално каране - 17.2
Извънградско - никаква разлика - 9.1 - 9.5. Вземам в предвид и сезоните, но определено няма как да се даде един стандарт за градско каране в София.

Niky Georgiev
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Имах 316 Компакт гореше ми от 8 до 12 вървеше с 205км таван.Сега карам 318ис Купе гори от 9 до 12(при моите тестове).Върви с 210-215км прзно-натоварено на 6300оборота.Не стига въобше до критични които при мен са от 7000 нататък.На какво се дължи това?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2