пролем е 36 1,6
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: пролем е 36 1,6
desislav8081 написа:здравейте имам голям проблем карам 316-ка и от два дни мени оборотите няма значение дали е на газ или бензин уж всичко е на ред на диагностиката няма грешки всичко е в норми а на всичко от горе ми светна лапата за маслото а има масло даите съвет
Мененето на оборотите и светеща лампа за налягане на маслото може да означава прекомерно износени основни и, или биелни лагери. Основните лагери може да превъртят и тогава става лошо, защото износването става за норматив и шийката на коляновия вал се трие директно с повърхността на блока. Същото е валидно и за биелните лагери. От създадения луфт между лагерите и шийките на коляновия вал маслото излиза и не може да достигне желаното налягане, затова лампата може да светне. Това може да се познае по характерното тракане, което се долавя от двигателя и се налага спешен ремонт. В противен случай на изчакване проблема да се реши от самосебе си означава много скъп ремонт, който не си заслужава или смяна на двигателя. Всеки добър майстор може да установи със сигурност дали се налага смяна на тези лагери, особено когато има недостатъчно налягане на маслото.
- desislav8081
- Потребител
-
- Кара: Е-36 318 I
Re: значи
проблема е отстранен благодаря на всички . О казасе клапана на реиката на дюзите испуснала е мембраната
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
w1nner написа:колега аз имах подобен проблем. Ходих на реномиран сервиз и евала на хората от там . Първо провериха стъпковото моторче и го изчистиха . После почна регулажа на дроселовата клапа като я настроиха то1но както е по книга понеже малко била мръднала извън стойностите . И накрая работата да буде чиста ми отвориха дебитометара понеже пластината е омекнала и всичко бе6е тип топ . Междудругото и азчистиха всички глешки на компа сонди и повторна проверка сичко си беше ок . Ся колата кове оборотите :П)
Привет,колега.Би ли споделил кой е този реномиран сервиз ,за който говориш.Благодаря предварително!

- desislav8081
- Потребител
-
смених датчика срещу 5 лв втора опотреба
- desislav8081
- Потребител
-
ами чесно казано не съм ходил на такъв четох малко тръгнах да сменям доста неща закачих я на комп за диагностика и накрая дръпнахме марнучето на клапана и колата спря да мени оборотите
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2