STP промиваща добавка за масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
dedektiv_p написа::mhihi: Е, не мога да кажа че не съжалявам за опропастения си маникюр, но за мен, може би поради факта че съм жена, най-важното е автомобила да ми е в перфектно състояние откъм ходова част, мотор, скорости и спирачна система... "Страх лозе пази"- дето викат старите хора!

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Ми колеги незнам,но аз също съм много резервиран към тези добавки,стават само за чисти мотори.Понеже докато промиваш шлаката се разтваря,а неможе да се източи всичко и като налееш новото масло има опастност да се отлюпят парчета нагар и за започнат да запушват из системата,я магистрали,я хидр.клапани...и после?Аз така съм си патил с бензинови добавки преди време-измиха цялата ръждилка и мръсутия от резервоара и я нашибаха в карбуратора....карам,какрам и хоп запуши се,побеля ми косата.....Въпрос на личен избор! 

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
Ползвайте добри масла,които освен да смазват така и да чистят двигателя от нагар..... не Ви трябват добавки за промиване.Ако маслото е качествено то си върши изцяло работата.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
biberon4o написа:Ползвайте добри масла,които освен да смазват така и да чистят двигателя от нагар..... не Ви трябват добавки за промиване.Ако маслото е качествено то си върши изцяло работата.
Това добре ама знаеш ли какво масло е сипвал тоя дето си купил колата от него...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Това, което дискутирате е вярно, но по важно е дали жабара си е сменял навреме маслото или е въртял по 30 хилки с едно масло, което вече си е загубило всякакви смазочни и миещи свойства и прави само едно, замърсява двигателя.
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Това, което дискутирате е вярно, но по важно е дали жабара си е сменял навреме маслото или е въртял по 30 хилки с едно масло, което вече си е загубило всякакви смазочни и миещи свойства и прави само едно, замърсява двигателя.
Е, все пак да не забравяме, че и тук има шофери, дето се отнасят с колите си точно като жабари, че и доста по-зле, щото имам наблюдения над вноса някакъв.
За първи път си купувал кола от вътрешния пазар и смятам да направя някаква промивка и по-стабилна профилактика на автомобила, преди да си позволя да му се доверя! Нямате си и на идея, колко съм разочарована до момента от предишния собственик на баварчето!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
dedektiv_p написа:Le Transporteur написа:Това, което дискутирате е вярно, но по важно е дали жабара си е сменял навреме маслото или е въртял по 30 хилки с едно масло, което вече си е загубило всякакви смазочни и миещи свойства и прави само едно, замърсява двигателя.
Е, все пак да не забравяме, че и тук има шофери, дето се отнасят с колите си точно като жабари, че и доста по-зле, щото имам наблюдения над вноса някакъв.
За първи път си купувал кола от вътрешния пазар и смятам да направя някаква промивка и по-стабилна профилактика на автомобила, преди да си позволя да му се доверя! Нямате си и на идея, колко съм разочарована до момента от предишния собственик на баварчето!
Съгласен съм колежке, но аз и повечето колеги тук (дано всички)си поддържаме колите по добрия начин и един ден ако продавам аз няма да имам угризения. За да не говоря празни приказки ще дам пример, предната ми кола се продава, а на сегашната сменям изцяло окачването отпред, по тоя повод от 10 човека половината кой на шега, кой насериозно ми казват " аве какво ще купуваш нови части, вземай всичко от седана там нали всичко си беше сменил..." Без коментар.
А за жабарите, живи и здрави да са спор няма да водя, пробвали сме.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колежке, разочарованието при мен беше още по-голямо, защото купих колата от "колега" във форумаdedektiv_p написа:Нямате си и на идея, колко съм разочарована до момента от предишния собственик на баварчето!

ПП: Le Transporteur явно че, не сме всички... коректни.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2