стоп мъгла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече не кара такива талиги

Мнение от ventostz » 19 Май 2009, 17:29

сега да виу кажа и аз, вода няма в стопа, смених всички крушки и.. проблема пак си е на лице, таблото ми свети от време на време че са ми пуснати тези светлини отзад за маглата.. а проблема не е в таблото защото и него сменях наскоро :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Май 2009, 18:55

ventostz написа:сега да виу кажа и аз, вода няма в стопа, смених всички крушки и.. проблема пак си е на лице, таблото ми свети от време на време че са ми пуснати тези светлини отзад за маглата.. а проблема не е в таблото защото и него сменях наскоро :)

Добре , както ти казах , няма начин да е от крушки..... Направи едно друго упражнение - свали бутона , вземи един мултицет (ако мултицета има зумер пусни зумера , ако няма пусни мултицета на съпротивление и го нагоди на най-малката скала - примерно 200 ом), след това премери на двата извода на бутона от зад при изключено копче дали дава съпротивление (или ако е на зумер дали зумера писка) , след това натисни бутона и пак премери. Ако при изключен бутон ти дава съпротивление и при включен пак дава , или пък ту дава , ту не дава , значи проблема е ясен. Дано си ме разбрал!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 19 Май 2009, 21:02

Да, провери и бутона, поне е лесен за проверка и е хубаво да се отхвърлят опции (по принцип би било лесно дори да пробваш с друг бутон, от колата на приятел или от някоя морга за теста).
Ако и от него не се окаже - прочети тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... A%E3%EB%E0 и се свържи с хората, които писаха че имат същия проблем, попитай ги какво се е оказало точно (при един е вода, при друг са кабелите в багажника и т.н.).
Защото със сигурност има проблем, щом продължава да свети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече не кара такива талиги

Мнение от ventostz » 19 Май 2009, 22:02

благодаря колега, прочетох какво са писали по темата, но в моя случай няма никъде мокро, ще проветя кабелите обаче както казваш :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Май 2009, 15:42

Айде сега и аз да си кажа "проблема" със същите светлини за мъгла. По същия начин и на мен ми светваше лампичката на таблото и в последствие разбрах че се случва когато натисна спирачка и лампата на таблото ми светваше. Крушките отзад си работеха "по правилник". В последствие ми изгоря само светлината за мъгла и спря да ми свети лампата на таблото.

Всичкото това при изключен бутон за светлините за мъгла.

И още нещо светлините за мъгла ми се включваха само ако преди това съм пуснал халогените, което при предишното ми Е36 не беше така, а можеше и самостоятелно да светят светлините за мъгла. Не знам дали има значение но старата беше преди фейса, а новата след.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 09 Юли 2009, 17:45

Здравейте...
Купих си стопове с белия мигач и се появи малко проблемче. Та искам да ви попитам крушката между стопа и габарите, за какво е!?Изображение Защото ми свети само от лявата страна :help:
Реших засега проблема, като махнах фасонката.
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Юли 2009, 19:01

Тонката написа:Здравейте...
Купих си стопове с белия мигач и се появи малко проблемче. Та искам да ви попитам крушката между стопа и габарите, за какво е!?Изображение Защото ми свети само от лявата страна :help:
Реших засега проблема, като махнах фасонката.

Колега при Е36 габаритите са съставени от две крушки .... тоест тази крушка , която е в средата също е габарит и е в паралел на крайната крушка (пак габарит)..... А тази , която се пада от вътрешната страна е стоп.
Двете на снимката по -долу са габарити...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: m42

Мнение от medievil » 09 Юли 2009, 19:06

светене на ламбите по таблото при натискане на спирачка при мен се оказа буксата на десният стоп
Изображение

Потребител
Аватар

/

Мнение от sedef4o » 10 Юли 2009, 13:57

и аз да добавя са6тата работа само 4е при мен като отворих да видя зад пласмасата дето е коп4ето за стоповете за мьгла се оказа 4е кабелите са стопени 4ак до кутията с бу6оните.та погледни ... свяали пласмасата отпред на таблото и виж кабелите

Предишна

Назад към E36