амортисиори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
да това е така за гаечния ключ ,но тези тампони явно не бяха развивани от 10 години и нямах с какво да напръскам гаиките за да помогне. като опитах с ключа на самото стебло много лесно превъртя там и за това прибегнах към тръбния ключ после
хаха

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
metodi80 написа:Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?
Ако говориш за предните амортисьори .... да трябва да прибереш пружината за да смениш тампоните .... и да предните тампони са с лагер -точно така е ... А за задните не е необходимо да сваляш пружината (тя е отделно от амортисьора ) и няма общо при смяната на тампона на задните аморотисьори. Смяната на тампоните на задните амортисьори е можеби едно от най лесните манипулации... поне според мен.
Добре тогава ако е както в момента си купих нови амортесьори и си взема нови тампони тая чашка дето и на стария макферсон трябва ли да я свалям или самия лагер е със нея ?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Smoocki написа:metodi80 написа:Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?
Ако говориш за предните амортисьори .... да трябва да прибереш пружината за да смениш тампоните .... и да предните тампони са с лагер -точно така е ... А за задните не е необходимо да сваляш пружината (тя е отделно от амортисьора ) и няма общо при смяната на тампона на задните аморотисьори. Смяната на тампоните на задните амортисьори е можеби едно от най лесните манипулации... поне според мен.
Добре тогава ако е както в момента си купих нови амортесьори и си взема нови тампони тая чашка дето и на стария макферсон трябва ли да я свалям или самия лагер е със нея ?
Не мога да те разбера , честно казано

- metodi80
- старши ентусиаст
-
llazarr написа:ares2 написа:да има го тоя момент с гумата. но и други неща може да тропат . Аз съм се захванал с подманя на всичко по окачването. Едно по едно слагам нови неща. Всички тампони и тн. че като гледам как я е поддържал стария собственик ми става лошо.. щом си бях с оригиналните тампони BOGE на задните амортисьори .. ми е ясно. Надявам се да утихне колата след като подменя всичко
Колега аз ноември месец смених всичките тампони отзад
Как ги правите тези неща бе колеги ... та от зад са сума тампони (на носачи , на диф-а , на разни щанги , не съм ги броил ,но сигурно са над 15 тампона и все големи и трудни за смяна ) , кога успяхте висичките да ги смените !!!!!!!!!

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
сега тези на носачите са ми на ред за смяна ,но мисля да се обърна към специялист. Като видях как са затегнати тия болтове
не съм на това ниво. аиде за тампоните горе не беше кои знае какво но тези .. не ми се захваща с тях хич

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
metodi80 написа:Smoocki написа:metodi80 написа:Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?
Не мога да те разбера , честно казано. Тампона и лагера заедно... ако това питаш...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
Eто вижте тук от номер 5 горе до номер 7 долу това цялото ли върви комплект със лагера ми е въпроса ? или това е самия лагер който се хваща д 3те болта ?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Smoocki написа:metodi80 написа:Smoocki написа:metodi80 написа:Smoocki написа:E добре дефакто за да си сменя тампоните трябва да се свали и пружината нали ката ? Понеже на предните тампоните са с лагера или бъркам нещо ?
Не мога да те разбера , честно казано. Тампона и лагера заедно... ако това питаш...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
Eто вижте тук от номер 5 горе до номер 7 долу това цялото ли върви комплект със лагера ми е въпроса ? или това е самия лагер който се хваща д 3те болта ?
Ако си ги поръчаш примерно от Ауто + може и да е комплект , ако ги поръчаш от ДаруКар (или подобните там Вари-та и др.) , всичко е отделно .....
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2